Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

wanda7 17:15, 14 sie 2012

Ja Agnieszko miałam to samo z cyniami. Kupiłam sobie takie ecri. Na opakowaniu były przepiękne. A teraz gdy kwitną są okropne. Takie jakieś brudne.
Dobrze, że przeczytałam tu o aksamitkach, bo też chciałam mieć białe.
Ale u Ani Asc widziałam kremowe i byly piękne. NIe wiem, dlaczego Ania tak narzeka.
AgnieszkaBK 00:15, 15 sie 2012

andziulka napisał(a)
Agnieszko, masz piękne okazy pomidorów. Wszystko pięknie u Ciebie się rozrosło. Piesek trochę szaleje, ale to jeszcze mała psinka, cierpliwosci
Pozdrawiam

Dzięki Andziulko że zajrzałaś i za miłe słowaWiem, że to jeszcze mała psinka.... najgorsze, że na ogrodzie ciągle mi znika z oczu, a wolę jej pilnować, bo ciągle coś zjada. Przed wczoraj zajęłam się zbieraniem ogórków, a ona w tym czasie zajęła się osą.... która niestety ją użądliła. Trochę się na początku przestraszyłam, bo nie wiedziałam gdzie....ale za chwilę zaczęła puchnąć łapka.Dobrze, że nie gdzieś w pyszczek. Zuźka to prawdziwy łobuziak.... ale bardzo kochany

AgnieszkaBK 00:20, 15 sie 2012

malgocha1960 napisał(a)
Agnieszko,u mnie na opakowaniu białej aksamitki piszą do 80 cm wysokość,więc nie jestem zdziwiona.Kwiaty tak różnie jedne ładne,inne szybko brązowieją,ale najbardziej jestem zadowolona z aksamitek peoniowych,kwiaty piękne,ale niestety wysokość też duża.

Gdyby na moim opakowaniu było napisane, że do 80cm, to bym ich nie siała.... pisało do 40 Jednak niezaprzeczalnie aksamitki mają swój urok i jak się właściwie dobrze odmianę, mogą być śliczną ozdobą ogrodu
AgnieszkaBK 00:23, 15 sie 2012

wanda7 napisał(a)
Ja Agnieszko miałam to samo z cyniami. Kupiłam sobie takie ecri. Na opakowaniu były przepiękne. A teraz gdy kwitną są okropne. Takie jakieś brudne.
Ale u Ani Asc widziałam kremowe i byly piękne. NIe wiem, dlaczego Ania tak narzeka.

Ja prawie wszystkie powyrywałam z rabatek, bo zagłuszały inne kwiaty..... no cóż człowiek całe życie się uczy...... Pozdrawiam serdecznie
marzena 00:49, 15 sie 2012

Agnieszko, petunie piekne... a jakie zbiory pomidorów !

a wiesz ja mam tak samo z aksamitkami, jak opisalaś... kupiłam te jasne i posadziłam w kółku warzywnym, bo podobno odstraszają nicienie w glebie ...wyrosły takie olbrzymie jak piszesz, nawet zaczęłam je podpierac, bo się pokladają...na razie rosną dalej, ale powoli chyba będę je usuwać...
Mala_Mi 08:52, 15 sie 2012

wanda7 napisał(a)

Narzekam z powodów jak wszystkie moje przedrozmówczynie i po rozmówczynie..... są za wysokie....zagłuszaja wszystko wkoło.. i niestety większość też musiałam zlikwidowac.... a do przymrozków osiągna chyba moja wysokosć.... Owszem jestem niska, ale nie mierzę 40cm
Pozdrawima Agnieszko... Ciebie i Zuzię
Evchen 09:54, 15 sie 2012

A ja też mam aksamitki kremowe.. i u mnie nie rosną takie wysokie.. nie wiem od czego to zależy
romka 10:39, 15 sie 2012

wpadłam z rewizytą
Agnieszko bardzo fajna i ciepła Wasza historia... i ogród jaki piękny!!! podziwiam Twój zmysł do organizowania przestrzeni.... te kompozycje z kwiatów na rabatach cudne... i kamienie.... kocham kamienie.... cudnie
i wiesz co, cieszę się że w miarę blisko siebie mieszkamy... będziesz mi podpowiadać gdzie kupować roślinki, bo w mojej okolicy straszna z tym bieda...
EPODLAS 21:26, 15 sie 2012

Agnieszko, żebyś widziała u mnie jak wyrosły kosmosy. to nie byliny to drzewa. A zebrałam nasiona z roślin około 50 cm wysokości. U mnie zagłuszyły inne rośliny. Na drugi rok im na to nie pozwolę.
Milka 12:08, 16 sie 2012

Ale masz cudną Zuzię nowy nabytek, czyli rodzina się powiększyła