Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Ewik 22:39, 21 kwi 2015

Dajana donica super i jak fajnie pasuje, nie mogę sie doczekać jak Twoje róze zakwitną - rób duuzzo fotek A hortensje gdzie przeniosłaś ?
dajana 23:04, 21 kwi 2015

Jolu ja już nie dżwigam, wożę wszystko taczkami nawet worki z ziemią , choćbym chciała to już nie dam rady .Kup sobie w aptece pas podtrzymujący kręgosłup .To jest szeroki ściągający pas na rzepy Bez niego niczego już nie zrobię nawet się nie schylę tak załatwiłam sobie kręgosłup .Bądz mądrzejsza ode mnie ,nie dzwigaj płyt proszę one są takie cięzkie ..Specjalne ściagacze na kolana również zakładam. Uwierz bardzo pomagają. Do piękna Jolu droga daleka, ale kazda pierdoła cieszy I ja serdecznie cię pozdrawiam Proszę dbaj o siebie i nie dzwigaj więcej.Muszę do ciebie zajrzeć i popatrzeć co ty tam wyczyniasz ,pergolę? uwielbiam je, chociaz jeszcze żadnej nie posiadam hi
dajana 23:11, 21 kwi 2015

Podoba ci się moja donica Ewo ?no to cieszę się to prezent od syna ,stała w jego ogrodzie teraz będzie ze mną Hortensję cześc sprezentowałam a częścią zagęściłam rabaty które ozdobią kiedyś drogę do drzwi wejściowych.Robię odkłady z gałązek i znowu mam kilka nowych krzaczków .Czekam na trawy aby upiększyc rabaty z hortensjami . Miło że wpadłaś do mnie .Słoneczka nam życzę i niech się wreszcie świat zazieleni
KasiaW76 23:19, 21 kwi 2015

A u mnie wielkie zboczenie i spoglądanie na ziemię i jej jakość mmm boska... juz Ci zazdroszczę.
AgnieszkaW 23:25, 21 kwi 2015

Dajano, ja też do Ciebie często po cichu zaglądam, ale mało Cię jest na forum. Czekam na Twój różany spektakl, a donica piękna, posadź w niej teraz błękitne lub kremowe bratki miniaturki, latem wymienisz na coś innego.
dajana 23:53, 21 kwi 2015

Agusiu ale ja nie lubię bratków,wiem ze są ładne lecz u kogoś, nie u mnie coś wymyślę. Póki co to mam poważniejsze zajęcie .Róże posadzone na zywopłot w tym roku chyba pięknem jeszcze nie zachwycą, patyczki były skromne ,a nie wiem jak szybko rosną Najgorsze będzie ich plewienie 40 metrów płotu ;(jak pomyślę to juz mnie plecy bolą. Fakt rzadko bywam na forum ale opieka nad mamą absorbuje mnie do tego stopnia że padam na poduszkę po północy tak umęczona, że zasypiam w locie .Babcia daje mi popalić nie ma co Ja też do ciebie zaglądam najczęściej w pracy .Wpadnę tez jutro, a teraz muszę biec do łóżka .Dobrej nocy Agusiu .
dajana 00:20, 22 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
A u mnie wielkie zboczenie i spoglądanie na ziemię i jej jakość mmm boska... juz Ci zazdroszczę.

Do ciebie Kasiu wpadnę jutro zasypiam na klawiaturze to silniejsze ode mnie
11:39, 22 kwi 2015
Danusiu, Ty rabaty powiększasz, ja ograniczam. Już tak dużo zrobiłaś, nie dziwi mnie, że wieczorem jesteś zmęczona, no i oprócz ogrodu masz jeszcze inne obowiązki...
Kiedy wjeżdża sprzęt? Chciałaś zniwelować cały teren? Potem już można dokładnie wytyczyć i ograniczyć rabaty, wyrównać trawnik, wtedy sadzenie roślin to już jest sama przyjemność, bo od razu widać efekt, a to dodaje motywacji do dalszego działania.
Ależ u Ciebie to teraz będzie ROSARIUM !
Co posadzimy do tej turkusowej donicy?... kompozycję roślin różnych , czy może tylko kwitnące, albo tylko ozdobne z liści o różnych fakturach i odcieniach?
Myślę, co do różanego ogrodu pasuje... dobrze, że Ci się nie śpieszy

11:47, 22 kwi 2015

ponieważ nadal jest jakiś problem techniczny,bo pojawia mi się komunikat z serwera, że wystąpił błąd, to nie zawsze udaje mi się wysłać wiadomości, dlatego zmieniam je, by były w miarę aktualne i próbuję do skutku.
Na dobry dzień, tulipan

zawitka 07:28, 23 kwi 2015

OOOOO ale się dzieje ----- będzie cudownie z różami Biała donica dla trawy nie szkoda jej ---ha ha donicy .Niebieską zagospodaruj na kolorowo Gratki na 400 stronek No I fotki poproszę Buziole posyłam