Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

asiak 19:24, 05 mar 2018

Przebiśniegi przecudne Też mam u siebie, ale jeszcze są pod kołderką śniegu i nie widać ich Może jeszcze nie wyszły
Anda 19:24, 05 mar 2018

Wow, super ze juz W tym tygodniu ide w Twoje slady
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 19:29, 05 mar 2018

Wracając do tematu z dziurkami czy bez

zobaczcie na moje pojemniczki które kupiłam

to takie szklarenki - nie wiem dlaczego producenci nie dziurkują

a to inny przykład kupiłam taką tackę - no gdzie tu dziurki robić

ta tacka na takie nasiona - po raz pierwszy wysiałam

przyszła też paczka z nasionami - tylko fakt że kiedyś zbierałam znaczki usprawiedliwia moje zbiory

tujałkę kiedyś siałam - piękna roślinka tylko lepka, a to pnącze pierwszy raz wysieję - siał ktoś ?

ma być nagietkowo więc skupuję wszystkie - nie wiem czy te odmiany też mają takie własiwości jak te klasyczne

i jeszcze takie ciekawostki

Pozdrawiam wszystkich zaglądających i zapadam się we wszelkie robótki domowo-ogrodowe

m_gocha 23:16, 05 mar 2018

mira napisał(a)

ta tacka na takie nasiona - po raz pierwszy wysiałam

Modne ostatnio microgreens, określane również jako „super food”
W ostatnim Roku w ogrodzie kilka słów na ten temat było
Ale chyba kiełki zdecydowanie łatwiejsze w uprawie
Prac ogrodowych zazdraszczam bo cudnie słońce dzisiaj świeciło
Macham
Milka 06:12, 06 mar 2018

No i ruszylas, jaka radość bijez postow
Z mrozami koniec, deszcze maja byc, czekam na nie, bo umyja i nawilza, susza okropna u mnie.
Sporo siejesz, ja tylko cynie i rudbekie do gruntu, dalie juz i mieczyki abisynskie podpedze, no i na jakowes dalie sie skusze zakupowo. U mnie mają duży wybor, beda i lilie, zatem w sobote ruszam na zakupy
mirkaka 07:10, 06 mar 2018

Ruszyłaś, z pracami Ja przed tymi mrozami miałam dzień ogrodowy, przycięłam połowę iglaków, a jeszcze wcześniej powojniki.
Liczę że w ten weekend popracuję, tylko chyba zapowiadają deszcze, może deszcz rozpuści i zmyje cały śnieg
Mira, siać rudbekie i orliki do donic czy poczekać i od razu do gruntu? Wolę do gruntu.
aldonaz 09:21, 06 mar 2018

W Lidlu pojawiły się rośliny. Jest sporo dalii, a ja kupiłam cebule pięknego eucomisa.
Urszulla 13:30, 06 mar 2018

mira napisał(a)
Tak, tak dziś rozpoczęłam sezon !

Dość już, w słoneczku, przy śpiewie ptaków wyjechałam z "ciężkim" sprzętem i zabrałam się za cięcie bylin

ten pierwszy dzień celebruję więc i fotki zrobiłam

śnieg zniknie szybko

na razie mam fajny trzymak sekatora

Przeszłam też szlakiem rozchodnika i zrobiłam bukiet

na koniec walnęłam na kolana i dokumentuję wzrost mojej ulubionej kępki przebiśniegów - pewnie już w sobotę będę nad nimi stać i cmokać z zachwytu

Pogoda sprzyja więc dobrze by było ciąć co się da.

Najważniejsze że już

Właśnie miałam pisać zapytanie czy można już trawy przycinać. Po tych fotkach już nie pytam. Taczkę muszę naprawić
Urszulla 13:30, 06 mar 2018

No właśnie nie wiem czemu producenci nie robią dziur w dnie. A przebiśniegami mi przypomniałaś wiosnę. Bo przecież mam je razem z pierwiosnkami pod magnolią.
Basilikum 15:09, 06 mar 2018

ja w niedziele tez pobiegalam z sekatorem, Taki niesmialy poczatek.