Renia ja sadziłam cebulki tych mieczyków do dużej plastikowej zwykłej donicy o szerokim obwodzie wsadziłam tam chyba całą paczkę dość ciasno może co 2 cm bo chodziło mi o taką kępę. Potem wstawiłam donicę w miejsce już troszkę opustoszałe a w zasadzie trochę powycinałam bo mieczyki kwitly mi w 2 połowie sierpnia/
One są jak klasyczne mieczyki czyli rosną strzeliście w górę i tworzą ładną kępę liści wcześniej.
Jak chcesz dawać do gruntu to oczywiście po kilka do dolków ale tak by się cebule nie dotykały.
Do gruntu wysadza się w 2 połowie kwietnia ale w tym roku pewnie już będzie można z początkiem kwietnia zwłaszcza że w prognozie jakieś wysokie temperatury za tydzień.
Wstawiam zdjęcie i tu z prawej widać tą kępkę.
Krokusy, to kwiatki ktore najpiekniej prezentują sie w grupie, chociaz kazdy pojedynczy piękny. Wszystkie kolory piekne, gdybym miala wybrać ten naj, to mialabym problem
Pierwsze zdanie pluję w monitor..... dobre.. też tak mam... koniec takich rośli był już u mnie przesądzony.. już ich nie mam...
A fotka bardzo mi się podoba. coś w niej jest. ...... jakiś klimat..... super... i wracam czytać dalej..