Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

barbara_kraj... 21:48, 26 sie 2012

irena_milek napisał(a)
.. a znależć gdzie porzuciłam narzędzia...to jest zawsze dylemat.....

to jest moja najwieksza bolączka, ciagle szukam, juz nawet na Dżagę nie moge zwalić!
M. musi mi GPS w te narzędzia zamontować!

Na pomarańczowo trzonki pomaluj))
Milka 21:49, 26 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Ja teź tak zwykel mam, to tu skubnę, tam coś w kopię i czuję jakbym się kręciła w kółko ale to taki relax więc się nie poganiaj

Ja tez tak samo . Idę po coś zobaczę chwasty, zatrzymam się ,popielę . Idę wyrzucic chwasty, wracam na tą samą grządkę ale po drodze sa chwasty na innej grządce więc pielę nową bo jest blizej i tak mam wszędzie zaczęte nigdzie nie skończone.

no, proszę, ty tez tak samo a M. mówi, abym działała metodycznie, nie zatrzymywała się na pierdołach, bo nigdy nic do końca nie zrobię!
Milka 21:51, 26 sie 2012

barbara_krajewska napisał(a)

.. a znależć gdzie porzuciłam narzędzia...to jest zawsze dylemat.....

to jest moja najwieksza bolączka, ciagle szukam, juz nawet na Dżagę nie moge zwalić!
M. musi mi GPS w te narzędzia zamontować!

Na pomarańczowo trzonki pomaluj))

Basia, a wiesz, że to super pomysł! juz nawet mówiłam, że jak będa kolory jadowite, to od razu znajdę!
ale, przyznam się wam, że naprawdę, to mój koszmar!
Milka 21:54, 26 sie 2012

Kondzio napisał(a)
Jakie zmiany w twoim ogrodzie

a wiesz Kondzio, że tak
staliśmy po pracy dzisiaj, patrzylismy i sami widzimy jak się zmieniło; teraz z pergoli jest widok na część farncuską, jakos mi sie tak kojarzy ten kawałek, potem jest las, potem rododendronowy, potem bukszpanowo-hortensjowy i ciągle cos innego, nawet kawałek wiejsko- angielskiego; no misz masz mam u siebie!!
Milka 21:55, 26 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
Ania ... powiedz, że NIE TEEEE NARZĘDZIA posiałaś między zagonami !!!! ...

oj, cos nie kumam, zakodowana wiadomość!
Konstancja30 21:56, 26 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Ania dostała kompecik flicznych narzędzi od Danusi ... o ile się nie mylę takich samych jak te co pani w różowym uratowała ... no taakich narzędzi to chyba dziewczyny nie gubicie ))
agniecha973 22:01, 26 sie 2012

asc napisał(a)

Ja teź tak zwykel mam, to tu skubnę, tam coś w kopię i czuję jakbym się kręciła w kółko ale to taki relax więc się nie poganiaj

Ja tez tak samo . Idę po coś zobaczę chwasty, zatrzymam się ,popielę . Idę wyrzucic chwasty, wracam na tą samą grządkę ale po drodze sa chwasty na innej grządce więc pielę nową bo jest blizej i tak mam wszędzie zaczęte nigdzie nie skończone.

Ja też tak mam....... od wczoraj podlewam kwatki w domu... i dojść nie mogę, bo ja kidę po konewkę, to pod drodze jest cóś waznego........ jak przypomnę, t ozapominam gdzie położyłąm konewkę.. i znów coś na drodze.. od wczoraj udało mi sieznależć konewkę i napełnić wodą.. ael woda musi się odstać przed podlaniem.. jutro wracam d o punktu wyjścia.. gdzie zostawiłam konewkę?

W miedzy czasie wypieliłam nawet za tujami ..... bo normalnie tam nie zaglądam..bo po co wiem, że chwasty rosną... ale dziś zajrzałam.... ostatnie kapcie w glinie... nie do umycia.... jutro muszę kupić nowe.... znów łażę boso..... a znależć gdzie porzuciłam narzędzia...to jest zawsze dylemat.....

Nawet nie wiecie jak mi bliskie jesteście
Milka 22:07, 26 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Ania dostała kompecik flicznych narzędzi od Danusi ... o ile się nie mylę takich samych jak te co pani w różowym uratowała ... no taakich narzędzi to chyba dziewczyny nie gubicie ))

no, kurcze, własnie je szukałam, łopatkę wcięło, jak się odnalazła, to widełki na chwasty, to potem oba naraz, i starymi robiłam, i tak wkoło Macieja, jak bym policzyła...to dużo mis chodzi na szukanie, a niby jest kosz i tam mam wszystko wrzucać!!!
Milka 22:08, 26 sie 2012

agniecha973 napisał(a)

Ja też tak mam....... od wczoraj podlewam kwatki w domu... i dojść nie mogę, bo ja kidę po konewkę, to pod drodze jest cóś waznego........ jak przypomnę, t ozapominam gdzie położyłąm konewkę.. i znów coś na drodze.. od wczoraj udało mi sieznależć konewkę i napełnić wodą.. ael woda musi się odstać przed podlaniem.. jutro wracam d o punktu wyjścia.. gdzie zostawiłam konewkę?

W miedzy czasie wypieliłam nawet za tujami ..... bo normalnie tam nie zaglądam..bo po co wiem, że chwasty rosną... ale dziś zajrzałam.... ostatnie kapcie w glinie... nie do umycia.... jutro muszę kupić nowe.... znów łażę boso..... a znależć gdzie porzuciłam narzędzia...to jest zawsze dylemat.....

Aga, oj, chyba wiemy, ale pocieszyłaś mnie, bo już myślałam, że to tylko ja, że już Alzheimer!!
Elfik 22:10, 26 sie 2012

agniecha973 napisał(a)

...jeszcze ja!!! ...jeszcze ja!!! Bezpowrotnie gubię łopatki!!! Inne narzędzia gubię chwilowo, więc sprawiłam sobie dwa rrrrrrrróżowe! koszyczki ze zdublowanymi akcesoriami - są do "pobrania" z obu stron domu...