A wiesz że to pierwsze fotki zimy u mnie - jak było ładnie to nie miałam czasu, więc pomyślałam choć raz zrobię zimę na pamiątkę bo za chwilę ma nie być.
Narty egzotyczne mam w planie a na razie mnie wirus chce dopaść a ja uciekam.
Polecam herbatkę z dodatkiem proszkowanego imbiru i cynamonu, plus cytryna. Mnie zawsze stawia do pionu.
Będę na Twoim wątku jak tylko dotrwam do wiosny. Mam plan zaatakować ogród od lutego zanim mnie co powali .
Dzięki za namiar zaraz tam idę.
Przy okazji szukam po moich zasobach studni a znalazłam takie coś - jakie proste - nie kosić kawałka trawnika i coś tam powbijać - takie wariacje mi się podobają
Tak taki mam plan na wiosenne nasadzenia czyli najpierw przebiśniegi i tulipany botaniczne albo i nie, pierwiosnki - dużo muszę rozmnożyć - baza jest - mam w doniczkach ale nie wiem czy nie wymarzną pierwiosnki i miodunki - nie zdążyłam posadzić a w zasadzie teren ogarnąć.
Co jeszcze na pewno pozbieram siewki ciemierników i powsadzam.
Jak wczoraj oglądałam ogród pomyślałam że może wytniemy tam modrzewia którego tak
kiedyś chcieliśmy - więc jeszcze prace porządkowe potrwają.
Znaczy co z tą różą bo się niepokoję ? - to może jednoroczne szałwie filetowe wyprodukuję i lobelie zwisające - lepiej?
Mira i ja kiedyś bardzo pragnęłam mieć w ogrodzie modrzewie posadziłam szt 3. jeden się zmarnował a dwa wycięłam w 14 r. i bardzo się cieszę że się wyzbyłam.
Nie. I po prawdzie nie słyszałam, żeby ktoś w Polsce próbował.
Świeży ma smak mydła. Jakoś mnie nie pociąga. Sproszkowanego używam do rosołu, pasztetów i herbatki. Bardzo rozgrzewa.