Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Ola54 09:02, 27 cze 2013

Już mi się oczy okrągłe robią od tych wszystkich kulek jakie tu oglądam. I w sklepach tylko takich roślin szukam. Piękny ogród
atena35 09:26, 27 cze 2013

Tyle kulek u Ciebie i okrągła 100 stron. Gratuluję
Moniko, przeglądam Twój wątek "na raty" i zauważyłam, że ciągle poprawiasz kanciki.
Zastanawiam się czy ja też będę musiała Masz ekobordy lub inne obrzeża?
Kondzio 09:30, 27 cze 2013

pięknie się dzieje w twoim ogrodzie inspiracja super ciekawe jak twój maż to wykona ale na pewno super już się nie mogę do czekać wykonania
AniaDS 09:51, 27 cze 2013

Ta rabatka pod oknami piękna, bardzo mi się podoba taka elegancja. Gratuluję setuni .
agata19762 13:11, 27 cze 2013

witaj u mnie pada i zimno ale nie ma powodzi i nie zalewa....
mieszkam na górce

dzięki Bogu !!!!!!
Borbetka 16:39, 27 cze 2013

mira napisał(a)

noooooooo i ja do tych fanów się zaliczam

wpadłam zobaczyć lawendę z bukszpanami i gapię się i gapię a czas leci

wpadłam też powiedzieć że Cię trochę zmyliły moje angielskie widoki - z tymi bukaszpanami to były kocimiętki, ale angielskie więc myślę, że lawendy będą dłużej trzymać fason i też ślicznie wyglądać w Twoim eleganckim ogrodzie

pozdrawiam i zapisuję wątek

Miro, już zapisałam w wątku angielskich ogrodów, żem ślepa i nie rozpoznałam kocimiętki. A lubię ją bardzo. A mój kot jeszcze bardziej.
Borbetka 16:40, 27 cze 2013

Michalina napisał(a)
Już mi się oczy okrągłe robią od tych wszystkich kulek jakie tu oglądam. I w sklepach tylko takich roślin szukam. Piękny ogród

Kulki to jest to. Zaraz wrzucę kilka inspiracji, do których dążę.
Borbetka 16:43, 27 cze 2013

atena35 napisał(a)
Tyle kulek u Ciebie i okrągła 100 stron. Gratuluję
Moniko, przeglądam Twój wątek "na raty" i zauważyłam, że ciągle poprawiasz kanciki.
Zastanawiam się czy ja też będę musiała Masz ekobordy lub inne obrzeża?

Tosiu, miałam taśmę zieloną i potem brązową, taką pofalowaną z marketu. Straszne badziewie. Nóż od kosiarki zahaczał o nią. M. był zły. Potem zaczęłam stosować eko-bord, taki czarny, ale i tak nachylać się muszę i obrywać trawę lub obcinać brzegi, a koszt tego wcale przy wielu metrach nie jest mały. Poza tym kret zimą zawsze mi poniszczy to co misternie zmajstruję przez sezon, więc wolę kanty porobić. Chodzę sobie regularnie z nożem do kancików, a efekt jest jednak najlepszy. Jak w Anglii. Jeszcze tylko rabaty robię podwyższone nieco. Strasznie podobają mi się ich "górki".
Borbetka 16:45, 27 cze 2013

Kondzio napisał(a)
pięknie się dzieje w twoim ogrodzie inspiracja super ciekawe jak twój maż to wykona ale na pewno super już się nie mogę do czekać wykonania

Kondziu, a co mój M. ma wykonać hmmmm? M. kosi trawę i jak go mocno namówię, i jak już jestem tak zła, to cóś tam przywierci albo ewentualnie podniesie coś ciężkiego. On nie może mieć ziemi na ręcach. Nie stworzony do tego jest .
Za to jest do czego innego stworzony . Talentów ma mnóstwo, ale ziemia go nie pociąga niestety. Sama walczę, ale z przyjemnością ... ogromną.
Borbetka 16:46, 27 cze 2013

AniaDS napisał(a)
Ta rabatka pod oknami piękna, bardzo mi się podoba taka elegancja. Gratuluję setuni .

Aniu, nieskromnie powiem, że wreszcie ta rabata jest taka jaka ma być. Jeszcze parę latek i tam wstawię krzesło i będę siedziała. Dzięki.