Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 14:49, 25 mar 2012

Proszę o pomoc To jest prusznik który zimował wewnątrz domu jak widać ma się dobrze Przesadzę go do większej ładnej donicy tylko nie wiem czy mam go przyciąć ?On jest zielony od ubiegłego roku czy mam to ściąć czy zostawić.Ta roślina ogromnie mi się podoba nie chciałabym jej zmarnować ,niestety nie wiem co z tym dalej zrobić
weronika77 18:17, 25 mar 2012

Dajano, powstaje nowy ogród naszej szefowej Danusi "Ogród na piaskach", musisz zobaczyć, bo to kolejna inspiracja do Twojego ogrodu. Zostawiam Ci też wiadomość pryw.
Mala_Mi 18:30, 25 mar 2012

Widzę, że nie lubisz próżnować Szybko zrobisz piękny ogród
Żywopłot na zwierzęta...zimozielony..... hmmm nic mi nie przychodzi do głowy...bo z liściastych na zwierzyne to najlepsze są kolczaste np. z berberysa..szybko rosna i łanie sie przebarwiają

Czy nie prościej zrobić obmurówkę? Masz ogród jeszcze w rozsypce..wiec zrobienie dołka i nawet zaszalowanie byle jak i nadlanie betonu jest chyba najłatwiejsze.....
dajana 23:38, 25 mar 2012

To nie takie proste Aniu. Aby zrobić słupki ogrodzeniowe koparka kopała doły a ja wkładałam do nich wiaderka aby zmniejszyć dziury U mnie jest kamień i skała ,nie da się zrobić równiutko szalunków Wypadną wszystkie słupki a ja już siły nie mam na walkę powtórną z ogrodzeniem Może kupię gotowe z betonu i jakoś je przymocuję Myślę nad tym codziennie ale nie mam kiedy odwiedzić producentów takich gotowców aby zerknąć.Kolczastych nie chcę bo zal mi poranić zwierzęta.Nie lubię próżnować to fakt ale chyba nikt nie lubi jeśli ma ogród
dajana 23:39, 25 mar 2012

Nikt mi nie podpowie co mam zrobić z Prusznikiem?
dajana 23:40, 25 mar 2012

Gdzie znajdę ten nowy ogród Weroniko?ja też chcę zobaczyć na liścik odpisałam Buzka !
mira 07:29, 26 mar 2012

dajana napisał(a)
Nikt mi nie podpowie co mam zrobić z Prusznikiem?

kiedyś miałam ale mi się zmarnował przez zimę - ja bym działała intuicyjnie i zostawiła to zielone - tylko cięcie korekcyjne

a tak wogóle uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia z pola walki - kibicuję bo już oczami wyobraźni widzę realizację - widać radośc tworzenia - to mobilizuje

pozdrawiam
Gardenarium 07:56, 26 mar 2012

dajana napisał(a)
Proszę o pomoc To jest prusznik który zimował wewnątrz domu jak widać ma się dobrze Przesadzę go do większej ładnej donicy tylko nie wiem czy mam go przyciąć ?On jest zielony od ubiegłego roku czy mam to ściąć czy zostawić.Ta roślina ogromnie mi się podoba nie chciałabym jej zmarnować ,niestety nie wiem

co z tym dalej zrobić

Trzeba go przesadzić, a przycinać? - niekoniecznie trzeba, będzie większy bez przycinania.
Daj mu ładną donicę i na razie kontroluj temp na zewnątrz, bo jeśli zaczął puszczać młode pączki to w zderzeniu z niskimi temp. na zewnątrz mogą "paść".

Jak wystawisz na zewnątrz to najpierw w cienistym miejscu go trzymaj, powoli przyzyczajaj do słońca a potem to już na spiekocie może stać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:58, 26 mar 2012

Tutaj jest wątek o pruszniku. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1490-prusznik-ceanothus

Jeśli szukasz informacji o czymś wpisuj w ramkę wyszukiwarki poszukiwane słowo i enter albo szukaj. Wtedy jeśli jest o tym wątek - to wyskoczy.

Instagram Ogrodowiska
Milka 14:22, 26 mar 2012

Dajano, piękna relacja
fotel tarasowy super, a nakopałaś się, że hej!
narzekają na bezrobocie, a chętnych do pracy brak będziesz miała krzepę i młodzieńcze ciało i nie musisz chodzić na siłownię, same plusy!