Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

MirellaB 10:51, 17 lip 2015

Moniczka ja o trawkach Carex The Beatles. To ile u Ciebie te duże mają lat, bo nie zrozumiałam - posadzone późnym latem ubiegłego roku i teraz już takie dorodne?
Mam tych trawek 10 szt do rozsadzenia. Nie wiedziałam, że Ty też je masz. Ja podpatrzyłam je u Malkul.
Napisz czy sadzić je co 30 cm czy co 40 cm? U mnie w tych doniczkach się meczą, musze je koniecznie wsadzić

A teraz pytanko odnośnie klona palmowego. Nabyłam szt.2 wysokość średni i malutki. Ten malutki na stronie południowej mimo podlewania uschł, więc go przeniosłam na stronę wschodnią na rabatę - myślisz Moniko, że jeszcze coś z niego będzie, odbije, czy raczej do wywalenia? Jest u mnie dopiero 3 m-ce, więc może dać mu szanse do przyszłego roku i na wiosnę zobaczę czy wypuszcza listki?
Luki 11:07, 18 lip 2015

Pięknie wygląda ten 'bitelsik' mój tak efektownie nie wygląda, ale rośnie na patelni, więc ma do tego prawo
MirellaB 11:45, 20 lip 2015

Moniczko mam z OBI 12 sztuk lawendy. Czy mogę ją posadzić jako obwódkę rabaty?
AnnaB 22:53, 20 lip 2015

Przepiękny ogród
Efffa 11:52, 21 lip 2015

Borbetka napisał(a)
No ale ja już wszystko oprócz tej mąki wypróbowałam, sekator, szpikulce, drewienkiem lałam po krybunach, zadeptuję, granulki sypię, piwo leję i ciągle wyłażą i żrą ... żrą. Sałatę też zeżarły w warzywniku. Ja naprawdę nie wiem co jest u mnie. Jakieś mokradła. Żeby nie pielić zadarniam rabaty. Jak zadarniam, robię mieszkanie ślimakom. Pod oknami kuchni w ogóle nie ma ślimaków, bo nie ma najniższego piętra. Dziś obcięłam szałwię. Rośnie w pełnym słońcu, nie uwierzycie ile ślimoli było w tych chaszczach. Schowane, a w pełnym słońcu były. Co mi z tego, ze niszczę, kiedy sąsiedzi siedzą na d....ch i nic nie robią. Walka z wiatrakami. Och, wyżaliłam się.

Ja mam taki sam probem i ręce opadaja, z tym ze u mnie sąsiedzi tez działają przeciw ślimakom! Czyli ta mąka tez nie pomoże?
Pszczelarnia 12:23, 21 lip 2015

A umiałabyś powiedzieć coś o tej trawie The Beatles w porównaniu z seslerią Heuflera. Wydaja mi się podobne a jakaś różnica musi być?
inag 16:08, 22 lip 2015

Widzę, że skusiłaś się na carnivala Będziesz zadowolona.
Borbetka 21:51, 22 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jestem chętna na taki kikutek tej trawki, co chcesz w zamian?

A co masz ? Jak będą kikutki, dam znać. Na razie ze strachem podzieliłam kupioną w zeszłym tygodniu. Na szczęście przyjęła się, bo deszcz u mnie jest praktycznie codziennie. Nawet mgła osiada w oknach. Nie wiem, w jakim kraju jest tak wilgotno, ale to jest nie do zniesienia.
Borbetka 21:52, 22 lip 2015

violinek napisał(a)
Moj stary ogrodnik odradzil mi kamienie ...strona polnocna , wiec szybko pociemnieja i straca urok ...wstepna opcja to grupa kora z drzewa piniowego ...choc ja wolalabym wlasnie zielone kepy ..nie za wysokie i ladnie falujace na wietrze i bezproblemowe wiosna i szybko rozrastajace sie ( bo poletko calkiem spore ) i sie rozpisalam )

Violinku, nic nie sadź pod niwaki. Albo kora albo kamień. Wtedy efekt będzie.
Borbetka 21:53, 22 lip 2015

makkasia napisał(a)
Turzyca The beatles świetna
Monia próbowałaś już tej mąki na ślimory?
Jeny cała siatka ślimorów - współpczuję i trzymam kciuki sukcesy w walce z nimi.
ściskam

Nie zdążyłam wysypać. Jutro zrobię i napiszę co i jak.