Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 22:02, 15 mar 2013

A ja nie tylko fotki, ale i to co Robert nadaje nam z magicznego miejsca! Relacje na żywo! Oby Robertowi zdrowie dopisywało!
Pozdrawiam!
Klamber 06:40, 16 mar 2013

Witam Was serdecznie. U mnie ciepło, już prawdziwa wiosna, nawet w górach śnieg stopniał na drugi dzień a w kraju słyszałem, zima na całego. Kupiłem dziś sobie irysy, w doniczce, takie maleńkie i mają 7 pąków, jak się rozwiną pokarze. Znów z mojego wyjazdu do Vancouver nic nie wyszło, nie wiem po co mi robią nadzieję, więcej się nie umawiam, nawet jak by mówili że jadą na 100% do kwadratu, nie poważni ludzie. Cieszę się że podobają się moje zdjęcia i dziękuję wszystkim za dobre słowo. Haniu mi też bardzo podobała się ta opłotkowa kraina, to Meksykańska stadnina, ogromny teren i ta przepiękna hacjenda. Nie chciałem robić zdjęć z bliska żeby znów nie przyjechały policaje. Dziś pokażę zdjęcia z wycieczki na górę budowlaną. Dowiedziałem się że działka ma 50 ha. Jest trochę terenu, jak okiem sięgnąć.

Wchodziłem takim grzbietem, bo wąwozy strasznie zakszaczone.

W dole widać dom Johna

Ładnie wyglądają te srebrne topole prawie jak brzozy, i rosną do 3m

Tu też był duży i twady śnieg.

Już z tego miejsca są bardzo ładne widoki

Napewno na tych łączkach kwitnie dużo kwiatów. Nie wiem jeszcze co będę robił w niedzielę, chyba pojadę tam gdzie ostatnio, tylko dalej, może uda mi si ę dojechać do Lake country.
Pozdrawiam
Bogdzia 06:47, 16 mar 2013

To masz chociaż nadzieję na szybkie kwiaty a u nas dopiero teraz prawdziwa zima.Pozdrówka.
Mariusz 07:30, 16 mar 2013

Witaj
Piękne bieliki, to wyjątkowe obserwację. Nie wiem jak liczne są bieliki amerykańskie, ale nasze, to raptem 180 par, a naznaczony jest ten, kto je zobaczy.

Piękne łąki, zapewne obfitują w liczne gatunki ciekawych roślin, aż strach pomyśleć, jeśli ktoś podpaliłby suchą trawę.
Pozdrawiam
hanka_andrus 07:39, 16 mar 2013

Łażenie po takich łąkach jest bardzo trudne, Trawa nie rośnie prosto, tylko już poukładana w różne kierunki. Zaplątać się można, a tu jeszcze sprzęcior pod nadzorem. Podziwiam! I dziękuję. U mnie tez jeszcze śnieg i mróz, chociaż jak widziałeś krokusy już miałam. Ech ta przyroda z niespodziankami.
Trzymaj się.
anipla 04:12, 17 mar 2013

Popatrz Robert jak ten czas leci...już masz wiosnę ,a dopiero szykowałeś sie do wyjazdu.....
Piękna okolica
Zdrowia i sił Ci życzę, pozdrawiam
Klamber 08:17, 17 mar 2013

Witajcie. Wkońcu dotarłem do Vancouver. Piszę do Was z nad oceanu, nie będę dużo pisał gdyż muszę iść spać, bo rano lęcę robić zdjęcia. Ale tu pięknie i jak zielono. Kwitną rododendrony forsycje tulipany korony cesarskie itd.
Pokażę kilka zdjęć z telefonu, bo do aparatu zapomniałem kabelka. Może Was rozgrzeje tymi zdjęciami.

Dzisiaj był odpływ i woda opadła o 2 m

Na drzewach pąki już pękają ale kwiatów dużo kwitnie.

Stoje pod swoim pokojem i mam taki widok z okna, mieszkam w Downtown.
Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło w te mrozy.
hanka_andrus 08:22, 17 mar 2013

Dziękujemy!
Milka 08:30, 17 mar 2013

Nacieszyłam oczy, bardzo wiosennie, widoki cudne, pozdraiam
zbigniew_gazda 08:35, 17 mar 2013

Piękne foty też nacieszyłem oczka. Pozdrowienia Robercie.