Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

hanka_andrus 13:25, 17 lut 2015

Trzymam kciuki za udane zabiegi- oby się Twoje nadzieje spełniły. Co do róż, i co do zdrowia.
Buzam.
13:29, 17 lut 2015
dajana napisał(a)
Jutro jadę na badanie specjalistyczne oczu i wyznaczenie zabiegu na zaćmę To nie moje oczy lecz mojej mamy ,coraz gorzej z jej wzrokiem .Niestety zabieg musi być wykonany prywatnie. Kiedy usłyszałam terminy 30 miesięcy z NFZ-tu nie omieszkałam wydac swej opinii na ten temat .Człowiek 84 letni ma czekać trzy lata? to jakaś kpina i żart .Plany ogrodowe znowu muszę okroić, ale to nic przynajmniej mama zobaczy moje piękne róże i wszystkie ptaszki ,robaczki motylki .Rozpozna w końcu który kot z nią leży, bo widzi jedynie kontury .Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej Buziaki dla wszystkich przesyłam

Danusiu,skorzystaj z dyrektywy transgranicznej. W listopadzie 2014 Polska wcieliła ją w życie. Wiele osób już skorzystało z leczenia zaćmy np. w Czechach (bardzo dobre warunki).Wszystkie formalności trzeba załatwić w oddziale NFZ.Za operację zaćmy na jednym oku jest zwrot w wysokości takiej, jakby była wykonana w Polsce, na przykład za operacje w czeskim Cieszynie 2200 zł za jedno oko,plus koszt badań. Z własnej kieszeni trzeba dopłacić 350 złotych za jedno oko, to różnica w cenie (dotyczy ceny za zabieg w szpitalu w Cieszynie, o których wiem).Nie czeka się,
Piszę o tym u Ciebie,może też komuś jeszcze info się przyda.
dajana 14:10, 17 lut 2015

O rany Iwonko jaka niespodzianka .Wstrzeliłaś się z informacją idealnie w czasie bo jutro byłoby już za późno, wyznaczą datę zabiegu w Bielsku Białej .Zaraz sprawdzę o co chodzi i zorientuje się w temacie .Informacja cenna, ale twoja wizyta to już apogeum szczęścia Iwonko
Napia 14:27, 17 lut 2015

Życzę, by wszystkie zabiegi się powiodły i już wiosną Twoja mama będzie mogła oglądać Twój piękny ogród. Liczba róż mnie oszołomiła:0 Pochwal się, w wolnej chwili, rzecz jasna, co zamówiłaś.
dajana 11:45, 20 lut 2015

No to się chwalę co zamówiłam Agnieszko . Te 200 sadzonek rózy to róża multiflora bez kolcowa na ogrodzenie (biała).Oprócz tego róża rambler Kew Rambler w (różówa)
Nahema cudnie pachnąca i piękna ,jedna już mam
Bonica przed ogrodzenie
Oprócz róż z kwiecia Liatria kłosowa ,Statycja limonka , Ołownik chiński, ,Iberys, Płomyk floks biały, Hiacynt kalifornijski, Zefirowy kwiat. [b]Trawa pompasowa 1 sztuka (eksperyment).
[/b]Z owocowych Malina Himbo Top,Jeżyna bezkolcowa Navaho
Za chwile złożę zamówienie na trawy sporo ich będzie no i róże New Dawn +Eden Rose Clematis Rubens (nareszcie) i płożące clematisy do róż .Pewnie jeszcze cos zamówię.Miłego dnia dziewczyny wpadnę wieczorem
Viola 12:01, 20 lut 2015

dajana napisał(a)
O rany Iwonko jaka niespodzianka .Wstrzeliłaś się z informacją idealnie w czasie bo jutro byłoby już za późno, wyznaczą datę zabiegu w Bielsku Białej .Zaraz sprawdzę o co chodzi i zorientuje się w temacie .Informacja cenna, ale twoja wizyta to już apogeum szczęścia Iwonko

Danusiu, moja mama w tym samym wieku co Twoja. Dwa lata temu miała operację na jedno oko, rok temu na drugie. I pamiętam jak wróciła po pierwszym zabiegu do domu i powiedziała : "Nie wiedziałam, że mam taki kolorowy dywan" To było naprawdę cudowne. Nie ma co czekać, pomóż mamie, jeśli możesz

Cieszę się, że jesteś. Zakupy różane imponujące Będzie się działo
Napia 19:36, 20 lut 2015

Wiosną i latem będzie się u Ciebie działo Pięknie się zapowiada - tyle róż i wiele pachnących. Zachwyciła mnie szczególnie Nahema i Kew Rambler, a różany żywopłot robi wrażenie
kitek81 22:58, 20 lut 2015

Kochana, oby z zabiegiem mamy wszystko poszło po Twojej myśli! i żeby mama jak najszybciej wróciła do formy po zabiegu
zakupy imponujące, to będzie się działo w tym roku u Ciebie oczywiście kibicuję i za wszystkie plany trzymam mocno kciuki!
będzie dobrze-musi być
pozdrawiam
Ewik 23:00, 20 lut 2015

wow, ale sie bedzie działo u ciebie
23:53, 20 lut 2015
Podobają mi się róże o pojedynczych kwiatkach, biała multiflora ma pięć płatków (?) i delikatne żółte pręciki.
Zamawiając trawy bierzesz pod uwagę Morning Light? ładnie komponują się z różami
Na działce miałam jeżyny, ogromne,słodkie...pyszne wspomnienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies