Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 19:40, 04 lis 2012

Witam wszystkich, ooo ale miałem dziś odwiedzin jak fajnie.
Pojechałem dziś do Wawy i zeszło mi cały dzień, najważniejsze że przywiozłem w końcu obiektyw, piękny nawet nie chodzony, od razu po robiłem trochę zdjęć.
Aniu, jak się rośliny zdążą przygotować do zimy to jest OK, a teraz trawy jeszcze nie uschły, na tym mrozie wymarzły i teraz straszą zamiast cieszyć te -8 to była przesada.
Karola, drewienka nie dość że wyglądają jak domek dla owadów to dosłownie nim są, przez całą zimę będą wyłazić. Wracam za pół roku ale będę zaglądał
Moniko, ja mam to samo jestem z tych osób co całą zimę są zdołowane. Brak światła i zimno przygnębiają mnie do granic wytrzymałości. Ja mam trawę nie skoszoną i liści w niej tyle i nie da się tego za bardzo wygrabić. Moja żona tak wszystko zapuści że pewnie się przeżegnam jak wrócę.
Bogdziu, masz rację że to nie ja będę pilotował, muszę Ci powiedzieć że samochodem jakoś daje rade, choć kilka razy obudziłem się na poboczu.
Marzenko, sprzęty kompletuje ale o wyjeździe jeszcze nie mam czasu za dużo myśleć i całe szczęście. Tak to miesiąc zleciał nawet nie wiem kiedy, a i reszta poleci. Co do poparzenia to woda daję ci tylko chwilową ulgę a po wyjęciu, boli i robi się bąbel. Moja metoda daje 200% skuteczności Lepiej żeby nie trzeba było sprawdzać ale oparzenie to paskudna sprawa.
Teraz pokażę Wam fotki z nowego szkła. Teraz mam dobrze bo przez dziurę w dachu fajnie się fotki robi. Wypróbowalem od razu w Wawie

Bogdzia 19:55, 04 lis 2012

Piękne zdjecia , obiektyw ma chyba większą jasnośc niż poprzedni (tak się to chyba mówi) a ja napisałam że dobrze ze nie pilotujesz bo uważam ze powinienes myślec zawsze o tym by odpocząc bo łatwo o wypadek jak człowiek jest tak zmeczony, no i poświadczyłes pisząc że kilka razy obudziłeś sie na poboczu.. Robert jesteś już duży chłopczyk i pamiętaj ze odpoczynek jest tak samo ważny jak jedzenie czy picie.
Klamber 20:02, 04 lis 2012

Teraz pokażę działkę z nowego szkła.

hanka_andrus 20:23, 04 lis 2012

Robercie,zdjęcia jak zwykle...perfekt!
Mój ulubiony miskant.....cudownie się srebrzy,ale i niższe trawki urodziwe są.....
Podróż do Kanady, to szybciej ci minie niż mnie na Śląsk...
Powodzenia zatem,i dawaj znak życia....Wysokich lotów!
Klamber 20:25, 04 lis 2012

Bogdziu, masz świętą racje tyle że mając swój biznes to nie zawsze jest czas na spanie i jedzenie.
Msz rację ten jest jaśniejszy ma otwór 2,8 a tele ma 4. Ma też makro, zoom i AF. Coś się marnie czuje chyba jutra będzie migrena To nowy

i moja stara lufa.

Bogdzia 20:30, 04 lis 2012

Wypasiony prezent sobie zrobiłeś ale nalezy Ci się a na temat odpoczynku żadnych wymówek słyszec nie chce. Musisz znależc na to czas bo przemęczenie moze Cię nawet zabic.
marzena 23:35, 04 lis 2012

Klamber, ja sie nie znam na aparatach, ale widzę, że fotki chyba mają większą ostrość...
no bardzo fajnie wychwycone szczegóły...

ej, nie narzekaj tak na żonę... a czy pozdrowiłeś ją kiedyś ode mnie tak jak prosiłam ?

...nawet jeżeli nic nie zrobi, to natura jakoś sobie poradzi...nie będzie źle
monteverde 23:47, 04 lis 2012

Aleś sobie Robert cacko sprezentował, fiu, fiu, to zapewne na ta Kanadę, fajnie, fotki będziesz wstawiał na Ogrodowisko a na żonę nie narzekaj, bo sama Twoja półroczna nieobecność swoje zrobi, nie będzie źle pamiętaj o róży, zapisałeś?
Klamber 06:34, 05 lis 2012

Haniu, może nie krócej, mam 2 przesiadki to na pewno mi się zejdzie. Miskant leży, to co widzisz to tylko 1/3
Bogdziu, wiem że tak jest dla tego pisałem że jak przyjadę na miejsce to będę tydzień spał na okrągło, chociaż śpiochem nie jestem.
Marzenko, Właśnie na to liczyłem na ostrość i szybkość. Zdjęcia robię bez okularów więc trochę to trwa zaczem się upewnię że jest dobrze i nie zawsze było dobrze. Chyba ją pozdrawiałem ale dla pewności pozdrowię ją dziś
Aniu, pamiętam ale przypominaj mi, wiesz że pamięć mam dobrą ale krótką Mam ją w komputerze. Szkiełko kupiłem żebym wam mógł pokazywać Wam te piękne widoki.
Pogoda u mnie paskudna że aż strach nosa wystawić, leje już od północy, błoto jak niewiem co. Pozdrawiam
anipla 21:23, 07 lis 2012

Witaj Robert
Odpowiedziałam Ci w moim wątku.(ale to chyba nie podziała na te Twoje turkucie bo na tak wielką działkę to musiała by być z wywrotka tego obornika)
Wpadłam z rewizytą i troszkę mi zeszło ....dziś rano skończyłam czytanie i stwierdzam że :

Masz ogród który wymaga wiele bezustannej pracy ( podziwiam Cię za to że go ogarniasz)
Jest duży (chciałabym mieć taki ogród- dużo pracy ale mniej dylematów co wsadzić zamiast czego bo więcej można upchnąć- oczywiście bez turkuci - już wolę swojego krecika)
Warzywnik super ,a warzywka mnie z nóg zwaliły......moje przy Twoich to jak kiełki...
Najbardziej podobają mi się fotki- potrafisz wydobyć piękno Twojego ogrodu i do tego robisz to profesjonalnie .
Ogólnie jestem zachwycona.
cyt:"Moja żona tak wszystko zapuści że pewnie się przeżegnam jak wrócę."- e tam po tych słowach to się postawi i stwierdzi że ja mu pokażę....i zrobi wszystko żebyś nie miał racjiPozdrowienia dla żony (z fotek wydaje się że jest przesympatyczną osobą)
Życzę Ci bezpiecznej wyprawy,czekam na fotki - jak bedziesz na miejscu to odeśpij zmęczenie szybciutko żebyś miał siłę na bieganie z aparatem.
Pozdrawiam ,Anita