agata_chrosc...
20:21, 06 lip 2012
Weronika, dzięki! Berberysowa dopiero we wrześniu, bo ona będzie wzdłuż południowego płotu, który właśnie we wrześniu ma stanąć. Na razie są tam tuje, których nikt od lat nie strzygł i zrobiły się z nich ogromne banie, zajmujące po kilka metrów z każdej strony. Ja w ogóle nie lubię tuj. Nie wiem dlaczego kojarzą mi się z cmentarzem. I takie obce w naszym klimacie. I brzydko pachną. I w ogóle! Więc zamiast nich będzie taki fajny płot z kratą na różne pnące rośliny. Krata taka metalowa, zardzewiała, żadne tam pergolki lakierowane! No i jak ten płot już stanie, to wszystko pod płotem będzie można zrobić czyli całą rabatę różaną, bo na razie pojedyncze sztuki tam się pojawiają, bo musi być zachowany dostęp do płotu. No i właśnie berberysowa. A dalej ma byc mini warzywnik- na wyraźne żądanie mojego męża szanownego. I ma zapowiedziane, że sam będzie ten warzywnik uprawiał. Jak się to skończy to wiadomo, ale przynajmniej niech spróbuje

A co do dostawy to ja nawet rozumiem - w takim upale jaki teraz macie to się wszystko ugotuje. Trzeba poczekać. A co zamówiłaś? Bardzo jestem ciekawa!