Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

AniaK 09:33, 25 cze 2013

Ależ dawno do Ciebie nie zaglądałam, tyle wątków, że nie da rady być wszędzie, a szkoda.
Pięknie u Ciebie, kolorowo i ślicznie przycięte roślinki. Rabata przed domem super.
Oprócz Rosahumusu, polecam humus active papka(starcza na dłużej i są też opakowania, do których wystarczy podłączyć wąż i podlać cały ogród), dłużej zostaje w glebie, uzupełniają się
Muszę częściej zaglądać
Pozdrawiam
Gosiek 19:57, 25 cze 2013

Witaj Borbetko, z rewizytą wpadam i jakże się cieszę, że na Ciebie trafiałam. Cudnie się Twój ogród zmienia. Patrząc na pierwsze strony wątku wydawałoby się co można zmienić już w tak dojrzałym i wymuskanym ogrodzie , a jednak... fantastyczna robota. Też mam mały sadzik i zastanawiałam się jak Ci drzewka rosną w ż wirku i czy nie problemu z utrzymaniem porządku -
Borbetka 21:26, 25 cze 2013

kwiatholandii napisał(a)
Monia, dobrze, że zmieniłaś tą rabatkę . Porównałam sobie ją i jest o niebo lepiej. Trzmielina fajna, taki ma soczysty kolor.

Mnie denerwowała, ale nie było tak łatwo ją zmienić. Jeszcze mały kawałek do poprawki, bo woda podmywa. A dzisiaj to w ogóle wszystko pływa. Najbardziej martwię się o nowo posadzone Hakone. Jako roślina błotna robią.
Borbetka 21:26, 25 cze 2013

leon60 napisał(a)
Witaj! Ślicznie w Twoim ogrodzie! wszystko takie idealnie przycięte i równiutkie. Nowa rabatka prezentuje się super. Będę zagladać
Pozdrawiam
Ola

Olu, zapraszam, jak tylko będziesz miała ochotę .
Borbetka 21:27, 25 cze 2013

anna_pisalska napisał(a)
Witam, podziwiam i pozdrawiam

Aniu, dziękuję. Ciebie też pozdrawiam.
Borbetka 21:27, 25 cze 2013

wiunia napisał(a)
Pozdrawiam wieczorkiem ledwo żywa po pieleniu

To też się narobiłaś? To tak jak ja, do dzisiaj leczę skórę po pokrzywach i jałowcu. Ale mnie boli i swędzi!
Borbetka 21:30, 25 cze 2013

AniaK napisał(a)
Ależ dawno do Ciebie nie zaglądałam, tyle wątków, że nie da rady być wszędzie, a szkoda.
Pięknie u Ciebie, kolorowo i ślicznie przycięte roślinki. Rabata przed domem super.
Oprócz Rosahumusu, polecam humus active papka(starcza na dłużej i są też opakowania, do których wystarczy podłączyć wąż i podlać cały ogród), dłużej zostaje w glebie, uzupełniają się
Muszę częściej zaglądać
Pozdrawiam

Bardzo dużo wątków jest. Ja nie daję rady już być we wszystkich ogrodach. Mam pozaznaczane wątki tematyczne, które mnie interesują, ale omijają mnie za to bardzo często piękne widoki w innych ogrodach. U mnie to zawsze tak jest, że podoba mi się u kogoś, a u siebie niestety nie. Dziękuję za rady co do humusa. Nie zwróciłam uwagi, czy był w papce, a jak czytam tutaj, to warto nim podlewać. U mnie całą noc i dzień lało i pływamy. Matko, nie pamiętam takiego roku. Co to ma być? Upały nie do zniesienia późną wiosną i niekończące się ulewy.
Donia72 21:35, 25 cze 2013

I ja też pozdrawiamByłam, pozachwycałam się Twoimi pięknymi rabatamiPęcherznica kwitnie obłędnie, u mnie jakoś kwitną słabiej. Teraz odpoczywam przy ogrodowisku po wyrywaniu chwastów, a palce bolą, że nie mogę pisać Pozdrawiam
Borbetka 21:36, 25 cze 2013

Gosiek napisał(a)
Witaj Borbetko, z rewizytą wpadam i jakże się cieszę, że na Ciebie trafiałam. Cudnie się Twój ogród zmienia. Patrząc na pierwsze strony wątku wydawałoby się co można zmienić już w tak dojrzałym i wymuskanym ogrodzie , a jednak... fantastyczna robota. Też mam mały sadzik i zastanawiałam się jak Ci drzewka rosną w ż wirku i czy nie problemu z utrzymaniem porządku -

Z roku na rok jest coraz więcej małych "śmieci" w tych kamieniach. Nie jestem w stanie odkurzyć wszystkiego, ale nie jest tak źle. Jesienią odkurzam dwa razy, żeby nie mieć zbyt dużo pracy. Trochę waży ten odkurzacz i po takiej robocie trening mam zaliczony . Nie wiem, jak ten kamień wpływa na drzewa. Pewnie wolałyby kompościk co roku, a mają ubitą glebę.
Muszę niestety zlikwidować gruszę, która w ciągu 7 lat urodziła 2 gruszki. Nie może być przy jałowcowym płocie. Jabłka mam zawsze dorodne, tylko walczę z osami i szerszeniami, które chcą je zjeść. Wiśnie też są super co rok, jak jedna rodzi więcej, to ta druga mniej - nie wiem dlaczego. A co do czereśni, to zgłupiona jestem. Tata mi kupił szczepione na podkładkach, żeby były niskopienne, a rosną! Do nieba by urosły, więc cięte są i rodzą mało. W tym roku się najadłam dosyć, ale nie jestem zadowolona. Może śliwki będę miała. Zobaczymy. Pozdrawiam i zapraszam częściej.
Borbetka 21:41, 25 cze 2013

Donia72 napisał(a)
I ja też pozdrawiamByłam, pozachwycałam się Twoimi pięknymi rabatamiPęcherznica kwitnie obłędnie, u mnie jakoś kwitną słabiej. Teraz odpoczywam przy ogrodowisku po wyrywaniu chwastów, a palce bolą, że nie mogę pisać Pozdrawiam

Witaj Doniu. Dałaś radę dziś coś zrobić? Zazdroszczę, bo ja cały dzień przy kompie siedzę i nadrabiam zaległości, aż mi nogi spuchły . Lało niemiłosiernie. Coś mnie wczoraj tknęło, żeby dokończyć cięcie żywopłotu i pozbierać te ścinki. Zdążyłam ... cud! A i jeszcze udało mi się zaliczyć oprysk z rury spalinowej ogrodnika. Wreszcie przyjechał, no i chyba nie zmyło. Zdążył. Ta rura ma ale cug!