Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Sebek 07:35, 01 sie 2019

Znowu goście
Dziewczyny zwiedzać ogród w nocy to nic! Ja raz w nocy sadzilem badyle Natepnego dnia od nowa, bo jednak nie wyszło prosto jak się mi wówczas wydawało
Urszulla 09:31, 01 sie 2019

Rutewka orikolistna, z kimś już pisałam. Ale ona rośnie duża podobno. Raczej poszukiwałam bardziej Devalay'a. Na zdjęciu zawsze super wszystko a najlepiej to widzieć w rzeczywistości.

Po ciemku i w burzy chodziliście po ogrodzie? Wesoło
mira 11:28, 03 sie 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Błyskało, a grzmotu nie słychać, musieli mieć zagadkę
2 metry wszerz mówisz, musi byc cudny jak kwitnie

No muszę Aldonę namówić żeby wstawiła u mnie to zobaczysz bo ja zdębiałam.
Wiedziałam że guzikowiec rośnie na szerokość ale nie myślałam że tyle - no i że ma charakter rośliny egzotycznej to nie da się zaprzeczyć
mira 11:32, 03 sie 2019

Sebek napisał(a)
Znowu goście
Dziewczyny zwiedzać ogród w nocy to nic! Ja raz w nocy sadzilem badyle Natepnego dnia od nowa, bo jednak nie wyszło prosto jak się mi wówczas wydawało

Sebek nie zaskakujesz - my jesteśmy już całkiem fiśnięci - oczywiście że żywopłot sadziliśmy pod latarkę, a krokusy po pracy oglądałam z czołówką no a ślimaki jak myślisz jak zbieram

a w tym roku pracowałam w ogrodzie przed wschodem słońca to było bardzo rano no ale to było dopiero pięknie nie myślałam że tak cudnie może być w ogrodzie przed wschodem

pozdrawiam
mira 11:34, 03 sie 2019

Urszulla napisał(a)
Rutewka orikolistna, z kimś już pisałam. Ale ona rośnie duża podobno. Raczej poszukiwałam bardziej Devalay'a. Na zdjęciu zawsze super wszystko a najlepiej to widzieć w rzeczywistości.

Po ciemku i w burzy chodziliście po ogrodzie? Wesoło

Ula ale ta Devalaya jest jeszcze wyższa od orlikolistnej tylko że ma niesamowicie delikatne wiechy ale to wiesz.

Po ciemku, burza była na gdzieś w oddali, jak pojechali to lunęło ku mojej wielkiej radości że lunęło

pozdrawiam
Mala_Mi 14:15, 04 sie 2019

Ha, ha, ha..trzeba było powiedzieć to bym latarkę pożyczyła Większa motywacja byłaby aby przyjechać z wizytą
sylwia_slomc... 14:49, 04 sie 2019

mira napisał(a)

No muszę Aldonę namówić żeby wstawiła u mnie to zobaczysz bo ja zdębiałam.
Wiedziałam że guzikowiec rośnie na szerokość ale nie myślałam że tyle - no i że ma charakter rośliny egzotycznej to nie da się zaprzeczyć

Namów Ją koniecznie, no to nieźle kolejny egzotyk w moim wiejskim po niekąd ogrodzie, a do tego w części owocowo warzywnej
Urszulla 15:56, 04 sie 2019

mira napisał(a)

Ula ale ta Devalaya jest jeszcze wyższa od orlikolistnej tylko że ma niesamowicie delikatne wiechy ale to wiesz.

Po ciemku, burza była na gdzieś w oddali, jak pojechali to lunęło ku mojej wielkiej radości że lunęło

pozdrawiam

To miałam trochę złe informacje. Nie ma to jak zobaczyć roślinę docelowo jak wygląda inaczej się sadzi. Wiem że Devalaya jest delikatna.

Z każdego deszczu się też cieszę, widzę jak wszystko odżyło. Różom najlepiej to zrobi na kwitnienie.
Basilikum 17:20, 04 sie 2019

ale fajne to nocne zwiedzanie ja wlasnie mam w planie zakup porzadnej latarki
wypatrzylam fasolke
fotki klarkii wstawie u mnie zaraz

jejku ale masz piekny ogrod o kazdej porze dnia
Dorota123 22:27, 04 sie 2019

Nocne oglądanie ogrodu tylko tu Na Ogrodowisku