Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 16:48, 27 cze 2013

agata19762 napisał(a)
witaj u mnie pada i zimno ale nie ma powodzi i nie zalewa....
mieszkam na górce

dzięki Bogu !!!!!!

A u mnie wreszcie nie pada. Dzięki Bogu wszystko wysycha. Idę zaraz popracować. Kupiłam trzmielinkę chyba japońską na obwódkę, a dzisiaj Pan mi mówi, że ona słabo zimuje. To mi się zrobiło słabo, bo kupiłam z 200 szt. No co zrobić, będę przykrywać. Mam wyjście?
Borbetka 16:56, 27 cze 2013

Tak bym chciała mieć:

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=372014

A to jest w ogóle łał:

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=322234

A tu skromnie, ale tak elegancko:

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=310272

I wiele innych "balls" wrzuconych w sieć .
Donia72 22:16, 27 cze 2013

No i 100 Ci wskoczyła Gratulacje
AniaK 23:21, 27 cze 2013

Borbetka napisał(a)

Aniu, mam takie pułapki na owady do zawieszania na drzewach z drucikiem. Nalewam tam wg instrukcji wody zmieszanej z cukrem, płynem do naczyń i coś tam jeszcze, nie pamiętam dokładnie, muszę instrukcję poszukać i one tam włażą wszystkie dosłownie, jest ich dziesiątki i już nie wychodzą. Miałam takie dziury w jabłkach, że heloł?
Dziury jak dziury, ale strach miałam tam chodzić. Osy to tak sobie się boję, ale szerszenia jak widzę, to mam w portkach narobione ze strachu .
Jeśli chcesz, to poszukam instrukcji, no bo przecież za chwilę zacznie się znowu walka i obfocę te pułapki.

Jak znajdziesz, to proszę o instrukcję i zdjęcia. I naprawdę szerszenie też nie wydostawały się z tej pułapki? Ja też szerszeni się boję, ale musiałam przezwyciężyć strach, bo inaczej nic bym nie zebrała. Zauważyłam, że jak były zajęte jedzeniem jabłka, to nic ich za bardzo nie interesowało i można było koło nich przechodzić. U nas całe jabłka wyjadały zostawała tylko skórka.

100weczki gratuluję!!!
atena35 09:08, 28 cze 2013

Borbetka napisał(a)

A u mnie wreszcie nie pada. Dzięki Bogu wszystko wysycha. Idę zaraz popracować. Kupiłam trzmielinkę chyba japońską na obwódkę, a dzisiaj Pan mi mówi, że ona słabo zimuje. To mi się zrobiło słabo, bo kupiłam z 200 szt. No co zrobić, będę przykrywać. Mam wyjście?

No to znowu dodatkowa robota z okrywaniem, może jakoś hartować by się dało
Inspiracje piękne, ale zawsze zastanawiam się co w momencie gdy kulki zaczynają się już stykać?
Przecież nie przestaną rosnąć.
Borbetka 17:27, 28 cze 2013

Tosiu, przesadzić trzeba. Nie ma chyba innej rady.
Borbetka 21:18, 28 cze 2013

AniaK napisał(a)

Jak znajdziesz, to proszę o instrukcję i zdjęcia. I naprawdę szerszenie też nie wydostawały się z tej pułapki? Ja też szerszeni się boję, ale musiałam przezwyciężyć strach, bo inaczej nic bym nie zebrała. Zauważyłam, że jak były zajęte jedzeniem jabłka, to nic ich za bardzo nie interesowało i można było koło nich przechodzić. U nas całe jabłka wyjadały zostawała tylko skórka.

100weczki gratuluję!!!

Aniu, jutro zrobię fotkę tych pułapek. Dzisiaj dzień zakończenia szkoły. Kompletnie wysiadłam ze zmęczenia. Idę na film i spać.
Topola 23:15, 28 cze 2013

Witam koleżankę z WLKP. No u Ciebie to dopiero jest WOW, a trawnik marzenie. Serdecznie pozdrawiam.
agata19762 22:21, 29 cze 2013

no to fajne masz marzenia .....
typowo ogrodowiskowe.... bo kulkowo bukszpanowe.....

no ale jakie mogą być ??????

trzymam kciuki

gratki zostawiam

margi 04:51, 30 cze 2013

Następnej seteczki życzę