Aniu asc wiem, że twoja praca ciągle przy klawiaturze, więc nie dziwię się, że ręce bolą, są już w tym zakresie schorzenia zawodowe; nie chce abys wylądowała w wariatkowie...ale u mnie i zrobię ci SPA i naładujesz akumulatory; przyjeżdżaj, pójdziemy na kąpiel czekoladową, masaż czekoladowy i gorącymi kamieniami, po 4 godzinach będziemy nie do zdarcia i siup na narty!!
co do suchodrzewu, nawet nie myślałam o jego urodzie, ot zobaczyłam, tani, pasuje do tego miejsca, a potem dopiero poczytałam, pewnie przemarznie, bo w gazonie, nawet jak będzie okrywany; cóż, za rok zobaczymy, coś nowego wymyślę; mam pełno winobluszczu trójklapowego, powtykam dodatkowo, jak padnie suchodrzew, to może on przetrwa

...co do pogody, to i zimno i słońce w ciągu dnia

..cebule nadal czekają!!!
Jola poranki i ranki chłodne, ale w ciągu dnia jest pięknie; zachwyca mnie światło o tej porze, ogród zupełnie inaczej wygląda, zatem cieszmy się; ta żurawka tak opalizuje i ta Georgia Pech, w świetle są niesamowite
Ula możesz wszystko teraz sadzić, najlepiej się rośliny dostosują

a taki zegar to hit, dałysmy koleżance w prezencie na 40 urodziny; póki co dalej sadzę, ale o czywiście nie cebule, tylko odłożyłąm wczoraj laurowiśnie i klon palmowy i dzis odbieram i to najpierw posadzę; a potem plewienie i sadzenie
Evchen jeśli u ciebie żyje, to super, ale Ani przemarzł po 4 zimie, zobaczymy jak to będzie u mnie, może skoro kupiłam intuicyjnie, da radę, jak nie..trudno; to zerknę u ciebie na twój suchodrzew; posadziłam 14 sztuk w tych gazonach na cieniolubnej; on taki podobny do irgi..
AniaDs Aniu też pozdrawiam, dawno cie nie było, ale zaglądałam do ciebie
Tess te temperatury twoje...normalnie szok, może to chwilowo! oby! mam nadzieję, że
żadnych strat nie masz w związku z tym
zatem radosnego powrotu
do domu..
Iza najważniejsze, że się nie skurczyłaś, ale chyba tez pomogła myśl, że same przyjemności czekają, tak trzymaj i dalej siej optymizm

:
Danusiu działam i to równocześnie na wszystkich rabatach, latam jak perszing po ogrodzie, ale korzystam z wolnego; muszę tez posadzić rośliny po prawej stronie domku letniego, żeby juz coś rosło, bo na wiosnę będzie brzydko; wymyśliłam laurowiśnie, hosty, paprocie i trawę, a wiosną z przodu dołożę begonie; no i klonik dojdzie, ale w innym miejscu; mam cykora przed nowym wątkiem, zapomniałam jak to sie robi

...twoje archiwum będzie ciekawe, ja zresztą często czytam twoje artykuły z poprzednich lat

pozdrawiam i ciągle zachwycam sie tym avatarkiem, bomba!
Jula część cebul posadziłam, chyba 250, a koło 400 czeka, zabieram się do tego...! ciagle po drodze coś innego robię, ale zauważyłam plusik, schudłam po tych działaniach, hura

i regeneruję się i korzystam z pogody; napisz mi adres, wyślę ci trawę, mam podzielone sadzonki
Pszczółko prawie, a to duża różnica, jest tak jak mówisz, ale coś do przodu juz mam
Marzenko sama nie wiem kiedy to zleciało, jutro mija 8 miesięcy jak jestem na forum, a tu tyle stron!! masz rację, pogoda była wymarzona, plewiłam i sadziłam rozanielona
Reni wskakuj na bieżąco, pooglądaj, bo jak się ciut nie jest na forum, zaległości nie odrobisz, ja tez tak mam
Ula ta żurawka i Georgia Pech, najbardziej mnie zachwyca, tam jest gra swiatła

polecam
Kondzio nie będzie jej smutno, bo posadziłam 2 sztuki i rosną w towarzystwie 3 kul bukszpanowych i jednej co nadaje się na stożek, ale chyba Marzenke poproszę o cięcie na wiosnę

no i tam rozrosną się bluszcze na kratce, 3 odmiany, więc za jakis czas będzie efekt, o który mi chodzi
Alinko jeszcze ciut i koniec zakupów

zostały mi do kupienia jeszcze 4 wiśnie na pniu i 6 cisów i chyba to będzie koniec w tym roku, bo teraz siły wszystkie pójdą na wykończenie domku; kupowałam roślin sporo, bo w końcu zostały zrobione rabaty i obsadzenie ich, to była moja zmora, ale stwierdzam, nie chwaląc się, że powoli zaczyna mi się podobać
Bożenko to nie zawody, ale duże podobieństwo charakterów

a co tam, jak się rozpędzimy to i do ciebie sie wybierzemy i ten trawnik obsadzimy

kupiłam takie karmniki dla ptaszków jak ty i pokarm, teraz tylko muszę pomyślec, gdzie powiesić