Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 22:28, 03 mar 2013

Marzenko nie mam pojęcia. Dostałam go od teściowej jak dzieliła swoja kępę.

Kasiu ja też nie mam ale planuję to nadrobić odpozdrawiam
AniaK 18:02, 04 mar 2013

Przejeżdżałam dziś przez Jasne Błonia i pierwsze krokusy zakwitają
Pozdrawiam
arcobaleno 18:11, 04 mar 2013

Ale cudne widoczki ! Tych ciemierników zazdroszczę i koniecznie muszę sobie sprawić
monitka 20:10, 04 mar 2013

Aniu byłam w parku w weekend i tylko listki wychodzące widziałam ale kilka dni takiego słońca jak dzisiaj i pewnie niedługo zakwitną. Boję się tylko żeby mróz ich nie ściął tak jak w zeszłym roku...tylko chwilkę były...

Marto ja ich do tej pory nie doceniałam i w takim marnym miejsu rosną...ale jak zagospodaruję rabaty to ładniejsze miejsce dla nich znajdę. Tesciowa jeszcze mi białego obiecała
bociek 19:00, 05 mar 2013

Moniska, ciesze sie, ze trawki sie trzymaja I w ogole sie ciesze, ciemiernik masz fajowy, ladny kolor ma

Pozdrawiam slonecznie
Przetacznik 19:01, 05 mar 2013

Monitko, wiosna zawitała i u Ciebie, kiełki silne zieloniutkie, fajnie się tak cieszyć pospołem : ) Pozdrawiam
gierczusia 20:35, 05 mar 2013

monitka napisał(a)
Marzenko nie mam pojęcia. Dostałam go od teściowej jak dzieliła swoja kępę.

Wypożycz plizzzz swoją Teściową jak znów będzie dzieliła ciemierniki ...

A tak serio ... Są śliczne ,już gdzieś widziałam tą odmianę , bo kiedyś dawno , dawno temu przed ogrodowiskiem myślałam ,że są tylko białe .. A tu takie śliczności

Moje teź już mają duże pączki i tylko czekam na kwiaty , niestety mam tylko białe ..
Buziaki
monitka 21:01, 05 mar 2013

Bociuś no wygląda na to że się trzymają ale zacznę się cieszyć jak puszczą nowe kłoski

Weroniko ano wiosna na całego (chociaż mrozem nas w weekend straszą...) wszystko z ziemi wychodzi, cieplutko dzisiaj było aż dziecięciu huśtawki wywiesiłam

Ela a nie chciałabyś na stałe?
Heh a ja myślałam że są tylko takie jak mam. Dostałam, wpakowałam do gleby i jakoś tak wiele o nich nie myślałam a tu na forum dowiedziałam się jaki skarb mam

Gosiniak 21:05, 05 mar 2013

Wiosna widzę u ciebie, wszystko wychodzi z ziemi pomału, uwielbiam te widoki
monitka 21:08, 05 mar 2013

Melduję,że sezon ogrodowy już zaczęty jak przyjemnie wyjść do ogródka i popracować troszkę. Na razie badylki uschnięte z bylin pousuwałam. Czeka mnie jeszcze ścięcie traw i przesadzanie roślin z miejsc planowanych rabat ale to jeszcze chwilka.

Na dniach muszę zamówić róże.... Wytypowałam na rabatę pod oknem ciemniejszy róż czyli Leonardo da Vinci i Pomponellę. Na mniejszą rabatę przy tarasie Heidi Klum i Ballade. No i Mary Rose na dosadzenie zagospodarowanej rabaty pod oknem.
Dobre typy, jak myślicie?