Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

GabiK 23:19, 11 sie 2012

Wiem, Julka, ale dalej nie rozumiem. Wyjedzie, obgada (i co z tego, skoro wszyscy wiedzą, że przesadza), czy namówi M na rozwód? Bo co teściowa może, to z grubsza wiem. Czy taka super jest, że warto aż tak się dla niej dostosowywać?
agata_chrosc... 23:19, 11 sie 2012

Gabik - No juz by nie była Laurka tylko całkiem ktoś inny!
Julka - a może ta siostra M niech sama posprząta jak tak jej zależy

Dziewczyny, pozdrawiam ciepło i lecę się wyciągnąć bo kręgosłup już gniewne pomruki wydaje! Dobrej nocki!
GabiK 23:21, 11 sie 2012

Dobranoc, ja lecę wstawić jakieś zdjęcia.

Inna, ale też na zawsze. Nie wiadomo, czy gorsza. Mąż też całkiem fajny był.
JulkAd 23:26, 11 sie 2012

GabiK napisał(a)
Wiem, Julka, ale dalej nie rozumiem. Wyjedzie, obgada (i co z tego, skoro wszyscy wiedzą, że przesadza), czy namówi M na rozwód? Bo co teściowa może, to z grubsza wiem. Czy taka super jest, że warto aż tak się dla niej dostosowywać?

Nie...na tym co o mnie myśli mi całkiem nie zależy, to chyba u mnie w głowie coś siedzi (i u mojego M), że na pierwsze wrażenia ma być błysk. Dzieci na całą tą operację BŁYSK mają wysypkę i awersję do ciotki
GabiK 23:29, 11 sie 2012

Julita, to jest ciekawe, co nas zmusza do takich działań. Co to jest to coś, co nas zmusza do działania wbrew woli praktycznie. Wychowanie, jakieś klisze z dzieciństwa?
Tak jak z tym prasowaniem. Tyle osób nie lubi, a prasuje, dlaczego?
JulkAd 23:29, 11 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Gabik - No juz by nie była Laurka tylko całkiem ktoś inny!
Julka - a może ta siostra M niech sama posprząta jak tak jej zależy

Dziewczyny, pozdrawiam ciepło i lecę się wyciągnąć bo kręgosłup już gniewne pomruki wydaje! Dobrej nocki!

Nie wiem czy ja bym chciała, żeby u mnie sprzątała. Połowy rzeczy bym swoich nie znalazła, u niej panuje minimalizm, we wszystkim bez wyjatku
monteverde 23:31, 11 sie 2012

Trzeba ciotce powiedzieć "Wolnoć Tomku w swoim domku", ja bym takiej "baby" za próg nie wpuściła, niechby się u siebie szarogęsiła, dziwne , że jej na takie zachowanie pozwalasz Julka?

Agatko ta kosmatka to śnieżna? pozdrawiam
JulkAd 23:32, 11 sie 2012

GabiK napisał(a)
Julita, to jest ciekawe, co nas zmusza do takich działań. Co to jest to coś, co nas zmusza do działania wbrew woli praktycznie. Wychowanie, jakieś klisze z dzieciństwa?
Tak jak z tym prasowaniem. Tyle osób nie lubi, a prasuje, dlaczego?

No nie wiem dlaczego tak jest, ale gdzieś to w nas tkwi...chyba wyniesione z domu jednak. Dobranoc, uciekam spać, bo rano jeszcze musze rolade z łososia upichcić
JulkAd 23:33, 11 sie 2012

monteverde napisał(a)
Trzeba ciotce powiedzieć "Wolnoć Tomku w swoim domku", ja bym takiej "baby" za próg nie wpuściła, niechby się u siebie szarogęsiła, dziwne , że jej na takie zachowanie pozwalasz Julka?

Agatko ta kosmatka to śnieżna? pozdrawiam

Dlatego wpuszczam raz na 3 lata
Ana 00:16, 12 sie 2012

u mnie teściowa jak sanepid.. uwielbiam teksty w stylu "zmywasz gabką? Ja TYLKO szmatką", "ja bym już podcięła te tuje"...itp...nigdy wprost, ale szpila zawsze jest...

Na początku się starałam, tez latłam ze sciera przed każdą wizytą...teraz nauczyłam się ignorować docinki i udawac, ze nie uslyszałam...ale trochę to trwało