Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Madzenka 16:57, 12 kwi 2012

Agatko jak przystało na kolebkę tulipanów piękne nam pokazałaś na wiosnę
Brawo piękne są, nie ważne, że inne sadziłaś. Ja nawet jak misz masz zrobie z kolorami bo mi się cebulki pomieszają to i tak wiosną sie zachwycam.
Joanka 17:18, 12 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Te są niezłe jak się całkiem otwierają.

Są niesamowite
Milka 17:23, 12 kwi 2012

Ina napisał(a)
link text

A w przedogróku kwitnie azalia. Kupiona w sklepie spożywczym 2 lata temu, całkiem sobie niźle radzi.
jak to w sklepie spożywczym?

W Holandii tak chyba jest jak u nas w Kauflandzie
kolor jak u mojej nowej piwonii drzewiastej, uwielbiam go
agata_chrosc... 18:02, 12 kwi 2012

Ina napisał(a)
link text

A w przedogróku kwitnie azalia. Kupiona w sklepie spożywczym 2 lata temu, całkiem sobie niźle radzi.
jak to w sklepie spożywczym?

Całkiem normalnie! Dość często w sieciach spożywczych sprzedają rosliny. Tę akurat kupiłam w Plus za śmieszną kwotę.
Sebek 21:47, 12 kwi 2012

Kolejne tulipany się otwierają i zaczyna mnie to zadziwiać! Zupełnie nie pamiętam, żebym coś takiego sadziła. Wydawało mi się, że kupiłam cebulki tulipanów białych, czerwonych i pomarańczowych. A tu tymczasem...

A na dodatek zupełnie zapomniałam, że razem z szafirkami posadziłam jakieś miniaturowe tulipany! Chyba muszę zacząć robić notatki!

Boskie - no i ten rh - my jeszcze miesiąc poczekamy
agata_chrosc... 22:56, 12 kwi 2012

Marzena, Joanko, Sebek - dzięki! Bardzo mnie cieszą te tulipany, bo to moje pierwsze. Potraktowałam to poletko jako doświadczalne, bo to było jedyne miejsce w całym ogrodzie, które można było jakoś zagospodarować. Teraz już wiem które odmiany na prawde mi się podobają, a które schowam gdzieś po bokach. I wiem jak gęsto je sadzić, żeby był jakiś efekt. Do wszystkiego człowiek musi jakoś dojść metodą prób i błędów. Ciągle czekam na dwie odmiany, które jeszcze są całkiem zamknięte. Ciekawe co tam się kryje
Irenka - piwonia w tym kolorze musi byc piękna! Ja posadziłam w zeszłym roku jedną (miała rosnąć po środku tych wszystkich tulipanów), ale nie wyrosła. To pierwsza moja roślina, która się nie przyjęła. Cikawa jestem dlaczego. Może wiesz jaka może być przyczyna?
Madzenka 22:53, 13 kwi 2012

Agatko a kiedy zdjęcia z dalszych prac?
agata_chrosc... 23:52, 13 kwi 2012

Jutro kochana. Bo takie spektakularne działania to możemy robić tylko w środy i weekendy - kiedy mój M ma wolne. No i jutro właśnie mam nadzieję zrobimy konstruckję dla róż pnących oraz ...niespodzianka! Ale jak się uda i będzie tak jak mam nadzieję, że będzie - to na prawdę bomba!
A przy okazji - sąsiadka podarowała mi sporo kłaczy irysów. Wsadziłam je dzisiaj, ale coś mało stabilne są. Piszą żeby bardzo płytko i mają być prawie całe odkryte, ale one od tego się kładą. Może masz doświadczenie z irysami?
Byle do jutra! I byle do 26 kwietnia, kiedy to trawa wreszcie pokryje moje klepisko.
Wieloszka 00:00, 14 kwi 2012

No to czekamy na tę jutrzejszą/dzisiejszą niespodziankę!!!
Miłego i pracowitego dnia dzisiejszego (u mnie pokazuje godz.00:00)
monteverde 00:08, 14 kwi 2012

Jutro kochana. Bo takie spektakularne działania to możemy robić tylko w środy i weekendy - kiedy mój M ma wolne. No i jutro właśnie mam nadzieję zrobimy konstruckję dla róż pnących oraz ...niespodzianka! Ale jak się uda i będzie tak jak mam nadzieję, że będzie - to na prawdę bomba!
A przy okazji - sąsiadka podarowała mi sporo kłaczy irysów. Wsadziłam je dzisiaj, ale coś mało stabilne są. Piszą żeby bardzo płytko i mają być prawie całe odkryte, ale one od tego się kładą. Może masz doświadczenie z irysami?
Byle do jutra! I byle do 26 kwietnia, kiedy to trawa wreszcie pokryje moje klepisko.

http://www.irysy.org/brody.html http://irysek.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4