Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

ewalm 22:44, 22 paź 2012

Przetacznik napisał(a)
ESD - muszę to sobie przypomnieć : ) U mnie to w domu jest za to wesoło i miło, często sobie żartujemy i z mężem w myślach nie raz sobie czytamy i to jest najfajniejsze : )

"kto mlaszcze dostanie w paszczę" sprzedałam dzieciom
ale nie przewidziałam, że Małe Mlaskacze wprowadza tę słuszną maksymę w czyn
dobrze, że nie wspomniałam o babci co napluła do kapci..

beta 08:18, 23 paź 2012

ewalm napisał(a)

ESD - muszę to sobie przypomnieć : ) U mnie to w domu jest za to wesoło i miło, często sobie żartujemy i z mężem w myślach nie raz sobie czytamy i to jest najfajniejsze : )

no nie mogę

normalnie biurko ze śmiechu zaplułam
monitka 08:32, 23 paź 2012

Ewcia było jeszcze "kto siorbie dostanie po torbie "

Agatko fajnie że już jesteś. Mam nadzieję że pomimo nieprzyjemnych sytuacji pobyt nie był taki zły...
A co do tych "zjawisk" które opisałaś to są one dosyć powszechne, niestety...
agata_chrosc... 09:39, 23 paź 2012

Przetacznik napisał(a)

no i do tego słuzy dom w sumie - żeby miło w nim było i wesoło
agata_chrosc... 09:41, 23 paź 2012

JulkAd napisał(a)
No witaj Agatko u siebie...nadrobiłam te prawie 90 postów, ale jakie wywody...fiu, fiu Dziewczyny trochę ponuro się zrobiło, bo wygląda na to, że my wszyscy (zakochani w roślinach) mamy inne spojrzenie na otoczenie...może jesteśmy po prostu wrażliwsi?
Buziaki przesyłam i pomimo niemiłych sytuacji jakie spotkały Cię w kraju mam nadzieję, że dobrze się bawiłaś (wnioskuję po spotkaniach)

Julita, bawiłam się świetnie, a jeśli wspominam o tych niemiłych sytuacjach to dlatego, że bardzo bym chciała żeby to się kiedyś zmieniło, żeby ludzie przestali na siebie warczeć, a zaczęli się usmiechać. Pozdrawiam ciepło
agata_chrosc... 09:44, 23 paź 2012

waska napisał(a)
No to miałam zaległości
Spotkanie super
Dziękuje za odwiedziny no i radę. Wiesz czuje się już zmęczona...

Wcale Ci się nie dziwię, ja tez już myślałam, ze oszaleje, kiedy zwykłe założenie skarpetek trwało pół godziny i powodowało okropne bóle. Wszystko kiedyś przechodzi tylko na prawdę pomóż sobie, zostaw tych konowałów i znajdź dobrego fizjoterapeutę. ściskam i trzymam kciuki żeby teraz było już tylko lepiej
agata_chrosc... 09:46, 23 paź 2012

EwaG napisał(a)
Agato, berberysy szczególnie zachwycają jesienią. Ja mam odmianę Erecta

Wspaniałe są. Ja mam Red Pillar 2szt i Coronita 2 szt, ale jeszcze malutkie i dopiero posadzone i nie przebarwiły się tak pieknie. Ale licze na nie za rok
agata_chrosc... 09:48, 23 paź 2012

GabiK napisał(a)
Agatko i tych dyskusji u Ciebie też mi brakowało.

Trzeba się skupiać na miłych sytuacjach i je pamiętać, a w niemiłych zwracać uwagę i zapominać.

We Wrocławiu, przed zjazdem ogrodowiskowym, facet mało się z pięściami nie rzucił, bo Jarek zwrócił uwagę, żeby nie karmił pękającego z przejedzenia konia, tuż pod szyldem z prośbą o niekarmienie. A on na to: nudzi ci się, guza szukasz? I co zrobić? Pyskować, szarpać się? I tak go nie nauczysz i dzieci tego samego uczy. A matka w trakcie tej wymiany zdań dała dziecku kolejny kawałek bułeczki, żeby nakarmiło zwierzątko. Miałam ochotę wyrwać i jej wepchnąć do buzi, ale się powstrzymałam.

Ale za to w zeszłym tygodniu facet darował mi koszty parkowania wraku naszego samochodu. Powiedział przez telefon, że kosztuje 25 zł za dobę. Leasing przysłał lawetę i kazał zapłacić koszty przed odbiorem.
Przyjechałam i powiedziałam, że chcę zapłacić. A właściciel na to, że wszystko uregulowane i tak mam dużą stratę i kłopot, to nie będzie ode mnie brał. Od ubezpieczenia, czy firmy by wziął, ale mnie nie chce obciążać. A to 400 zł. Na mandat będzie...

pewnie, że lepiej pamiętac to co dobre i dlatego ja z przyjemnością wspominam nasze spotkanie, a o pani w tramwaju już prawie zapomniałam
A swoją drogą to na prawdę miłe, że tak Was ulgowo potraktowali na tym parkingu. Oby więcej takich sympatycznych ludzi na naszej drodze
agata_chrosc... 09:50, 23 paź 2012

beta napisał(a)

no nie mogę

normalnie biurko ze śmiechu zaplułam

i jak to ludziom niewiele do szczęścia potrzeba Wypada dodać "kto na biurko pluje, tego jeż ukłuje"
agata_chrosc... 09:52, 23 paź 2012

monitka napisał(a)
Ewcia było jeszcze "kto siorbie dostanie po torbie "

Agatko fajnie że już jesteś. Mam nadzieję że pomimo nieprzyjemnych sytuacji pobyt nie był taki zły...
A co do tych "zjawisk" które opisałaś to są one dosyć powszechne, niestety...

Pobyt był super! A takie nieprzyjemne sytuacje nieco zaciemniają obraz, ale w sumie już o nich zapomniałam Następnym razem musze przyjechac na jakiś ogrodowiskowy zjazd i poznać Was wszystkie kobitki. Mam nadzieję , że i Ciebie Monitka