Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Sonka 13:04, 29 lip 2014

Danusiu, widziałam Phantom w Holandii w szkółce, pięknie wyprowadzony,cudo, też taką chcę.
dajana 21:52, 29 lip 2014

Ciekawa jestem w jaki sposób ją prowadzą.mam 6 krzaczków Phantom ,7 limek ,jedną Graniflorę i dwie Anabelki i kilka patyczków ukorzenionych .O pomidorkach odpisałam u siebie..Szkoda ze fotek nie masz z tej szkółki .A może masz?
dajana 10:36, 31 lip 2014

Z Edenki będziesz zadowolona bo to naprawdę piękny krzak róży .W tym roku wypuszcza bardzo silne mocne pędy, zaczyna formować się na bardzo mocny krzew takie właśnie lubię. Wczoraj zauważyłam dużo nowych pąków ,niebawem zakwitnie ponownie.
Ewa_w_ogrodzie 22:48, 09 sie 2014

Witaj oglądami podglądam. Hortensje przecudne. Dziękuję, za wszystkie wskazówki co do mojej rabatki. Bardzo mi pomogłaś. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda się coś posadzić.
Ewa_w_ogrodzie 22:48, 09 sie 2014

Witaj oglądami podglądam. Hortensje przecudne. Dziękuję, za wszystkie wskazówki co do mojej rabatki. Bardzo mi pomogłaś. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda się coś posadzić.
popcorn 09:47, 10 sie 2014

Sonka, ale Ci wszystko rośnie! Też miałam tę niby werbenę patagońską, szkoda bo ładnie rośnie, ale co z tego skoro kwiatki takie marne
pomidory - szacunek!!

pozdrawiam!!
Sonka 08:30, 12 sie 2014

Sonka, ale Ci wszystko rośnie! Też miałam tę niby werbenę patagońską, szkoda bo ładnie rośnie, ale co z tego skoro kwiatki takie marne
pomidory - szacunek!!

pozdrawiam!!

Witajcie u mnie dziewczyny.
Mój ogród to teren do uporządkowania poprzesadzania, jak oglądam ogrody z O.
to dochodzę do wniosku, że wstyd mój pokazać, jednak jak przypomnę zdjęcia sprzed kilku lat odzyskuję wiarę. Werbenę już bezpowrotnie wywaliłam, ciągle gdzieś wyrastają nowe siewki i to w dużych ilościach, jest bardzo plenna.
Sporo roślin kupowałam do testowania lub jako materiał do namnożenia i częsciowo tak zostało a nie miało. Mam też sporo do obsadzenia, bo ogród mój jest spory, cała działka ma 50a ale część jest koszoną łąką. Hortensje to moja miłość, uczę się jak je dobrze prowadzić, rosną jakby szaleju dostawały.
malgocha1960 08:57, 12 sie 2014

Krysiu,przywędrowałam do ciebie z wątku Danusi przyciagnięta chęcia obejrzenia hortensji.Tez jestem ich miłośniczka,mam prawie 50 krzaków,ale w tym roku u mnie porazka,popalone słońcem,3 musiałam nisko obciąć.Nie wiem czy coś będzie z pink anabell,bo nie daje oznak zycia po przycięciu,na 2 lata jej bytnosci u mnie o tej porze jest czarna,uschnieta.Nie wiem co robię z nią nie tak,a na patelni nie rosnie.
Sonka 09:17, 12 sie 2014

malgocha1960 napisał(a)
Krysiu,przywędrowałam do ciebie z wątku Danusi przyciagnięta chęcia obejrzenia hortensji.Tez jestem ich miłośniczka,mam prawie 50 krzaków,ale w tym roku u mnie porazka,popalone słońcem,3 musiałam nisko obciąć.Nie wiem czy coś będzie z pink anabell,bo nie daje oznak zycia po przycięciu,na 2 lata jej bytnosci u mnie o tej porze jest czarna,uschnieta.Nie wiem co robię z nią nie tak,a na patelni nie rosnie.

Coś nie tak z tą hortensją, u mnie rosną wszystkie intensywnie aż za bardzo, a Anabelki to u mnie najbardziej bezproblemowe, jedynie sznurkiem zostały przewiązane, Vanilki mają tyle kwiatów, ze nawet pomieścić się jest im trudno, rosną od południa w prażącym słońcu. Ja mam 20 sztuk posadzonych i jedynie piłkowana słabo rośnie, ale daję jej czas. Może wody mają za mało? Nie mam pojęcia co im może dolegać, może czasu potrzebują.
malgocha1960 10:36, 12 sie 2014

Krysiu,anabelki mam też bezproblemowe,a w tym roku kupiłam sobie incrediball,ale musiałam ją podwiązać.Nie doczekałam kwitnienia candelight,bo zmarniała i wanilkę musiałam też obciąć,bo sterczały czarne kwiaty.W przyszłym roku wszystkie bukietówki zetne nisko,zobaczę czy bedzie jakaś różnica.