Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 15:51, 25 cze 2012

Irenko - rowerzyści to od Ewalm! Ale fajnie, że wpadłaś
EPODLAS 22:09, 25 cze 2012

Widziałam już wiele zielonych rzeźb, ale rowerzystów widzę pierwszy raz, wyglądają jak zielone ludki z kosmosu. Fantastycznie.
Madzenka 22:13, 25 cze 2012

ewalm napisał(a)
Agatko, mogę wrzucić swoje zdjecie w Twoim wątku? Chciałam coś dodać a propos Floriady, masz już tę kompozycję na swoich zdjęciach, ale w innych ujęciach - bardzo niekonwencjonalna kolorystycznie:

i rowerzyści jeszcze się nie pojawili w relacjach z Floriady:

Takiego rowerzystę bym do swojego ogrodu wpuściła Czad!!
Madzenka 22:16, 25 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Agata, dzięki za fotki. A te morze żurawkowe, przepiękne. Pewnie jakieś nowe pomysły masz przez tą wizytę? Jakieś nowe plany? Podziel się pomysłami

Monika, mam pomysły tylko aż sie boję je ujawniać! Na pewno wprowadzę ten czerwony krwawnik na rabatę, która powstanie we wrześniu - będzie razem z berberysami, trawami i jakimś iglakiem kolumnowym, którego jeszcze nie znalazłam. Może znasz coś takiego - żeby prosty pokrój miało, taki cylinder raczej, ale długie, puchate igły czyli nie cis, ale raczej coś jak sosna.
No i jeszcze chodzi mi po głowie zmiana dekoracji na rabacie bukszpanowej. To podsadzenie ciemnymi żurawkami i do tego kilka elementów wertykalnych bardzo mi się podobało. Myślę np o jakiejś bordowej czy czerwonej trawie np. pennisetum rubrum albo imperata red baron. To moje trzmielinowe nasadzenie takie mi się nudne jakieś wydało w porównaniu z tamtym. Ale jeśli, bo może mi się zmieni, to zrobię to w przyszłym roku, żeby mojego mężusia nie drażnić, bo on już resztkami sił trzyma nerwy na wodzy

Agatko u ciebie z cimnych traw by przezimowala rozplenica vertigo. Jestem nią zachywcona, pięknie wygląda z bukszpanami. Robiłam zdjęcia. red baron baaaaardzo powoli się budzi po zimie, wszyscy o niej to piszą, skoro dopiero pod koniec czerwca osiąga jako takie rozmiary to jest to mało atrakcyjne.
noemi 22:50, 25 cze 2012

Marzenko ja zachorowałam na tą trawę vertigo ... bardzo podoba mi się z nią kompozycja u Ciebie z surfinią ... Agatko sprawdź sobie jak wygląda ...jest piękna
agata_chrosc... 08:25, 26 cze 2012

Widzę,że rowerzyści robią furorę, a ja ich nawet nie widziałam. Chyba trzeba jeszcze raz jechać.
Rozplenica vertigo super! I jeszcze jest podobna odmiana princess. Będę myśleć o nich!
A późno startujących traw mam dosyć. Mój miskant nadal wygląda, jakby dopiero co się obudził. Największe rozczarowanie roku! ALe może w drugim sezonie pójdzie mu lepiej?
Przetacznik 09:04, 26 cze 2012

mój zebrinus także, ma takie 2 listki, ale żyje, dajmy im ostatnią szansę ; )
agata_chrosc... 09:18, 26 cze 2012

No teraz to ja juz spokojnie czekam kiedy przyśpieszy. Ale był moment, kiedy byłam pewna, że już po nim bo nie dawał znaku życia chyba do końca maja. ALe jest to nauczka, żeby zawsze razem z miskantami dawac coś, co od wiosny do połowy lata co najmniej jakoś będzie wyglądać, zanim te leniwce z ziemi wreszcie wyjdą!
Lena 09:40, 26 cze 2012

OOO,nazwa wątku zmieniona

Diana 09:50, 26 cze 2012

A mój zebrinus akurat już jest dość wysoki i przebarwił się ale inne trawy to tak różnie.........jedna rozplenica przemarzła, druga jest juz wielka, a miskant siberfeder bardzo bardzo powolutku........i od czego to zależy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies