Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

kwiatholandii 17:30, 07 maj 2012

Dziś optymistyczne akcenty z ogrodu

Szalejące bukszpany

Taras, czyli nasz obecny ogród

I na koniec imieninowe kwiatki od moich chłopaków

kwiatholandii 17:37, 07 maj 2012

Mam dość duży problem z pyłem z ulicy, który nam bardzo przeszkadza. Chciałam na początku posadzić na zewnątrz kolumnowe dęby, bardzo piękne, ale one nie załatwią sprawy. Dziś widziałam Klon Drumondii i pomyślałam , że to może być to. Po pierwsze osłoni od kurzu a po drugie rozjaśni trochę smutną okolicę Macie może jakieś doświadczenia z tym drzewem?

Gardenarium 17:54, 07 maj 2012

Nie lubi jak jest podmokłe, no i grzyb go atakuje. MNie się nie udało go utrzymać w jednym z ogrodów.

Liście będzie miał ciągle w plamy.

Instagram Ogrodowiska
kwiatholandii 18:05, 07 maj 2012

Hmmm, nie wiem, czy brzmi to optymistycznie Danusiu?
Gardenarium 18:07, 07 maj 2012

Monia, poczytałam o katakliźmie. Powiem, że nienawidzę siać trawników i nie sieję, bo zawsze jak posiejemy to pójdzie ulewa. Ostatnio trzy lata temu siałam, wszystko spłynęło w rabaty i trawniki wyrosły w korze, i wałkami a my sialiśmy i równaliśmy drugi raz Skóra mi cierpnie i jak widzę nie tylko ja mam pecha w tym zakresie. Naprawią a trawka wzejdzie jak posiejecie, równo czy krzywo, potem się wyrówna

Nie denerwuj się. Tak to już jest z sianiem.

Instagram Ogrodowiska
kwiatholandii 18:15, 07 maj 2012

Dziękuję Danusiu. My jeszcze nie zdążyliśmy posiać na szczęścxie, ale mamy dość duży spadek i wszystko z siatki spłynęło i równanie czeka nas w ttym tygodniu.tzn firmę, ale my pokrywamy część kosztów. Powiedz mi, czy perz to chwast dwulistny czy jednolistny. Czy ciężko go zlikwidować z trawnika?
kwiatholandii 18:17, 07 maj 2012

ps. Trawa z rolki to moje marzenie. Miałam wybór, albo nawodnienie albo rolka. Koszty są zbyt wielkie niestety. Wybrałam nawodnienie.
Madzenka 18:25, 07 maj 2012

Monika trawnik z rolki nie byłby taki zachwaszczony, umordujecie się na takiej powierzchni sianego tarwnika z chwastami.... Może lepiej poczekać i uzbierac pieniądze na trawnik z rolki???
Ja sialam bo nie miałam kasy a trawnik malutki to chwasty ręcznie wyrywalam, ale jak sobie całe ubiegłe lato przypomnę to brrrrr
Agacia 18:27, 07 maj 2012

Ależ piękny taras!!!
kwiatholandii 18:41, 07 maj 2012

Nie ma szans na rolkę jest 3-4 razy droższy.U mnie to kilkanaście tysięcy za same makowce. Poza tym chcę wreszcie mieć święty spokój z piaskiem w domu i wiecznym bałaganem. Okna zachlapane od piachu i codzienne mycie podłogi. Przypominam 320 metrów.Zgroza. Niech juz się dzieje co chce.