Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Stella_De_Oro 16:05, 24 mar 2012

Witaj Danusiu, teraz tu sie zadomowiłaś
Trochę mi Ciebie brakuje na ED...
Kasia
Gardenarium 22:36, 24 mar 2012

Bardzo mobilizujące są takie zdjęcia z akcji Prosimy o więcej. Od razu chce się pracować

Instagram Ogrodowiska
dajana 22:44, 24 mar 2012

Dziękuję Danusiu jutro coś pstryknę ale nie będą zbyt ciekawe Rozrzucam ziemię i zbieram kamienie .Cieęka robota ale i tak mnie cieszy
Gardenarium 22:47, 24 mar 2012

Jak to nic ciekawego ? Wszystko jest ciekawe

Instagram Ogrodowiska
dajana 22:56, 24 mar 2012

Stella_De_Oro napisał(a)
Witaj Danusiu, teraz tu sie zadomowiłaś
Trochę mi Ciebie brakuje na ED...
Kasia

Witaj Kasieńko tam też bywam ale mam zastój więc łykam wiedzę ogrodową w między czasie .W Ogrodowisku Kasieńko wypoczywam psychicznie przed następnym wyzwaniem Sporo nas z ED jest tutaj ,dla dla mnie to normalna kolej rzeczy Po zbudowaniu domu zakłada się ogród To najlepsze miejsce w zdobyciu wiedzy ,Miłe słowa napisałaś Kasiu ,Naprawdę brakuje ? Jutro cie odwiedzę bo mam wyrzuty sumienia .Ściskam serdecznie
dajana 23:04, 24 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Jak to nic ciekawego ? Wszystko jest ciekawe

Skoro tak to je zamieszczę z mojego pola bitwy
dajana 13:57, 25 mar 2012

Nie mam się czym jeszcze chwalić ale pokażę jak pracuję na dodatek z drugiej strony płotu .

Mój szpadel pozostawia wiele do życzenia ,zardzewiały i brzydki Ładniejszy komuś się przydał
dajana 14:18, 25 mar 2012

Szkoda że nie miał mi kto zdjęcia zrobić jak biegałam w lesie za siatką z sekatorem.To chyba najprzyjemniejsza dla mnie praca Uwielbiam ciachać
Za siatką od strony ogrodu po całej jej długości będzie usypana skarpa wzmocniona kamieniem ,co kilka metrów schody ,równiez z kamienia .Z powodu braku podmurówki jestem zmuszona posadzić bardzo mocny gęsty żywopłot Mocny dlatego aby zwierzęta się nie przedostały podkopując .Wszystkie rośliny ze skarpy muszę przesadzić,oprócz brzozy która musi zostać Mam pytanie dziewczynki Jaka roślina jest mocna sztywna ,szybko rosnąca i najlepiej zielona również w zimie.Wcześniej planowałam na tej skarpie krzewy owocowe ale nie zmieszczę ich sadząc dodatkowo żywopłot Muszę się z tym pogodzić ,żywopłot jest konieczny

dajana 14:29, 25 mar 2012

Troszkę przyjemności też mi się należy Kupiłam ziemię warzywną i pomyślałam o wykorzystaniu zwykłych pojemników po pomidorach dla ziół ,sałaty ,rzodkiewki ,kopru itd.Trzy skrzyneczki są dla moich dziewczynek Moja trzyletnia wnusia ma juz swoje narzędzia nie ma tylko rękawiczek zbyt maleńkie ma rączki Coś wymyślę bo ona doczekać się nie może kiedy z babcią będzie siała
dajana 14:42, 25 mar 2012

Cztery skrzyneczki już pełne ,ale jestem rozczochrana he,he .Wczoraj znowu koparka zryła mi działkę ,nawiozłam sporo ziemi dla wyrównania w miarę terenu Teraz muszę to wszystko rozrzucić Bicepsy mi rosną jak u faceta Zapłaciłabym komuś aby się troszkę oszczędzić ale nie ma chętnego niestety.
Przy okazji widać mój tarasowy fotel .Od 02,kwietnia wchodzi ekipa do wykańczania mojego domu wewnątrz.Taras będzie z modrzewia ale barierki tarasowe są okropnie drogie no cóż moje pomysły kosztują .Następnym razem sprawdzę to wcześniej zanim wdrożę je w życie