Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 19:25, 22 maj 2013

Sebek napisał(a)

Ale prześliczne to połączenie różu z czernią

Witaj Sebku
Tak całkiem czarne to one nie są. Raczej bardzo ciemny fiolet, dlatego z różem rzeczywiscie dobrze grają
Urszulla 19:52, 22 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)
zmusiałam sie dziś do wyjścia i zrobienia kilku fotek bo to ostatnia chwila

Dawno u Ciebie nie byłam, wspaniałe fotki, warto mieć takie wspomnienia. W przyszłym roku będzie inaczej

a hosta i skrzyneczka z kompozycją też mi się podoba.
Pozdrawiam
agata_chrosc... 20:45, 22 maj 2013

Ewa, wklejam zdjecia przedogródka z nadzieją że cos genialnego wymyślisz. A może jeszcze ktoś będzie miał pomysł jak uhonorowac tę hortensję?

A zatem: zostaje duża hortensja oraz irga pod oknem. Były tu chyba od zawsze i nie będę im świństwa na stare lata robiła. A i jeszcze szałwia z prawej strony bo też tu była od zawsze i jest wielka. Cała reszta do wymiany. Moja koncepcja jest taka, zeby z lewej pod ścianę dac kilka świecznic a dookoła hortensji trawę - np. hakone ze stipami albo samo hakone ale zielone, a nie żadne pstre.
No i to by było na tyle...

agata_chrosc... 21:30, 22 maj 2013

Urszulla napisał(a)

Dawno u Ciebie nie byłam, wspaniałe fotki, warto mieć takie wspomnienia. W przyszłym roku będzie inaczej

a hosta i skrzyneczka z kompozycją też mi się podoba.
Pozdrawiam

Witaj Ula faktycznie dawno Cię nie widziałam. A zawsze miło Cię widzieć pozdrawiam
JulkAd 22:34, 22 maj 2013

Pięknie
Debra 23:10, 22 maj 2013

Przyszłam z rewizytą, ale nie ogarne tego tak szybko
Dojechałam do 10 strony i wiem, że nie tylko Twój ogród będzie miał charakter, masz super sposób pisania o miejscu w którym żyjesz, bedę czytac powolutku, bo szkoda 'przelecieć' i stracić cokolwiek z tego puszesz.
Uliczka i dom śliczny, ogrodowe poczatki trudne, ale jak widzę z ostatnich zdjęc, to juz przeszłość.
Cieszę się, że do mnie zajrzałaś, bo przyszłam tu i zostanę....
agata_chrosc... 09:32, 23 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Pięknie

agata_chrosc... 09:37, 23 maj 2013

Debra napisał(a)
Przyszłam z rewizytą, ale nie ogarne tego tak szybko
Dojechałam do 10 strony i wiem, że nie tylko Twój ogród będzie miał charakter, masz super sposób pisania o miejscu w którym żyjesz, bedę czytac powolutku, bo szkoda 'przelecieć' i stracić cokolwiek z tego puszesz.
Uliczka i dom śliczny, ogrodowe poczatki trudne, ale jak widzę z ostatnich zdjęc, to juz przeszłość.
Cieszę się, że do mnie zajrzałaś, bo przyszłam tu i zostanę....

Bardzo się cieszę Debra Nie wiem czy nie szkoda czasu na czytanie tego wszystkiego. To taki troche ogrodowy pamiętnik. Już teraz lubię czasem wrócić do początków i sobie popatrzec jak wiele się zmieniło od tego czasu. I jak wiele ówczesnych pomysłów jednak nie zostało zrealizowaych, a ile nowych się pojawiło. Ale najwspanialsze jest patrzec jak rośliny rosną , pięknieją i jak powoli tworzy sie zielona kraina. Ale grafomaństwo! Fe!
Bardzo będzie mi miło jeśli wpadniesz czasem, a i ja zamierzam wpadac do Ciebie bo tak coś czuję, że podobnie patrzymy na te nasze dzieła
pozdrawiam ciepło
TheMagda 09:46, 23 maj 2013

Były tu chyba od zawsze i nie będę im świństwa na stare lata robiła.

Rozczuliły mnie te słowa niezmiernie!!

Udanego dzionka Agatko
zuza12 12:31, 23 maj 2013

Ewa, wklejam zdjecia przedogródka z nadzieją że cos genialnego wymyślisz. A może jeszcze ktoś będzie miał pomysł jak uhonorowac tę hortensję?

A zatem: zostaje duża hortensja oraz irga pod oknem. Były tu chyba od zawsze i nie będę im świństwa na stare lata robiła. A i jeszcze szałwia z prawej strony bo też tu była od zawsze i jest wielka. Cała reszta do wymiany. Moja koncepcja jest taka, zeby z lewej pod ścianę dac kilka świecznic a dookoła hortensji trawę - np. hakone ze stipami albo samo hakone ale zielone, a nie żadne pstre.
No i to by było na tyle...

Witaj Agatko.
Dzisiaj zaczynam odwiedziny od Ciebie. Widzę, że szykują się nowe prace i metamorfozy. Nie wiem czy dobrze widzę, czy tam z lewej strony jest róża, czy azalia, a może jeszcze coś innego. Agato ja może nie jestem fachowcem jak niektóre dziewczyny na forum, ale pozwole sobie na wyrażenie swojej opinii. Ja w lewym rogu posadziłabym pnącą różę. Myślę, że z tą starą cegłą ładnie by to współgrało. Pozostaje jeszcze kwestia koloru róży. Nie wiem w jakim kolorze będzie hortensja, ale jakoś tak pasowałaby mi tam biała róża.