Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 23:19, 27 maj 2013

chyba niestety masz rację. Zwłaszcza wiatry sa niewskazane. U mnie wszystkie trzy stoją w zacisznych miejscach a do tego tutejsze zimy jednak zazwyczaj są dość łagodne. Choć bywają wyjątki!
Pozdrawiam Debra na dobranoc
Ozz 00:32, 28 maj 2013

A pewno, że można zadarnić bodziszkiem, dorzuciłabym tam ze 3 bukszpany pomiędzy i będzie git. Albo żurawkami, też myśl

P.S.1. Sztuka nowoczesna - hm, hm, hm... cytując Lema:
,,Kto zacho­wuje się w sposób nieo­cze­kiwa­ny, nie mu­si być twórcą, ar­tystą - może być po pros­tu dziwakiem."

P.S.2. Bohaterów? Prądem?
monteverde 01:03, 28 maj 2013

Wyjątkowo fajne ozdoby ogrodowe oprócz ostatniej nie wspomnę o nasadzeniach
JulkAd 09:25, 28 maj 2013

Zaglądam i podsłuchuję wywodów na temat frontowej....pismo obrazkowe obejrzałam, rośliny śliczne , rzeźby ogrodowe..... hm...bez komentarza pozostawię ostatnią, reszta do przyjęcia, chociaż nie u mnie w ogrodzie
Syla 09:30, 28 maj 2013

Debra napisał(a)
No tak, może po prostu te odmiany, które są znane i popularne u nas, maję te głęboko powycinane liście.
Tak, czy inaczej ładne ma te liscie, takie solidne.

Znalazłam !!!! Ma podobne liście. Piekny jest.
Klon Shirasawy 'Aureum'

Mam takiego ...... kofam go mocno ..... daje po oczach przy ogrodzeniu u mnie Zastanawiam się jaki odczyn gleby one preferują ... czytałam różnie.... Swoje posadziłam w lekkokwaśniej .... i na razie żyje i ma się dobrze .....
Anita1978 09:34, 28 maj 2013

Syla napisał(a)

Mam takiego ...... kofam go mocno ..... daje po oczach przy ogrodzeniu u mnie Zastanawiam się jaki odczyn gleby one preferują ... czytałam różnie.... Swoje posadziłam w lekkokwaśniej .... i na razie żyje i ma się dobrze .....

ja też taki mam ale wogóle nie rośnie...
poradźcie coś...
a tak poza tym to w ogrodzie w Holandii jak zwykle wszystko piękne jest
Anita1978 09:35, 28 maj 2013

no i te rzeźby- dla każdego coś by się znalazło
GabiK 09:40, 28 maj 2013

Agatko, to ta pogoda u nas jak na huśtawce - przegoniłaś do nas tę wstrętną pogodę, a teraz leci z powrotem do Ciebie. U mnie wczoraj paskudnie, dzisiaj jeszcze gorzej, a od jutra podobno lepiej i tak do przyszłego tygodnia.
ewalm 11:02, 28 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Po męczących ćwiczeniach z projektowania przedogródka będzie porcja zdjęć z miejsca, które juz pokazywałam zimą. Jest to arboretum w pobliskiej miejscowości Doorn. Zimą oglądaliśmy tam wspaniałe oczary. Teraz jest czas niesamowitych azalii. sa ogromne, jest ich całe mnóstwo, a niektóre tak pachną, że nadziwić się nie można

Męczących ćwiczeniach ??

Bardzo tam ładnie. Kurcze, może jeszcze kiedyś pojedziemy. Nie należy tracić nadzieji.
Kuklik 17:38, 28 maj 2013

Ja chyba nie znam się na nowoczesnej sztuce. Ale pozdrawiam i życzę dobrej pogody