Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Martek 23:28, 17 lut 2012

Andziula "przygadał kocioł garnkowi")) z tą babcią ...Masz nie inny awatarek .Może to praca na świezym powietrzu sparawia ,że nasze babcie z forum mają po 20 lat...?))
Milka 11:55, 18 lut 2012

Monic napisał(a)
Irenko, bardzo Ci dziękuję - z wielką przyjemnością przygarnę każdą roślinkę, zwłaszcza, jeśli mówisz - kwitnie burzliwie. Nazwę tego klematiska Irenka, jeśli pozwolisz. Swoją drogą masz piękne imię
Czy stałoby się coś złego, gdybym teraz, po stopnieniu śniegów przycięła klematisy? Prawdę powiedziawszy nie wiem, czy któryś odbije, ale może akurat?

No to są twoje hej Moniko, to zaszczyt dla mnie zbyt wielki, aby moim imieniem nazywać ale możesz mu dać tak na drugie imię
...jakoś nigdy nie miałam przekonania do swojego imienia, ale..rodzice dali i już; teraz rzadko dają to imię dziewczynkom, więc nawet je polubiłam
jeśli już masz temperatury na plusie i nie zalega woda ze śniegu, to tnij, szybciej się zagęści
jutro porobię foty tych gęstych kęp, cobym nie była gołosłowna, czyli Moniko wiosna idzie...
Milka 11:57, 18 lut 2012

Pola napisał(a)
Ireno, obejrzałam twój ogródek, cóż mogę napisać, ładnie u ciebie, ja na starcie, witam bardzo serdecznie i będę tu zaglądać

Polu, dziękuję i zapraszam; ja też czasami wyciszam się na forum i oglądam nowe wątki; twój intryguje nazwą, koniecznie muszę zobaczyć w czym ja mogłabym pomóc
Milka 11:58, 18 lut 2012

ell napisał(a)
Nareszcie Was dogoniłam

a widzisz z ciebie też niezła maratonistka; to Ania i Bożenka tak zasuwają, że trudno nadążyć
Milka 12:00, 18 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Irenko 20 rh?.... to imponujące do tego róże......sąsiedzi będą ci siedzieć na płocie jak sikorki na słonince

niewiele zobaczą, mur w koło to wszystko ,,winna Bożenki", ale u wszystkich też coś znalazłam dla siebie, u ciebie też
Monic 12:01, 18 lut 2012

irena_milek napisał(a)

No to są twoje hej Moniko, to zaszczyt dla mnie zbyt wielki, aby moim imieniem nazywać ale możesz mu dać tak na drugie imię
...jakoś nigdy nie miałam przekonania do swojego imienia, ale..rodzice dali i już; teraz rzadko dają to imię dziewczynkom, więc nawet je polubiłam
jeśli już masz temperatury na plusie i nie zalega woda ze śniegu, to tnij, szybciej się zagęści
jutro porobię foty tych gęstych kęp, cobym nie była gołosłowna, czyli Moniko wiosna idzie...

Irenko, u mnie dzisiaj odwilż, kapie z dachu... co ja mówię... z dachu woda leci ciurkiem

Jak tylko na rabatach śnieg stopnieje, to zaraz będę ciąć. Dziękuję za radę
Milka 12:02, 18 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
Kupiłam laptopa i nie mogę się do niego przyzwyczaić, ale jak go trochę oswoiłam zaraz zajrzałam do ciebie. U nas prawdziwa zima, śniegu ful, tak że zanim przyjdzie wiosna, to nacieszymy się zimową aurą.

Bożenko, dzięki naszemu forum i pogaduchom, szybko się przyzwyczaisz i zawsze masz go pod ręką
u nas temperatury 3,4 na plusie; pełno wody, bo śnieg topnieje; tulipanowiec puszcza pierwsze listki, wiosna
Milka 12:05, 18 lut 2012

Monic napisał(a)

Irenko, u mnie dzisiaj odwilż, kapie z dachu... co ja mówię... z dachu woda leci ciurkiem

Jak tylko na rabatach śnieg stopnieje, to zaraz będę ciąć. Dziękuję za radę

podobnie u mnie rano przed pracą biegałam w tej brei wody i śniegu; ale w moich ukochanych gumofilcach i tak zaraz zimno w stopy było; jeszcze ciut, ciut i jednak wiosna
Milka 12:10, 18 lut 2012

andziulka napisał(a)
Irenko, w końcu przeczytałam Twój wątek od deski do deski po pierwsze muszę Ci się do czegoś przyznać. Patrząc na twoj awatarek byłam przekonana, że to Ty ze swoim dzieciątkiem. A Ty już babcia Babcia i to jaka szalona! Z takiej wysokości??? Podziwiam Twój wyczyn. Ja aż taka odważna nie jestem. Oglądając Twoje roślinki zrobiło mi sie trochę smutno, bo wiem,że one w moim klimacie nie będą rosły. Już tyle tego typu roślin wyrzuciłam i obiecałam, że nie będę się więcej na nie kusić. Ogród masz piękny, taki parkowy styl. Kiedy moje drzewa bedą takie duże
Pozdrawiam cieplutko Sorki, że nie mogę częsciej bywać u Ciebie. Jestem tu nowa, a sama widzisz ile jest ogrodów do czytania

I tak dziękuję za odwiedziny jak to powiedziała Bożenka, rośliny szybciej rosną jak dzieci ani się obejrzysz a będą drzewa co do babci, to ja z tych nietypowych, taki mój urok
A o których roślinach marzysz, że mówisz iż u ciebie nie przetrwają?
Ja nawet trawy pampasowej nie okryłam i dziś rano ja obejrzałam i ... chyba przeżyła jak już puści ziemia i woda obeschnie, przerzucę ją do donicy; ona taka piękna jest
Milka 12:11, 18 lut 2012

Martek napisał(a)
Andziula "przygadał kocioł garnkowi")) z tą babcią ...Masz nie inny awatarek .Może to praca na świezym powietrzu sparawia ,że nasze babcie z forum mają po 20 lat...?))

masz rację, to ogród nas odmładza w moim lasku nawdycham się olejków sosnowych, wyczochram o jałowce i jestem jak nowa...20-ka?