Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Evchen 22:42, 28 cze 2013

AniaDS napisał(a)

Marchenrose? A mogłabyś mi przypomnieć gdzie ja to pisałam? .

pomyliłam nazwy Aniu To Gartentraueme, o której pisałaś na swoim blogu. Docelowo ma być niby 1,4, a Ty pisałaś, że rośnie dość wolno.. Chciałam ją posadzić przed różą Madam Figaro, która taka duża nie będzie...
JulkAd 13:41, 29 cze 2013

Aniu róże na pólnocno-wschodnią stronę jakie proponujesz?....może zlikwiduję skalniak?....albo usunę iglaki? Pozdrawiam....i jak pogoda u Ciebie?

edit: Aniu na mojej okrywowej zobaczyłam pożółkłe pączki, które przy delikatnym dotknięciu opadają....co to może być i czym to leczyć ?....na mszyce i grzyba opryski co ile można robić? I jaki odstęp między jednym i drugim zastosować?

buziam Kochana
Rench 15:33, 01 lip 2013

Pięknych róz,nigdy dość Ogladam wszedzie i tu i tam
Pozdrawiam
anna_g 16:58, 01 lip 2013

Wpadłam... oglądnęłam, cudne różyczki - starałam się wybrać która najpiękniejsza dla mnie ale nie ma szans
"Groch z kapustą" bardzo ładny
Pozdrawiami i zwiewam Buziole
AniaDS 13:02, 06 lip 2013

Hej Kochani, chcialam zameldować, że żyję, ale nie mam internetu, piszę z komórki. Co przychodzi burza to tracimy łączność na kilka dni . A burze nas nie omijają nic a nic. Ulewy i wichury także obecne. Szkoda słów . Fatum albo co.

Pozdrawiam Was serdeczne, mam nadzieję, że szybko odzyskam łączność.
Milka 13:19, 06 lip 2013

Tego ci życzę! u nas dziś też ku burzy zmierza
AniaDS 19:03, 07 lip 2013

Działam już, pewnie do następnej burzy .
Czasu mam wciąż mało, bo w końcu zajęłam się pewną częścią mojego ogrodu (nie było jej na zdjęciach ) i mam nadzieję, że sprawę doprowadzę do końca w tym miejscu. To gruzowisko, złomowisko i chwastowisko, ale z racji na 'mój dół' nie wolno mi się było tego tykać, teraz w końcu po kilku wyjazdach ogrodniczych mój Żon się przekonał do ogrodu jako tako i postawiłam na swoim . Jemu moja dolna część rodziny się nie sprzeciwia .
Nie będzie w tym miejscu nie wiadomo czego, bo cuda się nie zdarzają, ale będzie w końcu czysto i w miarę schludnie . Po zakończonych pracach pokażę co i jak, muszę pokazać zdjęcia przed, ale nie wiem czy mam .

Ev,
kochana u mnie Gartentraume się nie spisuje, wciąż z niej szkrab, choruje mi do tego i marnie kwitnie. Ale u niektórych dziewczyn róża ta zachowuje się wzorowo, doszłam do wniosku, że chyba mam marnej jakości sadzonkę i tyle. Jeżeli sadzonka jest konkretna to przerośnie Madame F.

Julitko, pąki mogą opadać, gdy róża nie nadąża z krążeniem soków i nie jest w stanie wykarmić tylu pąków na raz. Ale są również takie odmiany, które to chyba mają we krwi, u mnie co roku taka sytuacja powtarza się z Boule de Neige, Anne Boleyn i z okrywową Swany, na początku też byłam pewna, że to przez ilość pąków i gorszą kondycję róży, ale teraz, po tylu latach to już raczej to nie będzie to.
Urszulla 19:06, 07 lip 2013

Aniu poczytałam i pozdrawiam

AniaDS 19:07, 07 lip 2013

Zaległości zdjęciowe mam spore, więc wrzucę może te bardziej aktualne fotki, żeby nie było tego za dużo

Najpierw wiadomość dnia
Stoję rano na balkonie jak zawsze, żeby obadać, czy coś nowego się rozwinęło , patrzę.., patrzę... i nie wierzę
Spójrzcie co mi zakwitło

prawdziwy, najprawdziwszy kaktusowy kwiatuch
Po tylu latach. W końcu .
A drugi kaktus ma 3 pąki, ciekawe czy takie same będą kwiaty, bo wyglądają na ciemniejsze.
AniaDS 19:08, 07 lip 2013

Urszulla napisał(a)
Aniu poczytałam i pozdrawiam

Hej Ulu , dziękuję za piękną lilijkę .
Pozdrawiam serdecznie :*.