Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród w cieniu drzew

Mój ogród w cieniu drzew

Loosiuu 15:04, 16 mar 2013

Dobrze wymyśliłaś z tym kształtem Pozdrawiam wiosennie
beta 21:06, 16 mar 2013

a myślałaś Anetko już jakie roslinki chcesz na tej rabatce?....fajny ten nowy kształt
AgnieszkaW 22:48, 17 mar 2013

Witaj Netko, jeśli mogę coś doradzić, to wg mnie lepszy by był zarys rabaty w tym twoim ostatnim projekcie (zdjęcie z narysowanym zarysem rabaty), ale spróbuj ją rozrysować w proporcji 2/3 do 1/3. Już tłumaczę o co chodzi: patrząc od prawej na lewo strony zdjęcia zaczynasz rysowac rabatę od zalamania kostki i jedziesz linią do wklęsłej częśći tak jak na rysunku, ale ta wklęsła część ma być większa, dłuższa (2/3) w stosunku do tej wypukłości, którą dalej rysujesz patrzac w lewo (wypukła część powinna zajmować 1/3 części rabaty). Złagodź też nieco głębokość fal, by były łagodniejsze. Uff, ale namieszałam, mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś? Oczywiście to tylko moje spojrzenie na tę rabatę, ja bym tak zrobiła, ty możesz to zrobić po swojemu i też będzie pięknie, staram się doradzić jak najlepiej bym to widziała. Pozdrawiam
Netka 09:26, 18 mar 2013

Gosiu, Filipie dzięki za wizytę i Wasze opinie

Beatko roślinki planuję takie jak w tej wersji półkolistej rabaty, czyli przed samymi sosnami hortensje Limelight, a potem jakieś kulki bukszpanowe, może jakiś cis na pniu i pewnie żurawki lub berberys Admiration w większej ilości bo wyjąkowo zachwycają mnie jego listki

Agnieszko witam Cię u mnie Chyba rozumiem o co Ci chodzi z tymi proporcjami, ale próbowałam to narysować i jakoś mi nie wychodzi Rysując tą "dłuższą" część od prawej patrząc, to ta rabata robi mi się dużo węższa niż jest obecnie, a raczej chciałam ją powiększyć, poszerzyć ...
wklejam "gołe" zdjęcie, jakby chciało Ci się narysować w paincie, jak to widzisz, to byłabym wdzięczna
AgnieszkaW 10:40, 18 mar 2013

Tak to mniej więcej widzę, tylko bardziej wyokrąglone, pozdrawiam
Keri 11:12, 18 mar 2013

Ja bym tą lewą stronę troszkę przyblizyła do sosen a prawą jeszcze podciągnęła w kierunku domu. Nie wiem czemu ale pasuje mi u Ciebie posadzenie jakiś drzewek tutaj po prawej stronie przy kostce, na wzór tego co ma u siebie Syla. Ona ma cisy z obwódkami z bukszpanu. Tutaj masz link do jej wizytówki, przy wpisie z 27.11.2012, 4 zdjęcie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2570-wizytowka-ogrod-sylwii-od-poczatku
takie jest moje zdanie, ale może się mylę bo nie mam doświadczenia w takich projekcikach, więc może lepiej posłuchaj innych dziewczyn, które mają większa wiedzę.
pozdrawiam serdecznie
Syla 11:32, 18 mar 2013

Wpadłam odpowiedzieć Ci na pytanie odnośnie cisów i szkółki ..... Telefon do nich znajdziesz w necie i dowiesz się kiedy zaczynają .... Ja tam wpadam jak już jest ciepło A kulki na pniu cisowe to są w różnych cenach od 300-600 w zależności od wysokości szczepienia i wielkości kulki

Jak dysponujesz większą czy szerszą perspektywą omawianego miejsca powyżej to wklej, będzie zdecydowanie lepiej pojechać linią rabaty ....
buziak
Syla 11:36, 18 mar 2013

Znalazłam te zdjęcia .... he były na początku wątku
Syla 11:50, 18 mar 2013

Narysowałam linię mniej więcej aby się połączyć z tymi spadkami terenu choć i tak nie czuję wielkości tego terenu .... Patrzyłam na mapkę .... może na niej można nakleślić tą linię choć tam znowu nie widzę spadku terenu ....

Keri 15:06, 18 mar 2013

O dokładnie tak samo poprowadziłabym tą linię jak Sylwia