Netka
23:46, 07 sty 2013
Beatko no dawno u mnie nie byłaś, bo ja też trochę zaniedbałam swój wątek ( przez brak kolejnych poczynań w ogrodzie niestety ). Ale im bliżej wiosny, tym bardziej człowiek zaczyna marzyć o pięknych rabatach i coś tam zaczyna planować 
Zeta witam Cię serdecznie
Byłam już w Twoim ogrodzie i zachwycałam się, choć śladu po sobie nie zostawiłam
Zawitam ponownie niebawem
Pomyślałam, że dobrze to określiłaś, że " ramy ogrodu" już jakieś mam, choć trudno to jeszcze ogrodem nazwać ... Czasem wydaje mi się, że łatwiej byłoby mieć "łysy" teren i tworzyć wszystko od nowa, niż wpasowywać nasadzenia w ten nasz "park". Ale cóż, jest wyzwanie 
Nasze plany na najbliższy sezon :
- dokończyć ogławianie wierz ( nie zdążyliśmy z kilkoma konarami, bo rosną już nad ogrodzeniem i jeszcze nie mamy patentu, jak poradzić sobie z ich ciężarem podczas cięcia )
- obsadzić tą cienistą skarpę :
- zrobić porządek z tą nieszczęsną rabatą przed sosnami ( czyli całkowicie ją zmienić
):
- zrobic jakąś prostą i wąską rabatkę z boku domu (miejsce zupełnie niereprezentacyjne, więc nie musi być szału
Tam jest cień w zasadzie cały dzień ( słońce z samego rana do max. godz. 10 )
Marzy mi się też posadzić kilka serbów za tą skarpą za domem, w lini tych pierwszych drzew, bo w zimie jest tak łyso, jak nie ma liści i fajnie byłoby zasłonić ten nieładny widok :
Chyba trochę dużo tych marzeń, jak na jeden sezon
Ale coś na pewno uda się zrealizować
Mam nadzieję, że z Waszą pomocą 

Zeta witam Cię serdecznie

Nasze plany na najbliższy sezon :
- dokończyć ogławianie wierz ( nie zdążyliśmy z kilkoma konarami, bo rosną już nad ogrodzeniem i jeszcze nie mamy patentu, jak poradzić sobie z ich ciężarem podczas cięcia )
- obsadzić tą cienistą skarpę :
- zrobić porządek z tą nieszczęsną rabatą przed sosnami ( czyli całkowicie ją zmienić

- zrobic jakąś prostą i wąską rabatkę z boku domu (miejsce zupełnie niereprezentacyjne, więc nie musi być szału

Marzy mi się też posadzić kilka serbów za tą skarpą za domem, w lini tych pierwszych drzew, bo w zimie jest tak łyso, jak nie ma liści i fajnie byłoby zasłonić ten nieładny widok :

Chyba trochę dużo tych marzeń, jak na jeden sezon