Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

FrancoPolo 15:07, 03 gru 2013

Iwa napisał(a)

Przekonałam się jaką książki mają moc i jak bardzo stymulują rozwój dzieci. Mojej córce, pierwsza niemowlęca szczepionka przeciwko polio uszkodziła śluzówkę żołądka i przez następne lata nie odczuwała łaknienia. Czytałam jej zawsze podczas godzinami trwających posiłków, mając książki przed oczyma jadła, a "skutkiem ubocznym", było to, że jeszcze długo przed przedszkolem, czytała samodzielnie książki i pisała opowiadania. Te pięknie ilustrowane książki zachowałam, mam jeszcze starsze ogrodnicze poradniki z rycinami roślin. Ostatnio natrafiłam na stare francuskie ryciny róż w Journal des Roses i stare ryciny botaniczne jakie stworzył Pierre-Joseph Redouté, warto zobaczyć
np.pod tym adresem
http://www.apictureofroses.com/cms/home/redoute.htm
Pozdrawiam Dajanko i Violu
Witam. Zobaczyłem tą stronkę i od razu nasunęła mi się myśl że mało kto potrafi takie ryciny zrobić a są naprawdę piękne. To sztuka sama w sobie, a dzisiaj pstryk aparatem i po zabawie. Mówią nawet że to już stare i trzeba wyrzucić. Dziękuję w swoim i innym imieniu za link. Pozdrawiam Wszystkich.
Tusiala 08:48, 04 gru 2013

Tak mi przykro Dajanko... Mam nadzieję, że świąteczne, piękne chwile wynagorodzą Ci te smutne. Ściskam.
16:06, 04 gru 2013
Danusiu, nijak nie mogę Ci pomóc, ale jeśli zajrzysz tu, to nawet pod Twoją nieobecność jesteśmy, to też pokrzepiające, że ciągle ktoś o Tobie myśli. Jesteśmy tu rozmawiamy czasem i czekamy...
Czekam na dobre wieści, pozdrawiam ciepło Ciebie Dajanko
...i Franco Polo jednocześnie, bo cieszę się, że skorzystałeś z mojej propozycji rzucenia okiem na stare ryciny róż.

AgnieszkaW 16:31, 04 gru 2013

Pozdrawiam Dajano i tulam.

Ps
Ryciny, które wkleiła Iwonka w linku, są zjawiskowe - sztuka sama w sobie. Zachwyciłam się.
dajana 10:02, 05 gru 2013

Kochani bardzo wam dziękuje za wszystko Nie mam kiedy na chwilę sie zatrzymac Wskoczyłam na minutke bo biegne szkolic sie na nowych systemach komputerowych .Po powrocie do domu jesli na dzien dzisiejszy mogę to cos nazwac domem, nie wiem gdzie rece włozyć.Nadrobie wszystko obejrze i każdą w was i ciebie oczywiscie Franiu odwiedzę .Iwonko dziekuję ,odpisze i wszystko obejrze może w sobotę w godz nocnych jesli nic sie znowu niespodziewanego nie wydarzy Buziaki dla wszystkich
15:57, 05 gru 2013
Obecnością tu chcemy Ci dodać otuchy, tylko tak możemy pokazać, że Twoje kłopoty nas bardzo poruszyły. Nie musisz nam za nic dziękować, znamy się już tak dobrze, że możemy pominąć wszystkie formalne relacje, tyle razy już się "wyściskałyśmy" , że zapomnij o odpisywaniu, po prostu odezwij się gdy będziesz miała i potrzebę i czas i "melodię"
Jeśli mogłabym coś konkretnie zrobić i pomóc realnie to napisz
Pola 21:02, 05 gru 2013

Dajanko, Iwa napisała pięknie i ja się pod tym podpisuję obiema rękami, ściskam Cię mocno.....
Wrzos 23:00, 05 gru 2013

Dajanko, myślę o Tobie cieplutko.... reszta na priv
malgocha1960 10:40, 06 gru 2013

Dajanko,zwolnij zabiegana kobieto,nie gnaj tak,bo życie między palcami ucieka.
akanta 16:01, 06 gru 2013

Dajanko wraz z pierwszym śniegiem zwalniam.Może teraz będzie trochę więcej czasu na odpoczynek,choć nie koniecznie bo to święta idą...i w domu jest co robić.Wspieram cię ciepłymi myślami,każdego dnia ,ślę uściski ,zaglądam i życzę zmian na lepsze.