Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Agacia 09:06, 30 paź 2012

Ja wyciągałam z tapczanu Babci złote pantofelki i... perukę Babcia włosy swoje miała, ale podobno to taka moda była, że do pracy się chodziło w wyczesanych perukach... Prawda to? p. Loska, p. Walter klasa sama w sobie, ale jednak teraz już jakoś tak...od szyi w dół... Co do wąsów, hihi, niektórzy tak się przyzwyczaili, że noszą do dziś, ale powiem Wam, że ja wąsy lubię, to takie... nasze
Milka 10:21, 30 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ale fajne wspomnienia, widac pogoda tak wszystkich nastroiła
w tamtych czasach też byłyśmy modne zgodnie z duchem czasu, chociaż dziś wydaje się to nam kiczowate
witaj Marzenko w domku, nóżkom daj odpocząć

Oj kiczu z powodu gospodarki niedoboru było pełno ale powalił mnie po raz n-ty kolor garnituru ślubnego mojego M - taki zlamany wrzos różem..... A do tego moja łososiowa sukienka ..... Bosko wyglądaliśmy .... I moje kasztanowe włosy zakręcone lokówką w misterne loki.... Po prostu cud, miód, malina....
A Do slubu jechaliśmy czerwonym passatem rocznik chyba 80-ty.... Córka spytala się czy to było auto z wypożyczalni samochodów.... Myślała że to był oldtimer........ a to byla najbardziej wypasiona bryka znajomego teścia

Ojej, ten garnitur...no też bym się dziś śmiała przez łzy, ale mimo to, to nasza młodość

ale za to teraz wyglądamy lepiej niż jedna Paryżanka, smaku i gustu nam nie brakuje, umiemy wyszukiwać to co najlepsze i w oparciu o trendy tworzyć własny styl
a ja się sobie podobam na ślubnych fotach i M. też dobrze wygląda;...sukienka była biała aż z Ameryki, a M. w mundurze i ta młodość biła z nas jak 2 słońca a dziś, ..wiadomo jak jest
Milka 10:24, 30 paź 2012

Agacia napisał(a)
Ja wyciągałam z tapczanu Babci złote pantofelki i... perukę Babcia włosy swoje miała, ale podobno to taka moda była, że do pracy się chodziło w wyczesanych perukach... Prawda to? p. Loska, p. Walter klasa sama w sobie, ale jednak teraz już jakoś tak...od szyi w dół... Co do wąsów, hihi, niektórzy tak się przyzwyczaili, że noszą do dziś, ale powiem Wam, że ja wąsy lubię, to takie... nasze

mój też nosił wąsy, ale teraz już nie lubię! a po babci miałam taki długi warkocz z naturalnych włosów i jako 15 latka doczepiałam sobie i myślałam, że jestem bardzo szykowna ciągoty do mody miałam, więc szyłam wszystko, nawet kurtki, bo wszystko z Burdy kopiowałam i dodawałam włąsny element; potem w szkole średniej inni też chcieli i zarabiałam niezłą kasę
ach, było....
Evchen 10:26, 30 paź 2012

Wrzos i łosoś to duet wszechczasów Bezczelnie się wpraszam na kawę, bo mus to zobaczyć na własne oczyska
Tess 14:17, 30 paź 2012

E, dwadzieścia lat temu to już full wypas ciuchów ślubnych był na rynku
W roku 1983 ubranie się do ślubu (no, wówczas do dwóch ślubów: cywilnego i kościelnego) - to był wyczyn!
W sklepach nie było prawie nic.
Dostalismy zaświadczenie z USC, że obywatelka taka to a taka i obywatel taki to a taki zamierzają zawrzeć związek małżeński Po co? To był taki talon do sklepu Młoda para (u mnie w Warszawie, nie wiem, jak w innych mioastach), gdzie można było kupić odzież ślubną Ale tylko osoby posiadajace owo zaświadczenie
M. nabył tam koszulę i pantofle. Nigdy ich więcej nie założył, bo cisnęły go okropnie

Ale jak te braki na rynku pobudzały inwencję twórczą! Miałam suknię ślubną z przecudnej koronki kupionej w Pewexie, za dolary, kupione pokątnie (bo handel obcą walutą był nielegalny) Ciotka - krawcowa mi uszyła. A że materiału na halkę dostać nie mogłam, mama poświęciła zupełnie nowe prześcieradło z bawełny, która po wykrochmaleniu idealnie spełniała swoją rolę

A do cywilnego miałam modną wówczas sukienkę ze złotą nitką Pamięta ktoś jeszcze tę modę? ))))))))
magnolia 14:27, 30 paź 2012

Tess, ślicznie napisałaś.
Musiałaś wyglądać nieziemsko.
Milka 14:28, 30 paź 2012

Tereniu, ja pamiętam
Tess 14:32, 30 paź 2012

Tess 14:39, 30 paź 2012

magnolia napisał(a)
Tess, ślicznie napisałaś.
Musiałaś wyglądać nieziemsko.

Czułam sie nieziemsko Jak każda panna młoda
Ale jak teraz patrzę na zdjęcia ślubne, to też rechoczę
Szczególnie z tej złotej nitki

A nie napisałam, że welon też miałam kombinowany
Tiul kupiony na metry, obszyty ręcznie przez ciotkę krawcową różyczkami wycinanymi z tej samej koronki, co suknia...
Welon długi, oczywiście, snuł się za mną...

Ech, to były czasy!
malkul 14:43, 30 paź 2012

Tess, fajne wspomnienia, aż się łezka kręci, ja nie pamiętam ale poczytać miło
Pozdrowienia zostawiam Marzenko i gratulacje z okazji miłosnej rocznicy