Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 19:13, 25 lis 2012

Aniu witam cię cieplutko ,ja dzisiaj wcześniej jestem a ty nocnym markiem jesteś ale i tak czekałam .Klucza nie zostawiam ,w kominku się pali chata wolna ,czekam więc .Naleśniki bardzo lubię ale biszkoptowych nie znam .Zdradż sekret proszę bo już mi ślinka cieknie )
akanta 19:22, 25 lis 2012

dorkow0 napisał(a)

Witaj Danusiu... Fotki nie robiłam, ale znikło w mgnieniu oka... A, że nie chciało mi się myśleć, to na szybko zrobiłam szarlotkę z kawałkami jabłek... hi hi... Że też mnie od Ciebie obeszło... Może to telepatia, albo senne jakieś przesyły...

U mnie Dorciu też szybko by poszło gdyby były dzieci ,,ale we dwoje nie da się zjeść całej blachy Zawsze zabieram do pracy ale lubię piec Mój mąż najbardziej lubi makowiec a ja sernik ale bez ciasta sam ser .No i uwielbiam piernik z całym mnóstwem orzechów i zapachem korzennym na miodzie Czas go upiec bo Święta niebawem a piernik piecze się co najmniej dwa tygodnie lub trzy przed Musi mieć czas aby skruszał wtedy jest pycha . Kulinarnie się zrobiło he,he

Proszę,proszę ciastem się delektujecie a mnie nie zapraszacie .Trudno sama zjawię się jak duszek nocny,raczej u Danusi skoro tyle napiekła .Uwielbiam szarlotkę i to właśnie taką nieprzesłodzoną.Sama nie piekę /najlepiej wychodzą mi naleśniki biszkoptowe / więc Danusiu nie zostawiaj klucza w drzwiach,bo już mam na nią smaka!

To u mnie, Aniu, jakąś kawę Ci zostawię, z ekspresu, czy parzoną...??? Bo placek, to rzeczywiście u Danusi, bo u mnie nawet okruszki zjedzone...

Dorciu ja nie jestem taka wybredna ,jaką zostawisz taką wypiję szkoda tylko ,że bez ciebie !
akanta 19:23, 25 lis 2012

Patrzę ,patrzę Danusia dobije niebawem do setki.! Ale się posypią gratulacje .
dorkow0 19:35, 25 lis 2012

Idzie Danusia do przodu, oj idzie... A kawę możemy wypić razem, może kiedyś się uda... Na razie zostaje tylko wirtualna...
Janina 19:36, 25 lis 2012

Może i ja się załapię na tą kawkę?
dajana 19:43, 25 lis 2012

Proszę ,,goszczę same stokrotki które uwielbiam .Dobijam fakt do tej setki ale mało mnie osób odwiedza więc rewelacji nie będzie he,he .Nie istotne ,was mam i to mnie cieszy .Bogdzia zagląda Hanusia a inni są bardziej ze sobą zżyciu Znają się od dawna, widują to normalne .Ja nowa i co mam pokazywać kiedy ogrodu nie mam? Jeszcze troszkę i będzie wszystko w swoim czasie dziewczynki ,cierpliwa jestem od co najmniej roku Cierpliwość w ogrodzie popłaca ,mniej błędów większa radość i efekt.
dajana 19:46, 25 lis 2012

Janina napisał(a)
Może i ja się załapię na tą kawkę?

Bardzo proszę Janinko .Widuję cię w różnych miejscach troszkę cię już znam Tym bardziej mi miło cię gościć
akanta 19:47, 25 lis 2012

dajana napisał(a)
Aniu witam cię cieplutko ,ja dzisiaj wcześniej jestem a ty nocnym markiem jesteś ale i tak czekałam .Klucza nie zostawiam ,w kominku się pali chata wolna ,czekam więc .Naleśniki bardzo lubię ale biszkoptowych nie znam .Zdradż sekret proszę bo już mi ślinka cieknie )

Podobno jest tu jakiś kącik kulinarny bo tu głównie miało być o ogrodach.Ale wspomnę -jajko z cukrem ucieram jak na biszkopt,dolewam mleko,przesiewam wprost do naczynia mąkę ,dodaję proszek do pieczenia i takie rzadziutkie na patelnię jak każde inne.Na litr mleka jedną łyżeczkę proszku .Wypełnienie dowolne.Ser ze skórką pomarańczową a w środku wisienka jako niespodzianka.Takie lubię najbardziej.
dajana 19:50, 25 lis 2012

Jesteś z małopolski? to przecież blisko mnie .Olśnienia doznałam ,cieszę się ogromnie .To dobrze wróży ,bo możemy się widywać ,podrózować wspólnie na spotkania z Ogrodowiskiem Zawsze to milej z kimś prawda Janinko?
dajana 19:58, 25 lis 2012

akanta napisał(a)

Podobno jest tu jakiś kącik kulinarny bo tu głównie miało być o ogrodach.Ale wspomnę -jajko z cukrem ucieram jak na biszkopt,dolewam mleko,przesiewam wprost do naczynia mąkę ,dodaję proszek do pieczenia i takie rzadziutkie na patelnię jak każde inne.Na litr mleka jedną łyżeczkę proszku .Wypełnienie dowolne.Ser ze skórką pomarańczową a w środku wisienka jako niespodzianka.Takie lubię najbardziej.

Muszą być pyszne ,kilka dni temu zjadłam cały słoiczek malin z naleśnikami Nigdy nie przepadałam za malinami a w tym roku tylko maliny bym jadła .Jutro zrobię biszkoptowe .Jest kącik kulinarny nawet rogaliki maślane z tego kącika wypiekałam Wyszły pyszne .Dawno tam nie zaglądałam .Zaraz napisze co dzisiaj zrobiłam to bedzie juz ogrodowy temat