Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Wrzos 23:02, 04 lip 2015

Dajanko, coraz piękniej u Ciebie. Trawniczek marzenie! Róża klasztorna urocza, a czy pachnie? Mnie jedna róża padła, a druga nie wiem czy zakwitnie. Ma chyba tylko 20 cm i żadnych pączków. Zakupiłam 2 krzaczki eksperymentalnie... i już zaliczyłam porażkę
Widzę, że hortensje u Ciebie miały już spore pączki na 24 czerwca. U mnie dopiero teraz startują.
Serby rosną jak szalone. Czubki maja po 30 cm i nie wiem czy mam je takie wysokie zostawić czy przyciąć.
Dajanko, wygrałam sprawę o kostkę, wyrok nieprawomocny. Co za ulga! Zobaczymy co dalej.
Pokazuj zdjęcia, to wielka przyjemność. Nie wiedziałam, że ostróżki to takie piękne kwiatki. Ładnie masz skomponowane rabatki. Ja mam chyba z tym problem.
ewsyg 23:04, 04 lip 2015

Gdzie zamawiałaś róże ? Ja też wolę kupować w donicach. Pozdrawiam Danusiu
Viola 23:09, 04 lip 2015

Dajano, jakie zdrowe te Twoje giganty- róże. Piękne liście mają na zdjęciach i chyba takie są w rzeczywistości. Ja też już mam róże - siedem krzaczków ha, ha na razie, ale to są niższe odmiany - krzaczaste. Pozdrawiam ciepło
weronika77 17:59, 05 lip 2015

Dajano, może jedna pnąca i okrywowe, będzie widoczne okno. Buziaki.
dajana 23:34, 05 lip 2015

Wrzos napisał(a)
Dajanko, coraz piękniej u Ciebie. Trawniczek marzenie! Róża klasztorna urocza, a czy pachnie? Mnie jedna róża padła, a druga nie wiem czy zakwitnie. Ma chyba tylko 20 cm i żadnych pączków. Zakupiłam 2 krzaczki eksperymentalnie... i już zaliczyłam porażkę
Widzę, że hortensje u Ciebie miały już spore pączki na 24 czerwca. U mnie dopiero teraz startują.
Serby rosną jak szalone. Czubki maja po 30 cm i nie wiem czy mam je takie wysokie zostawić czy przyciąć.
Dajanko, wygrałam sprawę o kostkę, wyrok nieprawomocny. Co za ulga! Zobaczymy co dalej.
Pokazuj zdjęcia, to wielka przyjemność. Nie wiedziałam, że ostróżki to takie piękne kwiatki. Ładnie masz skomponowane rabatki. Ja mam chyba z tym problem.[/quote

Wygrałaś? wreszcie się ten koszmar skończy Reniu będziesz mogła ,coś dalej działać .Cieszę się z tobą jak diabli hi.Pamiętasz jak pokazywałaś mi u siebie jak wygląda skrzyp? Teraz juz nawet wiem jak trudny jest do eliminacjiMam go już u siebie ,wszędzie gdzie tylko spojrzę ,nawet w warzywniku .Czyżby gleba mi zmieniła ph?Przykro mi że twoje róże wypadły ,na pocieszenie powiem ci ze moich kilka nowych też padło .Szczególnie te kupione wiosną .Moje Serby też rosną jak szalone ,jesli czubki nie są łyse to zostaw je w spokoju,a jesli bardzo wybujały i łyse to odrobinę przytnij.U mnie zauwazyłam że niektóre mają po dwa przewodniki i też nie wiem co z tym zrobić ,bo idą od konara.Jeśli utnę to będzie dziwnie wyglądał.Jutro się nad tym zastanowię.Ostatnio mój dom pełen ludzi i nie mam kurcze czasu .Sporo się dzieję, ale o tym porozmawiamy (zadzwonię )Moje rabaty różane do przebudowy juz wiem jak zrobić aby nad nimi zapanować bo rosną jak szalone .Klasztorna pachnie, ale ma nietrwałe kwiaty Idzie pod siatkę bo to olbrzym jest Reniu .Miskanty bardzo wolno rosną w tym sezonie jeszcze ich nie będzie widać .Za to trawa pompasowa kazdego dnia ładniejsza .Pąki kwiatowe miała 24 czerwca tylko anabelka ,dzisiaj mają już wszystkie .Anabelka zakwitła jako pierwsza,pączusie jeszcze rosną pomimo bieli którą już widać.Jutro coś może utrwalę w kadrze nowego .Buzka Reniu do usłyszenia
dajana 23:50, 05 lip 2015

weronika77 napisał(a)
Dajano, może jedna pnąca i okrywowe, będzie widoczne okno. Buziaki.

W przyszłym roku Weroniko okno już będzie widoczne ,ale okrywowych róż to ja za bardzo nie lubię. Podobnie zwisających gałęzi pod ciężarem kwiatów .Może i dobrze by wyglądały gdybym miała pergole czy inne ładne podpory ,a nie kije Dlatego zmieniam sporo , zamówiłam juz ładne pergole,część róz przesadzę ,zamienię na inne takie do metr, 20 .Nie odbija mi jedynka Zagladac do okna będą,bo tak lubię ,tyle że nie będą go już zasłaniać .Dzięki Weronisiu wciąz się uczę,tylko czasu mam mało
dajana 23:53, 05 lip 2015

Violu ogród choćby bez jednego krzaczka róży ,to podobno nie ogród Lecę zobaczyć twoje
dajana 00:01, 06 lip 2015

ewsyg napisał(a)
Gdzie zamawiałaś róże ? Ja też wolę kupować w donicach. Pozdrawiam Danusiu

Ewuniu w Rozarium te co doszły w donicach ,a w Rozaria jesienne juz zamówienie aby mi nie brakło. Poczekaj jeszcze troszkę bo mam urwanie kapelusza i dom pełen ludzi na okrągło Trudno mi się wyrwać Trzynastego babcia idzie do szpitala, może złapię oddech choć przez jeden dzień.To nic grożnego,ale koniecznośc. I ja cię serdecznie pozdrawiam
Viola 14:35, 08 lip 2015

Danusiu, u mnie Ascot dla Ciebie, poczytaj o tej róży, jest dość popularna, mnie zachwyciły jej piwoniowe kwiaty, zależy mi najbardziej na powtarzalności kwitnienia, zobaczę jak to będzie. Na razie zapowiada się pięknie - ma cudownie ukształtowany krzak, taki wyniosły - wysoki i nie rozwala się na boki, liście ciemnozielone zdrowe. Lubią ją mszyce niestety, ale to jedyna dolegliwość jak na razie. Wypróbowałąm wczoraj Twoją metodę z wiaderkiem - jest OK; mszyce łatwo spływają do wody, łatwo jej usunąć. To mój pierwszy sezon różany, ale czuję, że epidemia rózana i mnie nie ominęła
dajana 00:39, 12 lip 2015

Troszkę moich róż

Na pierwszym zdjęciu róża Roseffe,drugim i trzecim Cindirelle ,jest naprawdę śliczna ,choć zdjęcie nie oddaje jej urody