Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 10:08, 26 cze 2012

No właśnie, od czego? Od ich widzimisię chyba?
agata_chrosc... 10:08, 26 cze 2012

A nazwę zmieniłam, bo ile można w dziurze siedzieć?
Lena 10:37, 26 cze 2012

W końcu to już nie dziura a piękny ogród
betysia 11:19, 26 cze 2012

Witaj Agatko !!!!!
chwile mnie ie bylo a tutaj tyle pieknosci ...lol!!!!!
jakas wystawa widze mnie ominela ale juz melduje, ze juz wszystko nadrobilam !!!!!
cudnie ....ale ja nadal pozostane przy nieustajacym zachwycie nad twoimi rozami !!!!!
sciskam i sloneczka zycze
papapapa
agata_chrosc... 14:34, 26 cze 2012

Lena - bądźmy szczere! Do piękności to mu jeszcze daleko, ale jak w przyszłym roku wystartuje to już mam nadzieję nie będzie wstyd gości zapraszać!
agata_chrosc... 14:36, 26 cze 2012

Beatko - witaj! Słoneczko jakby faktycznie zaczyna i do nas zaglądać, na co by była najwyższa pora w końcu! Byłam też u Ciebie, ale nic nie pisałam bo tam tłok taki, że strach! Pozdrawiam.
GabiK 15:00, 26 cze 2012

Agatko, widzę, że też się wybrałaś na Floriadę. Jak wrażenia ogólne? Ja odniosłam wrażenie, że mało ogrodowo - parę fajnych miejsc, kompozycji, ale mało w stosunku do wielkości imprezy. A te bazarki w pawilonach narodowych to w ogóle porażka.
Rowerzyści stali pod pawilonem Luksemburga. Troche obrośli od naszej wizyty.

Teraz to wygląda lepiej niż na wiosnę. Jak byliśmy to drzewa były prawie gołe i nie zadbali, żeby też wiosną coś wyrosło. Wiele miejsc było pustych lub świeżo obsadzonych. Np. tych kostrzew przy żurawkach nie było. I nie było tych kwiatów plastikowych. Za to zaraz przy wejściu po prawej stronie była rabata z cebulowymi - a co jest teraz?
Pojedź jesienią, zobaczysz co się zmieni.
Pogoda widzę, że podobna jak w kwietniu.

Piękne róże kupiłaś.
betysia 17:13, 26 cze 2012

Merci Agatko !!!!
bede walczyc cokolwiek to jest, nie poddam sie tak latwo!!!
agata_chrosc... 17:25, 26 cze 2012

GabiK napisał(a)
Agatko, widzę, że też się wybrałaś na Floriadę. Jak wrażenia ogólne? Ja odniosłam wrażenie, że mało ogrodowo - parę fajnych miejsc, kompozycji, ale mało w stosunku do wielkości imprezy. A te bazarki w pawilonach narodowych to w ogóle porażka.
Rowerzyści stali pod pawilonem Luksemburga. Troche obrośli od naszej wizyty.

Teraz to wygląda lepiej niż na wiosnę. Jak byliśmy to drzewa były prawie gołe i nie zadbali, żeby też wiosną coś wyrosło. Wiele miejsc było pustych lub świeżo obsadzonych. Np. tych kostrzew przy żurawkach nie było. I nie było tych kwiatów plastikowych. Za to zaraz przy wejściu po prawej stronie była rabata z cebulowymi - a co jest teraz?
Pojedź jesienią, zobaczysz co się zmieni.
Pogoda widzę, że podobna jak w kwietniu.

Piękne róże kupiłaś.

Gabik, chyba mam identyczne wrażenia. Nie widziałam wprawdzie wszystkiego bo to jednak strasznie męczące, ale jednak spodziewałam się więcej. I właściwie nie bardzo rozumiem przesłanie tej imprezy. Wydawałoby się, że jeśli coś jest raz na 10 lat to z definicji powinno jakoś odnosić się do tego co się przez ten czas zmieniło, co teraz jest modne etc. A tam było co prawda kilka takich aranżacji, ale zgadzam się z Tobą, że za mało jak na taki rozmach. Z tego wszystkiego najwazniejszy wniosek dla mnie: koniecznie zobaczyć Appeltern! Najlepsze kompozycje były właśnie przy ich pawilonie i bardzo chcę zobaczyć w całości ten ogród. A co było zaraz przy wejściu zupełnie nie pamiętam - raczej stoiska z roslinami na sprzedaż mi się kojarzą.
Ale absolutnie nie żałuję, że pojechałam bo impreza ciekawa i w sumie nie często coś takiego można zobaczyć. A pogoda w sobotę czyli na zdjęciach to i tak była super. Następnego dnia lało od rana przez cały dzień, zimno i wichura. No listopad! I tak mniej więcej jest cały czas. Wreszcie dziś zrobiło się ciepło i podobno z wyjątkiem jutra ma być tak do końca tygodnia, o co modły wznoszę bo już depresji od tej pogody dostaję!
No i jeszcze chciałam Ci pogratulować nowego ogródka! Nie pchałam się z zachwytami bo już by chyba tego ta strona nie wytrzymała! Bardzo stylowy i z charakterem. Ale to już tyle razy słyszałaś, że co ja tam będę się powtarzać
agata_chrosc... 17:30, 26 cze 2012

betysia napisał(a)
Merci Agatko !!!!
bede walczyc cokolwiek to jest, nie poddam sie tak latwo!!!

Beata - musisz zapytać AnięDS, tylko ona coś zniknęła ostatnio. Wspominała, że ma kłopoty z komputerem więc może odmówił współpracy, oby chwilowo! Oczywiście jest i Danusia i Ania Monteverde i pewnie jeszcze kilka osób, które mają dużą wiedzę na temat róż. ALe wydaje mi się, że powodów do jakiegoś wyjątkowego niepokoju nie ma - róże to zawsze coś mają, bo taka ich arystokratyczna uroda