Kochana, nie pamiętam ile kamyk kosztuje. Jak będę w tym roku kupowała, to napiszę ile za worek. Muszę cyknąć fotkę, bo kamieniom jeszcze nie robiłam zdjęć . Mogę tylko dla wyobrażenia napisać, że średnica kamyka to tak mniej więcej 1 cm.
Asiu, to jest super materiał na ścieżki. Gdyby przy kładzeniu mojego bruku był dostępny, zrobiłabym z tego podjazd, ale nie było. Były same bamberskie kolory i teraz mam, jaki mam wraz ze schodkami, fuj!
Są jeszcze z tego donice różnych kształtów i takie łezki na ścieżki ogrodowe.
Asiu, wycięłam tylko włókninę wokół drzew owocowych, nasypałam dolomitu, wymieszałam i zakryłam kamieniem z powrotem. Garbata się zrobiłam przy tym, bo to robota dla karła pod tymi gałęziami.
Nic więcej nie zrobiłam. Aha, i jeszcze kupiłam sobie cebulki jakichś kwiatków białych u Niemców, nie wiem co to, wygląda jak petunia. Obaczymy, co wyrośnie. W tym tygodniu bym chciała coś porobić, ale nie wiem jak z czasem. A u Ciebie? Działasz?
"tylko"??? Niezłą robótkę wykonałaś zawstydziłam się, bo ja nic jeszcze... muszę się za naprawę szklarni zabrać, znaczy się część szybek powyciągać, bo inaczej nie damy rady jej przesunąć. Huragan Ksawery mi szklarenkę przestawił
A tu znalazłam info o cięciu iglaków, wynika że tylko dużych ran nie powinno się zostawiać w przypadku mrozów, ale gałązki można ciąć. Zobacz sama:
Asiu - dzięki, zgadza się ta teoria z praktyką. Ciachnęłam cyprysiki dwa, bo duszą się i jednego z nich muszę uformować, ale przymrozek przy gruncie jest, więc mam nadzieję, że będzie dobrze.
Poczytałam, że Ty też sezon ogrodowy zaczęłaś Fajnie było obejrzeć mocno zielone fotki pełni lata na szaroburym przedwiośniu, tak przy okazji dyskusji buk- niebuk
Będziesz na Gardenii?
Monika są dstępne nasiona facelii za 0,5kg 17pln. To drogo? Podają zapotrzebowanie 0,1kg na 100m kw
Ja chyba za dużo sypałam, bo mi potem bardzo wiotka rosła, a z tych co się potem same wysiewały to takie mocne i krzepkie roślinki.