Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Milka 12:32, 16 mar 2012

Podziwiam cię całym sercem i oczywiście powiem, że nie jeden już myślał nad fenomenem domu. Bo dom i ogród to fenomen i cieszę się, że będziesz juz tylko tam. Też mieszkałam w bloku, fajne miejsce było, ale to nie to samo co czuję teraz. To, że w piżamie, taka soute wylecisz na ogród jest cudownym uczuciem. No i te zapachy, powietrza, ach...

Fajna i dzielna z ciebie dziewczyna, trzymaj się dzielnie jak chcesz, mam sadzonkę perukowca podolskiego, mogę wysłać
abiko 13:43, 16 mar 2012

Dajano i ja się przywitam. Okolice Pustyni - super miejsce, aczkolwiek moja ostatnia tam wizyta z księżniczką skończyła się prawie zabłądzeniem Ale ja zawsze idę tam gdzie nie wolno

Ogródek będzie super, bo widzę, że będzie w nim duuuużo róż, które ja i inni uwielbiają. A ty już masz całkiem sporo

A propos..w Rosarium kupowałam Chopiny, rosną i mam nadzieję, że w tym roku zakwitną. Wyglądały na zdrowe. Rób swoje, ja wczoraj stwierdziłam po obejrzeniu jednego z ogródków, że jednak "pogoda jest dla bogaczy" trudno..samemu też trzeba Uwaga, nikogo nie chcę urazić

tutaj same dobre dusze, zobaczysz ogródek będzie super..jak coś to pomożemy, nie dziewczyny? zrobimy imprezę na odkamienianie działki, do Olkusza nie ejst daleko
Mala_Mi 14:44, 16 mar 2012

Dajanko......Tobie też jaj nie brakuje A tak wogle to tu babek z przysłowiowymi jajami jest dużo..... wreszcie trafiłam w odpowiednie towarzystwo. Nie dosć że z jajem to zakręcone ogrodowiskowo....

A Ogrdowisko to chyba jedyna grupa społeczna, która jest odstajaca od dzisiejszych czasów...i dlatego tu jestem... tu są ludzie z innej bajki .... takiej dozy życzliwosci to dawno od nikogo nie otrzymałam
Sebek 20:49, 17 mar 2012

asc napisał(a)

Dajanko,a nie wysypywałaś kory czasami,bo sowy wygladaja troche inaczej,to nie są smardze?

Na 1000% to nie są smardze i koło smardzów to nawet nie leżało...i tu mamy odpowiedź jak ludzie mylą gatunki grzybów i potem są zdziwieni........ Z kanią niektórzy myla sromotnika ... nie weim jak, ale ....jak widać można

Jako ludź od kilkunastu lat chodzący na grzyby, wiem, że to na pewno nie kania. A kanie i muchomory sromotnikowe bardzo łatwo pomylić - potwierdzam.
dajana 21:31, 17 mar 2012

Witam dziewczynki ! Jaka ja jestem dzisiaj dotleniona ,wewnętrznie odreagowana ,szczęśliwa Czułam się dzisiaj jakby mnie ktoś wypuścił z wiezienia w którym siedziałam wieki Kiedy wpadłam na działkę nie wiedziałam jakie narzędzia chwycić najpierw ,biegałam jak moja psinka szalona .Tak byłam wygłodniała tego ruchu ,przyrody ,słoneczka i wolności . Ile ptaszków mi śpiewało przy moich pracach .Matko jaki to był dobry dzień.W drodze na działkę kupiłam kilka host ,niebieskie astry, miskanty a pani dołożyła mi irysy w prezencie Kupiłam też śliczne lęgowe budki Zrobię jutro zdjęcia bo dzisiaj nie móc się nasycić bytnością w swoim raju., zapomniałam o zdjęciach .Mam świetnych sąsiadów , bardzo się cieszyli kiedy mnie ujrzeli .Sąsiad natychmiast zajął się moimi budkami w jego budkach już sporo ptaszków mieszka Mamy , czyżyki, szpaki sikorki ,pliszki i takie z czerwonym ogonkiem Musiałam naprawiać siatkę,, okazało się ze bernardyny chodzą po mojej działce ,podkopały się i wygryzły jej troszkę ,,dziura była naprawdę duża Troszkę się dzisiaj namachałam szpadlem .Skopałam też połowę ogródka warzywnego ,tam gdzie ziemia była całkowicie odmarznięta .Wyrysowałam również projekt skarpy ,muszę zamówić ziemię kamień dla jej wzmocnienia i zrobić to porządnie .Niestety nie mam przy siatce podmurówki i to jest problem.Nie wiem co z tym fantem zrobić Za moją siatką jest wolna działka wiec chwasty wciąż mi przełażą na moja stronę, oprócz tego podkopują zwierzęta.Trzeba będzie to jakoś rozwiązać .Dzień był cieplutki ,słoneczny i bardzo przyjemny .Zawitała też moja dzika kotka ale w momencie kiedy ja byłam przed domem .Ukryła się gdzieś w moim domu Wiem ze jest w nim zamknięta skryła się tak ze nie mogłam jej znaleść Kiedyś tak już zrobiła ,zostawiłam jej jedzenie a jesli jej braknie to wyłapie mi wszystkie myszy he,he Tak ,tak myszy grasują po moim domu Kiciusia zrobi z nimi porządek a jutro ją wypuszczę i dam pełną michę dobrego jedzonka .Chciałabym aby u mnie zamieszkała Właściwie to ona już mieszka trzy lata tyle ze kiedy nas nie ma Kiedy jesteśmy czai się przy sosnach i czeka kiedy odjedziemy ,spryciara .Rozpisałam się widzę ,och to moje gadulstwo, to wszystko z radości która mnie rozpiera
dajana 21:48, 17 mar 2012

Seba uwierz mi to jest kania ,tylko bardzo młoda,, szkoda że nie mam zdjęcia kiedy się rozwinęła miałbyś porównanie .Poczekamy kiedy w tym roku urośnie bo sporo ich mam u siebie wtedy ci pokażę.Wiem ze łatwo się pomylić ale ja na grzybach się znam naprawdę
dajana 21:48, 17 mar 2012

dajana 22:06, 17 mar 2012

Asc też zastanawiałam się dlaczego to forum jest inne ,czyli takie ciepłe i sympatyczne Myślę ze ludzie którzy kochają przyrodę mają inne wnętrza, bardziej czyste ,radośniejsze , wrażliwsze potrafią też się cieszyć każdym żdżbłem trawki. Ogrody łączą ludzi,łagodnieją pod wpływem piękna widać to na każdym kroku.Ja też się cieszę że tu trafiłam .Potrzebowałam takich szczerych i czystych relacji miedzy ludzkich To bardzo budujące a kiedy będę mogła dołączyć do waszych spotkań i zwiedzać z wami ogrody będzie to dla mnie apogeum szczęścia i radości .
dajana 22:13, 17 mar 2012

abiko napisał(a)
Dajano i ja się przywitam. Okolice Pustyni - super miejsce, aczkolwiek moja ostatnia tam wizyta z księżniczką skończyła się prawie zabłądzeniem Ale ja zawsze idę tam gdzie nie wolno

Ogródek będzie super, bo widzę, że będzie w nim duuuużo róż, które ja i inni uwielbiają. A ty już masz całkiem sporo

A propos..w Rosarium kupowałam Chopiny, rosną i mam nadzieję, że w tym roku zakwitną. Wyglądały na zdrowe. Rób swoje, ja wczoraj stwierdziłam po obejrzeniu jednego z ogródków, że jednak "pogoda jest dla bogaczy" trudno..samemu też trzeba Uwaga, nikogo nie chcę urazić

tutaj same dobre dusze, zobaczysz ogródek będzie super..jak coś to pomożemy, nie dziewczyny? zrobimy imprezę na odkamienianie działki, do Olkusza nie ejst daleko

Abiko znasz moje miejsce ? jakże się cieszę bo to znaczy że możemy się poznać w realu Moja działka nie jest w Olkuszu lecz Ryczówku wiesz gdzie to jest? chyba 5 km za Kluczami .Moja działka jest na wzgórzu Ryczówka a on jest w dole .Jeśli miałabyś ochotę na spotkanie nie widzę żadnego problemu.Dziękuję za zaoferowaną pomoc już się cieszę .Serdecznie pozdrawiam
dajana 22:32, 17 mar 2012

irena_milek napisał(a)
Podziwiam cię całym sercem i oczywiście powiem, że nie jeden już myślał nad fenomenem domu. Bo dom i ogród to fenomen i cieszę się, że będziesz juz tylko tam. Też mieszkałam w bloku, fajne miejsce było, ale to nie to samo co czuję teraz. To, że w piżamie, taka soute wylecisz na ogród jest cudownym uczuciem. No i te zapachy, powietrza, ach...

Fajna i dzielna z ciebie dziewczyna, trzymaj się dzielnie jak chcesz, mam sadzonkę perukowca podolskiego, mogę wysłać

Och Irenko ile ciepłych słów dla mego serca wnosisz Bardzo dziękuję za perkukowca ale zbyt wcześni dla mnie na niego Moja działka to pobojowisko ,nie wiem nawet gdzie bym go wsadziła. Prezent nie może się zmarnować ,muszę wiec zaczekać zanim nie zrobię jakiegoś konkretnego projektu .Odwdzięczę się inną roślinką równie ładną .Może jeszcze tego lata pobiegam sobie w piżamce po działeczce Marzyłam że kiedy już zamieszkam rano wyjdę w piżamce na boska ,pobiegam po trawce po czym usiądę na tarasie i wypije na nim pierwszą kawkę rozkoszując się przyrodą. W zimie natomiast przy kominku przeczytam zaległe książki .Swój własny dom z ogrodem to wielkie szczęście ty już to uczucie poznałas,ja się do niego zbliżam Zbuduję też piec do chleba i pizzy .Zapach chleba musi roznosić się wokół bo wtedy dla mnie to prawdziwy dom.Wiele jeszcze mam planów ,póki co muszę skończyć jedno aby zacząć następne .Jeszcze troszeczkę .....