Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 18:49, 22 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Sernika już nie ma, Hania się nawinęła w gości, ale lecę do netu zobaczyć jak wygląda Jaqueline

No to jak już Danusiu zobaczysz to napisz proszę co o niej myslisz, bo mnie się tak spodobała, że jako pierwsza trafiła na jesienną listę
agata_chrosc... 18:51, 22 lis 2012

ewalm napisał(a)

Gosiu, Danusiu - z sernika to juz pewnie nawet wspomnienia nie zostało! Ja piekę sernik najwyżej 2 razy do roku - na Boże Narodzenie i Wielkanoc i właśnie zbliża się ten czas Ale mój sernik jest robiony z 16 jaj więc trzeba mieć do niego serce jak dzwon Gosia , a swój przepis gdzies opublikowałaś? bo pewnie jest super.

Z 16 jaj? To chyba wątrobę jak dzwon

a serce to nie? podobno cholesterolu nie lubi. Ale to był pierwszy sernik, który na prawdę mi się udał i udaj e się zawsze gdy go robię.Jest wyrośnięty, wysoki, pulchny, wilgotny, no bajka po prostu. więc nie oszczędzam na jajach!
agata_chrosc... 18:53, 22 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Wielkie i piękne zakupy zrobiłaś Agatko , aż by się chciało kwitnace to wszystko zobaczyc jak najprędzej. Byle do wiosny. Pozdrawiam.

Oj święte słowa Bogdziu! Pozdrawiam i ja i zaraz do Ciebie wpadnę po rady w sprawie ptaszków
KasiaWB 19:53, 22 lis 2012

Agatko ale różankę będziesz miała super róże to narazie moje marzenie jak przyjdzie czas, to będę prosiła o pomoc czekam na nowy sezon w Twoim ogrodzie Pozdrawiam
agata_chrosc... 20:00, 22 lis 2012

Witaj Kasiu. Jedno jest pewne - w nowym sezonie to będzie calkiem inny ogród. Oby ładniejszy
Urszulla 20:10, 22 lis 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Gosiu, Danusiu - z sernika to juz pewnie nawet wspomnienia nie zostało! Ja piekę sernik najwyżej 2 razy do roku - na Boże Narodzenie i Wielkanoc i właśnie zbliża się ten czas Ale mój sernik jest robiony z 16 jaj więc trzeba mieć do niego serce jak dzwon Gosia , a swój przepis gdzies opublikowałaś? bo pewnie jest super.

Julita - doping jak najbardziej dozwolony i mile widziany A wiesz, że juz narcyzy z ziemi wyłażą? Powariowało znowu wszystko

Ozz - ja mam taki wiszący karmnik, na którym wisiały serduszko i domek i kółko z ziarenek - takie jak Danusia pokazała w wątku karmnikowym), ale moje kawki bardzo szybko się z tym rozprawiły - pozdejmowały, zrzuciły na ziemie i zeżarły! A miało być dla sikorek. Musze coś sprytniejszego wymyslić!

Aniu - gaurę mam białą i liczę na jej rozrost, żeby jak najwięcej tych motylków między rózami sobie latało. A jak duża jest Twoja Jaqueline du Pre bo ja czytałam tak rózne dane na ten temat, że już zgłupiałam i z niepokojem czekam co w przyszłym roku pokaże. Na wszelki wypadek wsadziłam dwie blisko siebie, żeby był jakiś efekt. Najwyżej w przyszłym roku jedną przesadzę. Tylko gdzie?

Zaglądnęłam, przeczytałam o serniku.....z tylu jaj....ja poproszę o przepis! ... na różach się nie znam chociaż chciałabym........mam w planaaaaach posadzić wzdłuż płotka warzywniaka.....ale czy dobry to pomysł nie wiem
Chętnie wiosną pooglądam zmiany u Ciebie.
agata_chrosc... 20:13, 22 lis 2012

Jeśli to słoneczne miejsce to pomysł dobry, dlaczego nie. To może ja Ci ten przepis na prv wyślę.
monteverde 20:34, 22 lis 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Julita - doping jak najbardziej dozwolony i mile widziany A wiesz, że juz narcyzy z ziemi wyłażą? Powariowało znowu wszystko

Ozz - ja mam taki wiszący karmnik, na którym wisiały serduszko i domek i kółko z ziarenek - takie jak Danusia pokazała w wątku karmnikowym), ale moje kawki bardzo szybko się z tym rozprawiły - pozdejmowały, zrzuciły na ziemie i zeżarły! A miało być dla sikorek. Musze coś sprytniejszego wymyslić!

Aniu - gaurę mam białą i liczę na jej rozrost, żeby jak najwięcej tych motylków między rózami sobie latało. A jak duża jest Twoja Jaqueline du Pre bo ja czytałam tak rózne dane na ten temat, że już zgłupiałam i z niepokojem czekam co w przyszłym roku pokaże. Na wszelki wypadek wsadziłam dwie blisko siebie, żeby był jakiś efekt. Najwyżej w przyszłym roku jedną przesadzę. Tylko gdzie?

Nie mam Jaqueline tylko Shafira Asma a dzisiaj dzikie koty pożarły słoninkę , która zawiesiłam aby zwabić dzięcioła chciałam mu cyknąć fotkę
monteverde 20:34, 22 lis 2012

Ja robię wiedeński z 12 lub 8 jaj
agata_chrosc... 21:25, 22 lis 2012

u mnie to przynajmniej dzikich kotów nie ma. Pojawiają się czasem koty sąsiadów, ale kawki z nimi też sobie radzą. Sama widziałam jak jednego przepędziły, za co jestem im wdzięczna bo takie koty to żadnego szacunku nie mają i z ogródka sobie nieprzyzwoitość robią.
z sernikami to tak jest, że każdy ma inny przepis. Pewnie ten Twój tez świetny. Chętnie bym była jurorem na takich sernikowych zawodach