Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

ell 14:19, 20 wrz 2012

Irenko nadal kupujesz ?!
Mam suchodrzew i wymarzł ostatniej zimy - odziwo nie przemarzły młode odszczepki które zrobiłam późnym latem, a kwiatków jak dotad nie widziałam . Bardzo szybko sie rozrasta, ale można ją formować.
Joanka 16:32, 20 wrz 2012

Irenko, znowu zakupy? Super!
Joanka 16:34, 20 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

Joanko teraz juz będzie łatwo byc u mnie na bieżąco ale cieszę się, że zaglądasz

Ale od wiosny pewnie znowu zadyszkę złapię

A co do pogody, to u mnie nie padało, ba, słońce nawet w tej chwili przygrzewa
weronika77 17:31, 20 wrz 2012

Irenko, ciągle dosadzasz? Teraz lekkiej pracy a potem efektów pięknych życzę, choć uważam, że ogród już pęka w szwach.Pozdrawiam.
Milka 17:42, 20 wrz 2012

praca znowu chaotyczna, część plewiłam, część sadziłam, cebule leżą...ale mam koncepcję, gdzie dam te cisy!! ii muszę dokupić 4 wiśnie ozdobne szczepione na pniu; 2 da łam na tę cieniolubną, super jest i tam pod mur dam cisy!

a M. wszystko doczytał z zakupami i mówi...oszalałaś kobieto!!!
Milka 17:45, 20 wrz 2012

ell napisał(a)
Irenko nadal kupujesz ?!
Mam suchodrzew i wymarzł ostatniej zimy - odziwo nie przemarzły młode odszczepki które zrobiłam późnym latem, a kwiatków jak dotad nie widziałam . Bardzo szybko sie rozrasta, ale można ją formować.

no niestety; muszę zadarnianie runianką zrobic i kończę rabatę cieniolubną, tam tez gazony, ale z góry tylko; mam nadzieję, że przezimuje inaczej koncepcja poleci na straty!! Ela pozdrawiam
Milka 17:46, 20 wrz 2012

Joanka napisał(a)

Joanko teraz juz będzie łatwo byc u mnie na bieżąco ale cieszę się, że zaglądasz

Ale od wiosny pewnie znowu zadyszkę złapię

A co do pogody, to u mnie nie padało, ba, słońce nawet w tej chwili przygrzewa

ziemia wilgotna i fajnie chwasty sie wyrywa z korzeniami! pogoda idealna, zakupy jeszcze ciut i koniec w tym roku wieczorkiem zajrzę
Milka 17:48, 20 wrz 2012

weronika77 napisał(a)
Irenko, ciągle dosadzasz? Teraz lekkiej pracy a potem efektów pięknych życzę, choć uważam, że ogród już pęka w szwach.Pozdrawiam.

pięknie pożyczyłaś, bo fakt, praca nie lekka ale wiosną...um będzie chyba ładniej jak tej wiosny

Weroniko, jak bys zobaczyła go na żywo, uwierz sama byś stwierdziła, że full miejsca na sadzenie i nadal nie jest przeładowany, bo ja lubie tez otwarta przestrzeń
buziaki

zostawiam złocień, i uciekam na chwile, obiadu nie ma, a M. głodny wróci!!
Martek 18:30, 20 wrz 2012

Takiej rabatki to ja chyba nie widziałam wcześniej ...?Może przeoczyłam,bardzo zwiewna.
Zakupy poczyniłaś bardzo fajne .Ja się przykładałam do piennych trzmielin,ale kupię je jak już obsadzę dół .Bywa ,że przemarzają w moim regionie.Już sama nie wiem co wymyśleć na pniu ,może irga jest pancerna ...?
Runianki za dużo też nie kupuj bo jej zadaniem jest zadarnianie jak posadzisz gęsto to będzie jedna drugiej po głowie chodzić.Nie wiem gdzie chcesz i na jakim placu ją zastosować, tylko tak sobie napisałam informacyjnie
Klon rozbrajająco tani )))))))))))))Złodziej i na te 700 się pokusi
Wiosną mogłam kupić cisa już dorodnego na soliter lub drugiego trochę mniejszego .Duży za 50 zł ,mały za 30 zł .Ale oczywiście musiałby mi przy nich pomóc M ...;(
Oba zasłoniły by mi prawie całe przęsło już wyobrażałam sobie ścianę Pobudka z ręką w nocniku oczywiście. W sumie to po "stronie T"miałam wkładać to może lepiej,że nie kupiłam.I tak jeden cis jest obok jaśminowca miał być na chwilę i został
Martek 18:31, 20 wrz 2012

Tak się zastanawiam czy Finka to nam jakiegoś upustu nie zrobiła bo ona to chyba ma taniej niż najtaniej )))))))))))))