Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 19:40, 02 sie 2013

Kilka zdjęć z moich prac ,przynajmniej w zarysie bo jeszcze nie są skończone ale zawsze już coś a nie chwasty Rabata pod oknem jadalni z hortensjami .Z trawą już jestem na zakręcie brakło mi ziemi a jest za gorąco na jej ukopaniemoże do niedzieli dam radę dalej zrobić

Trawka od Alinki czeka na odpowiednie miejsce .

Pomidory jednak ruszyły a myślałam ze nic z nich nie będzie

Następne zdjęcia za pół godziny niestety muszę wyłączyć komputer inaczej mi nie działa poprawnie .
FrancoPolo 22:53, 02 sie 2013

dajana napisał(a)
O matko i córko skąd to zdjęcie się tu wzięło? Irenko ja cię uduszę podkradłaś u Iwonki? To zdjęcie było tylko dla niej Ireeeennkoooo!!! nie myśl że pójdzie ci to płazem, wytarmoszę cię za śliczne loki jak na babę przystało Wrocław nie jest az ode mnie tak daleko .i co ja mam teraz zrobić.Wybaczcie proszę ale muszę je skasować nie będę przecież na siebie patrzeć na swoim profilu .To zdjęcie jest tylko dla Iwonki ,tylko dla niej .

Franiu nie rób se jaj za tydzień jestem u ciebie to pogadamy
Nie rozumiem po jakiego diabła byś miała to zdjęcie kasować,a co mu brakuje?.Przecież prezencję masz w tym otoczeniu doskonałą. Danusiu bądź sobą i przestań się ukrywać.
dajana 23:26, 02 sie 2013

Franiu skasuj proszę ja nie mogę tego zrobić Nie o to chodzi czy mu coś brakuje czy nie Ja mam to gdzieś to chodzi o zupełnie inną rzecz Wytłumaczę ci kiedy przyjadę Skasuj proszę i nie pytaj Upiekę ci za to dobre ciasto i przywiozę ze sobą .To brzmi jak przekupstwo wiem hi,hi Śmieję się jak Kondzio hi.
dajana 00:20, 03 sie 2013

Ogórki się ładnie rozrosły w niedzielę pierwszy zbiór do słoików i na zimę jak znalazł

Jaśka na próbę też wsadziłam ale tylko trzy fasolki one rosną aż do nieba

Różany wianuszek

alinak 00:30, 03 sie 2013

Dajana -fotka naprawdę czadowa . nie dość że jesteś kobieta z klasą to jeszcze z fajowym charakterem , za nic nie usuwaj .
za horti jednak podziękuję . nawet nie wiesz ile się uchodziłam z podarunkowymi roślinkami po ogrodzie . u mnie już naprawdę nie mam miejsca . i tak muszę powiększyć rabatę z trawą , bo hibiskus od Kondzia skrył sie w gąszczu a róży już nie widać . chyba zacznę obsadzać skarpę pod ogrodzeniem , przy drodze .
ależ ty masz zapał do pracy . teraz zrywasz darń ?- matko -wykończysz się .dozuj te robotę pomalutku żebyś z sił nie opadła .buziam
a wiesz że u nas mało komu udały sie ogórki ...tym bardziej szacun
01:26, 03 sie 2013
...nie znam nikogo, komu róże ułożyłyby się w taki wianuszek
AgnieszkaW 07:12, 03 sie 2013

Wow, jakie ogórki!
dajana 17:56, 03 sie 2013

Iwa napisał(a)
...nie znam nikogo, komu róże ułożyłyby się w taki wianuszek

Bo to chyba niemożliwe Iwonko Na samym czubku była juz zwiędła róza więc ją odcięłam i pozostał wianuszek U mnie żar z nieba leci,tylko dwie taczki ziemi oczyściłam i wykopałam ale mi na wieczór starczy .Ostatni kawałek bez trawki chcę zasiać Zostawiłam dróżkę aby nie deptać nowej trawy ,już mogę ją połączyć i dwie rabaty ze sobą Na rabaty mało ziemi ale na scieżkę starczy wieczorkiem zasieję i tak po kawałku jadę dalej Na wejście do domu kupię trawę w rolce , wcześniej przygotuję podłoże a potem kiedy się już wzmocni dodam kompozycję jak u ciebie kamienną Takie będzie u mnie wejście bez kostki i betonu .Jeszcze się zastanawiam co dać na podjazd do garażu .Widziałam takie dziurawe elementy które mozna osadzić na specjalnie przygotowanym podłożu a potem wsypać ziemi w te dziurki i zasiać w tym trawę Taki zielony podjazd bardzo by mi się podobał Nie wiem tylko czy się sprawdza u innych Sporo przy tym pracy więc muszę mieć pewność że warto .Idę do ciebie
akanta 22:26, 03 sie 2013

Dajanko to i ja podkradam ,chowam do sekretnego miejsca i już nie oddam mimo ,że udajesz tak grożną to się nie boję.Anielska dobroć bije z twojego " lica " a o innych przymiotach już nie wspomnę ,chyba tylko dodam -urodę to ty masz niezaprzeczalną, napatrzeć się nie mogę a co za figurka.? No Danusiu chyba mnie zaczną podejrzewać ooo.....więc już sza .Wysyłam przyjazne fluidy patrząc na ciebie.
akanta 22:46, 03 sie 2013

dajana napisał(a)
Kilka zdjęć z moich prac ,przynajmniej w zarysie bo jeszcze nie są skończone ale zawsze już coś a nie chwasty Rabata pod oknem jadalni z hortensjami .Z trawą już jestem na zakręcie brakło mi ziemi a jest za gorąco na jej ukopaniemoże do niedzieli dam radę dalej zrobić

Trawka od Alinki czeka na odpowiednie miejsce .

Pomidory jednak ruszyły a myślałam ze nic z nich nie będzie

Następne zdjęcia za pół godziny niestety muszę wyłączyć komputer inaczej mi nie działa poprawnie .

Danusiu to już u ciebie tak pięknie?Szpaler i horti świetnie rosną i cudnie się komponują .Jakoś tak przy tym błękicie ściany kostrzewę siną sobie wyobraziłam-jako wypełniach pod horti.Co ty na to?Świetnie się wysiewa z pakiecika ,więc tanio wychodzi.A trawka od Alinki gdzie będzie rosła ?Ale piękne grono pomidorów i odpukać jakie zdrowe.