Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

ewa004 21:14, 25 mar 2013

Po galoty pojechałam sama ,ale przymierzam rozmiar niby ten co zawsze i jakoś zaczęli mniejsze szyć czy co w tej sytuacji galotów nie kupiłam ,kupiłam za to wazon a galoty mam stare
kaisog1 21:21, 25 mar 2013

Monika hortensje faktycznie mus przyciąć. Ja też mam takie patyki wysokie i gołe. Będę cieła dość nisko Mam nadzieje, że będą chociaż takie jak te:

Te miały tu drugi sezon i były po pierwszym moim cięciu.
monitka 21:22, 25 mar 2013

gierczusia napisał(a)

Ty mi tu Kofana zrób foto relację jak tam Twoje kiełkujące maluszki .. Bo wbiegam tu z rozpędu i nic ...

Fajnie ,ze masz ogrodniczkę do pomocy .. Mój ogrodniczek już " zbyt dorosły " na takie głupoty ( lat 13 )

Ela jak tylko coś z ziemi wylizie to będę cykać Werbena na razie taka mała że sama się zastanawiam czy tam coś juz wschodzi czy to omamy wzrokowe
Póki co to najbardziej widoczna jest bazylia cytrynowa

Moja starsza sztuka lat 15 też się grzebaniem w ziemi nie hańbi za to młoda i owszem Niedługo czeka nas wyprawa po zakup konewki, poważna sprawa
monitka 21:27, 25 mar 2013

ewa004 napisał(a)
Po galoty pojechałam sama ,ale przymierzam rozmiar niby ten co zawsze i jakoś zaczęli mniejsze szyć czy co w tej sytuacji galotów nie kupiłam ,kupiłam za to wazon a galoty mam stare

Dajcie spokój z tymi galotami...ja zawsze mam problem żeby nowe kupić. Dziesięć razy oglądam zanim kupię za to w ogrodniczym wiele się nie namyślam...brałabym wszystko
monitka 21:31, 25 mar 2013

kaisog1 napisał(a)
Monika hortensje faktycznie mus przyciąć. Ja też mam takie patyki wysokie i gołe. Będę cieła dość nisko

Wiem Gosiu będę cieła nisko żeby się rozkrzewiły i zagęściły. Kupiłam je dosłownie z trzema gałązkami ale za śmieszne pieniądze. Miały nie kwitnąć a jednak wytworzyły pąki co mnie bardzo ucieszyło. No i chyba zgapię od Ciebie i posadzę przed nimi limonkowe żurawki bo bardzo fajnie to wygląda
nieszka 21:49, 25 mar 2013

Zaintrygowałaś mnie tymi arbuzami. Nie widziałam chyba jeszcze nigdy nasion arbuza do siania...
monitka 22:09, 25 mar 2013

Nieszko są tylko to jest taka mniejsza odmiana. Zwie się pięknie Sugar Baby
Z tym arbuzem to cała historia jest. Mój szwagier bardzo mocno poczatkujący ogrodnik w zeszłym roku wybrał się na zakupy ogrodnicze z córką lat 4. No i wybierali...młoda wybrała arbuza mało śmiechem go nie zabiliśmy jak zobaczylismy co kupili no ale jak dziecko wybrało to trzeba było do ziemi wsadzić Nikt się nie spodziewał wielkich efektów i tak sobie te arbuzy na uboczu rosły. Późnym latem okazało się że kilka kulek wyrosło i na dodatek w środku czerwone i słodkie byly...no i trzeba było swoje śmiechy odszczekać
A w tym roku postanowilismy zaeksperymentować i podpędzić je trochę w domu żeby go gruntu większe wsadzić. Będą miały większą szansę na dojrzewanie
nieszka 22:12, 25 mar 2013

Hehehe
Rewelacyjna historia!!!
No to biegnę jutro na poszukiwanie arbuzów. Musowo
monitka 22:26, 25 mar 2013

To trzymam kciuki za owocne poszukiwania
kaisog1 22:51, 25 mar 2013

Monika takie okazje są najlepsze a rosliny z tych okazji potem przecudownie kwitną