Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

weronika77 23:12, 14 wrz 2012

dajana napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy .Róże ciąg dalszy

Rosarium Utersen

Piękna jest ta róża, ale to chyba nie Rosarium U. Kształt i kolor...Ta trzecia wydaje się być
Rosarium U.?
Moja wygląda tak:
img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/22/226722/original.JPG[/img]
dajana 23:26, 14 wrz 2012

Wrzos napisał(a)
Dajanko, róże cudne..... ale jaki dalszy ciąg jak nie było nic wczesniej?
Pochwal się, ale tak porządnie

Witaj Renatko ! nie mam kochana się czym chwalić oprócz tych cudnych róż przybyło mi tylko siwych włosów hi.Odkupuję sobie róże które juz wcześniej miałam ale zniszczyli mi pseudo fachowcy Nie mam jeszcze wszystkich ale nie będe szaleć Najpierw ogrodzenie ,przód domu Może jutro pstryknę kilka zdjęc to wkleję moje ostatnie prace Wczoraj lało więc miałam przerwę Reniu Jakie szczeście że mam kominek bo wnusia mnie zaraziła przedszkolną chorobą ,,na początek katar ból gardła Ciekawe co jeszcze przywlecze oby nie świnkę bo ja już dwa razy ją miałam .Napaliłam w kominku ,jeszcze się pali od wczoraj i mam cieplutko .Kuruję się a jutro do roboty .Widziałam twój bruk ,mowę mi odjęło .jak się jego sprawy mają?Mój fachura od drzwi i reszty robót milczy .Wszystkie drzwi do poprawki a żeby było ciekawiej ,wszystkie otwierają się na złą stronę.Nawet jednej rzeczy nie mam dobrze zrobionej i nadal mieszkam z jego maszynami Listwy przypodłogowe leżą spiżarnia nie skończona To jedynie mała częśc problemów nadal budowlanych .My to mamy pecha do fachowców .niech to licho .Miło cie widzieć kochana bo mordeczka zawsze mi sie śmieje kiedy cie widzę Buziaki przesyłam
dajana 23:29, 14 wrz 2012

Ale masz cudne róże Weronko ,pewnie masz rację a ja przestawiłam nazwy bądż zdjęcia .Masz ją pierwszy rok ,czy juz zimowała?Oby mi nie zmarzły bo serce by mi pękło .
dajana 23:49, 14 wrz 2012

Wrzos napisał(a)
Takiej w kolorze wrzos jeszcze nie widziałam.
Wspaniałe zakupy! Posadziłas juz?

Jeszcze nie ,,dopiero dzisiaj kupiłam ale w szkółce internetowej Tym razem w RosaĆwik Poprzednie wszystkie mi przetrwały Lubie tam kupować W RosaPlant lubię kupować róże Austina .Dostawa przyjdzie po 20 września Moje róże te posadzone wciąż kwitną a rosną jak na drożdzach .A jak twoje rośliny,przyjęły się?One dopiero w przyszłym roku pójdą w górę .U mnie wszystko pięknie rośnie oprócz hortensji Jakieś dziwne mam ,,liche a kwiaty maleńkie Musze wymienić na inny gatunek bo chcę zrobic hortensjową alejkę przed wejsciem do domu ,po obu stronach Kiedyś może mój ogród będzie ładny ale jeszcze go nie posiadam .Początki tez są fajne szczególnie kiedy zaczyna się robic porządek z chwastami Strasznie mam dużo perzu a wyciągać to świństwo nie jest tak łatwo Korzenie zawsze należy spalić co też czynię
Wrzos 23:50, 14 wrz 2012

Dajanko, ja też się usmiecham za każdym razem gdy widzę Cię na tym czy innym forum.
Dzisiaj zleciłam adwokatce złożenie pozwu do sądu w sprawie kostki, koniec zabawy. Będzie gotowy najprawdopodobniej na srodę. Potem z dwa, trzy miesiace nim spara wejdzie na wokandę i zima mnie zastanie. Nie dobrze, bo kostka moze się zniszczyć, gdy tak źle jest położona.
Z tymi Twoimi drzwiami to ciekawa sprawa. On sie nie boi, ze mu narzędzia za drzwi wystawisz w oczekiwaniu kilkumiesięcznym na pana fachowca?

Dajanko, to nie prawda, że nic nie masz dobrze zrobione. Jakie piekne masz okna, okiennice, tynki wewnetrzne i zewnetrzne, schody, podsufitkę .... mam dalej wymieniać? ....... barierki od tarasu i cały taras, łuk w jadalni, a oczyszczalnia scieków - to pikus? .... dalej? .... drzwi zewnetrzne, stiuki .... a domek drewniany ..... zobacz ile masz pieknych i dobrych rzeczy

Jutro sobota, o jakiej pracy piszesz? Czy nie powinnas wypocząć w ciepełku i wykurować gardło?
dajana 00:11, 15 wrz 2012

Wrzos napisał(a)
Dajanko, ja też się usmiecham za każdym razem gdy widzę Cię na tym czy innym forum.
Dzisiaj zleciłam adwokatce złożenie pozwu do sądu w sprawie kostki, koniec zabawy. Będzie gotowy najprawdopodobniej na srodę. Potem z dwa, trzy miesiace nim spara wejdzie na wokandę i zima mnie zastanie. Nie dobrze, bo kostka moze się zniszczyć, gdy tak źle jest położona.
Z tymi Twoimi drzwiami to ciekawa sprawa. On sie nie boi, ze mu narzędzia za drzwi wystawisz w oczekiwaniu kilkumiesięcznym na pana fachowca?

Dajanko, to nie prawda, że nic nie masz dobrze zrobione. Jakie piekne masz okna, okiennice, tynki wewnetrzne i zewnetrzne, schody, podsufitkę .... mam dalej wymieniać? ....... barierki od tarasu i cały taras, łuk w jadalni, a oczyszczalnia scieków - to pikus? .... dalej? .... drzwi zewnetrzne, stiuki .... a domek drewniany ..... zobacz ile masz pieknych i dobrych rzeczy

Jutro sobota, o jakiej pracy piszesz? Czy nie powinnas wypocząć w ciepełku i wykurować gardło?[/quote

Wymieniłaś sporo rzeczy trafionych fakt tylko jak pomyślę ile zapłaciłam za inne partactwa to ja bym juz miała piękna kuchnie za to .Czy się nie boi? widać nie ,,bo ja tak nie umiem a on mnie juz na tyle poznał że poczuł się pewnie .To drogie maszyny nie wystawię mu ich na dwór przecież bo się zniszczą .Jutro kochana muszę kopać dalej .Załozyć wreszcie tą latarnię Juz przygotowałam miejsce i otwór Przekopie jedynie kabel pod ziemia elektryczny i zabetonuję podstawę do lampy .Oczywiscie jesli pogoda będzie odpowiednia czyli bez deszczowa.Nie mogę usiedzieć w domu ,wolę byc w ogrodzie Jak to pięknie brzmi ogród hi,hi.Kostka się nie zniszczy ale podłoże diabli wezmą całkiem .Tym sie juz nie przejmuj Pan mądrala będzie obciążony Mogłabyś dalej coś robić a przez takiego stoisz z pracami a ile zdrowia kosztuje taki dziad .!
dajana 12:07, 17 wrz 2012

Uetersens Rosenprinessin
weronika77 napisał(a)

Moje dzisiejsze zakupy .Róże ciąg dalszy

Piękna jest ta róża, ale to chyba nie Rosarium U. Kształt i kolor...Ta trzecia wydaje się być
Rosarium U.?
Moja wygląda tak:
img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/22/226722/original.JPG[/img]
dajana 12:09, 17 wrz 2012

Poprawiłam nazwę pierwszej na tej stronie róży,, teraz jest prawidłowa Weroniko
dajana 12:12, 17 wrz 2012

Rosarium U.?
Moja wygląda tak:
popcorn 12:13, 17 wrz 2012

Dajana ale będzie u Ciebie pięknie!! Pokazuj różankę jak posadzisz nowe nabytki! Piękne
z której strony małopolski mieszkasz?

pozdrawiam
Karolina