Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 17:23, 22 lut 2012

i.... dobrze, to co w nadmiarze zawsze szkodzi
Mala_Mi 17:29, 22 lut 2012

irena_milek napisał(a)
no to witaj w klubie, powiem znowu; ja ciągnę w tej chwili swoje biznesy, córki biznesy i kondycji wieczorem prawie nic; no to mówię sobie tak, wstanę o 5 i zrobię sadzonki i co, nico

Najlepiej się wogle nie kłąść spać....... bo w zasadzie jak gadamy do 2 w nocy....to nie ma sensu zawacać sobie głowy rozbieraniem
Milka 17:32, 22 lut 2012

cha, cha, cha, cha a fajnie byłoby tak

Mala_Mi 18:45, 22 lut 2012

irena_milek napisał(a)

Ja wytrzymuję tak max 15 minut....
justi 18:54, 22 lut 2012

Oj już niedługo i będzie słoneczko Mi zima szybko zleciała.
AniaDS 21:33, 22 lut 2012

asc napisał(a)

Ja wytrzymuję tak max 15 minut....

A ja tak mogę caaaały dzień .
alinak 21:37, 22 lut 2012

asc napisał(a)

no to witaj w klubie, powiem znowu; ja ciągnę w tej chwili swoje biznesy, córki biznesy i kondycji wieczorem prawie nic; no to mówię sobie tak, wstanę o 5 i zrobię sadzonki i co, nico

Najlepiej się wogle nie kłąść spać....... bo w zasadzie jak gadamy do 2 w nocy....to nie ma sensu zawacać sobie głowy rozbieraniem

a czy wy nie wiecie że teraz na przedwiośniu trzeba dużo się wysypiać , żeby deprecha nie dopadła i zmęczenie wiosenne . to podstawa.....no i jeszcze ruch , ale na to miłe panie przyjdzie czas już wkrótce
EPODLAS 21:52, 22 lut 2012

A ja jeszcze doradzę, żeby jak tylko słoneczko zaświeci wystawiać buźkę na słońce. Nie chodzi o opalanie, ale o doświetlenie. Mózg przyjmuje te promyczki łapczywie.
magnolia 09:29, 23 lut 2012

hej
Alina chyba ma racje że deprecha na przedwiośniu tez może wystąpić. Ja zwykle właśnie teraz, w lutym mam znaczny spadek nastroju. Niestety w tym lutym także.Staram się więcej spać i być na dworze, ale tak jest mi zwykle zimno, że nie daję rady dłużej.
Dzięki za zdjęcie stelitarne, z grubsza można sobie wyobrazić o czym mowa,planik rysowany na pewno da większą wiedzę.
Wiem że jestem wymagająca, ale to jest konieczne żeby dobrze doradzić, nie 'walnąć kulą w płot'.
Dziewczyny dobrze radzą że róże potrzebują towarzystwa- bodziszki są świetne, szczególnie w sporych plamach. Ja lubię bardzo dalmatyński i czerwony. Jeszcze pięknie pasują do róż zawilce pospolite- wtedy jest efekt wiosenny z kwiatów, a potem ładnie wypełniają okolice zielonymi , ładnymi listkami. Z traw , jako towarzyszy róż też można przebierać- rozplenice, perłówki, miłki, niektóre śmiałki, turzyce.
Co do rododendronów w cień- tak, mogą być, jak najbardziej. Do nich hosty- nie po jednej,tylko grupkami i tak zestawiać żeby te bardziej okazałe były same w grupce, lub w otoczeniu spokojnych, zielonych, albo z czymś innym- trawami do cienia, fiołkami, ułudką, barwinkiem.
Do tego można dodać trawy wysokie między rododendrony- np trzęślicę trzcinowatą, proso rózgowate- będzie ładnie jesienią, latem. Jak jest tam dużo miejsca, to mogą być grupki rododendronów- wyższe i bardzo by się przydały te malutkie typu azalie japońskie, rododdendron impenditum i grupki hortensji wiechowatych. Wszytko podsadzone niższym pietrem host, bylin do cienia.
Pod drzewami które pokazałaś- sosny i klon jest jasno? Duża to powierzchnia?
Pszczelarnia 09:35, 23 lut 2012

Byłam w Miłkowie i miło poczytałam o spaniu i leżeniu na przedwiośniu.