Ewa, wklejam zdjecia przedogródka z nadzieją że cos genialnego wymyślisz. A może jeszcze ktoś będzie miał pomysł jak uhonorowac tę hortensję?
A zatem: zostaje duża hortensja oraz irga pod oknem. Były tu chyba od zawsze i nie będę im świństwa na stare lata robiła. A i jeszcze szałwia z prawej strony bo też tu była od zawsze i jest wielka. Cała reszta do wymiany. Moja koncepcja jest taka, zeby z lewej pod ścianę dac kilka świecznic a dookoła hortensji trawę - np. hakone ze stipami albo samo hakone ale zielone, a nie żadne pstre.
No i to by było na tyle...
Przyszłam z rewizytą, ale nie ogarne tego tak szybko
Dojechałam do 10 strony i wiem, że nie tylko Twój ogród będzie miał charakter, masz super sposób pisania o miejscu w którym żyjesz, bedę czytac powolutku, bo szkoda 'przelecieć' i stracić cokolwiek z tego puszesz.
Uliczka i dom śliczny, ogrodowe poczatki trudne, ale jak widzę z ostatnich zdjęc, to juz przeszłość.
Cieszę się, że do mnie zajrzałaś, bo przyszłam tu i zostanę....
Bardzo się cieszę Debra Nie wiem czy nie szkoda czasu na czytanie tego wszystkiego. To taki troche ogrodowy pamiętnik. Już teraz lubię czasem wrócić do początków i sobie popatrzec jak wiele się zmieniło od tego czasu. I jak wiele ówczesnych pomysłów jednak nie zostało zrealizowaych, a ile nowych się pojawiło. Ale najwspanialsze jest patrzec jak rośliny rosną , pięknieją i jak powoli tworzy sie zielona kraina. Ale grafomaństwo! Fe!
Bardzo będzie mi miło jeśli wpadniesz czasem, a i ja zamierzam wpadac do Ciebie bo tak coś czuję, że podobnie patrzymy na te nasze dzieła
pozdrawiam ciepło
Witaj Agatko.
Dzisiaj zaczynam odwiedziny od Ciebie. Widzę, że szykują się nowe prace i metamorfozy. Nie wiem czy dobrze widzę, czy tam z lewej strony jest róża, czy azalia, a może jeszcze coś innego. Agato ja może nie jestem fachowcem jak niektóre dziewczyny na forum, ale pozwole sobie na wyrażenie swojej opinii. Ja w lewym rogu posadziłabym pnącą różę. Myślę, że z tą starą cegłą ładnie by to współgrało. Pozostaje jeszcze kwestia koloru róży. Nie wiem w jakim kolorze będzie hortensja, ale jakoś tak pasowałaby mi tam biała róża.