Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:04, 13 cze 2013

Eden Rose coraz większa ale ciągle zamknięta. Tym razem krople deszczu zatrzymały sie między płatkami

kolejne kwiaty Scneewitchen - zakwitła najwcześniej, ciekawe czy też najwcześniej zakończy?

pożegnanie azalii

no i patrzcie co to się porobiło! Sałata i kalafiory z brokułami! jakieś mutanty chyba
bociek 22:07, 13 cze 2013

Gratuluje Agata, i tak trzymaj!!! Trzeba niesamowitego samozaparcia i silnej woli. No i organizm musi nam troszeczke isc na reke

Wakacje w ogrodzie jak najbardziej, ale raz na jakis czas dobrze jest zmienic otoczenie. Jesli tylko zycie nam pozwala, powinnismy dac upust ciekawosci. Ciekawosci swiata, ludzi, kultur innych od tej w ktorej jestesmy tak mocno usadowieni. Mnie bardzo cieszy, ze ludzi jezdza, zwiedzaja, wychodza poza swoje ogrody Jesli sa warunki to po co sie zamykac
zuza12 09:53, 14 cze 2013

Witaj Agato,
Ślicznie zaczynają swój koncert róże. Umnie też już otworzyły pączki. Terazcodziennie tropię mszyce. Na razie spokój ale lepiej się pilnować.
Pozdrawiam
Debra 10:56, 14 cze 2013

agata_chroscicka napisał(a)

no i patrzcie co to się porobiło! Sałata i kalafiory z brokułami! jakieś mutanty chyba

To chyba nawet ładniejsze od róż
Nie wiedziałam, że brokuły mają takie śliczne liście. Zwykle są w celofanie
ewalm 11:43, 14 cze 2013

kolejne kwiaty Scneewitchen - zakwitła najwcześniej, ciekawe czy też najwcześniej zakończy?

Agato, dochodzę do wniosku, że najbardziej lubię białe róże. Fajne miejsce jej wybrałaś Róże bardzo ładnie komponują się z murami.
Przetacznik 11:59, 14 cze 2013

ale ja nie jestem na diecie! po prostu przestałam jeść paczkę ciastek dziennie! pomaga

Ty przestałaś a ja powiem, że chciałabym jeść paczkę ciastek i wiele innych pysznych kąsków dziennie, robiłabym to z przyjemnością i wcale się temu nie dziwię... Gratuluję silnej woli, fajnie, że się udało. I do zobaczenia we wrześniu : )

Eden rose wyrazista taka i brokułowe liście też mi się podobają - takie mocne i z patyną niebiesko - siwą
agata_chrosc... 20:18, 14 cze 2013

bociek napisał(a)
Gratuluje Agata, i tak trzymaj!!! Trzeba niesamowitego samozaparcia i silnej woli. No i organizm musi nam troszeczke isc na reke

Wakacje w ogrodzie jak najbardziej, ale raz na jakis czas dobrze jest zmienic otoczenie. Jesli tylko zycie nam pozwala, powinnismy dac upust ciekawosci. Ciekawosci swiata, ludzi, kultur innych od tej w ktorej jestesmy tak mocno usadowieni. Mnie bardzo cieszy, ze ludzi jezdza, zwiedzaja, wychodza poza swoje ogrody Jesli sa warunki to po co sie zamykac

Boćku, a kto by tam się zamykał Ja to chyba mam przodków nomadów, bo niczego tak nei lubię ja k włóczyć się po świecie. ale odkąd mam ogróek to uwielbiam tez do niego wracać pozdrawiam w locie
agata_chrosc... 20:20, 14 cze 2013

zuza12 napisał(a)
Witaj Agato,
Ślicznie zaczynają swój koncert róże. Umnie też już otworzyły pączki. Terazcodziennie tropię mszyce. Na razie spokój ale lepiej się pilnować.
Pozdrawiam

Witaj Zuza Ciesze się, że wpadłaś Ja mszyce też tropię, ale dużo bardziej boję się grzybów jednak. A one jakby co roku mocniej atakują. A koncert zacznie się lada chwila pozdrowienia
agata_chrosc... 20:21, 14 cze 2013

Debra napisał(a)

To chyba nawet ładniejsze od róż
Nie wiedziałam, że brokuły mają takie śliczne liście. Zwykle są w celofanie

no tu to juz jednak zupełnie się nie zgodzę! Urodę te liści e maja niewątpliwie plebejską , a do róż to im daleka droga Ale fakt, ze od celofanu ładniejsze
agata_chrosc... 20:22, 14 cze 2013

ewalm napisał(a)

Agato, dochodzę do wniosku, że najbardziej lubię białe róże. Fajne miejsce jej wybrałaś Róże bardzo ładnie komponują się z murami.

zwłaszcza białe właśnie też je lubie, ale najbardziej to jednak takie blado różowe i tych mam najwięcej