Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Borbetka 08:37, 17 mar 2013

Mnie się też super oglądało. Kiedy do nas dotrze wiosna? Mus czekać.
zawitka 08:50, 17 mar 2013

Wital Klmberku Dzięki za zdjęcia są cudne Przeglądam i wybieram .To że zostajesz to chyba nie jest zła wiadomośc Zarobisz trochę polatasz po świecie -----jak masz zdrowie bo to najważniejsze Zyczę Ci go bardzo Pozdrawiam jeszcze zimowo a kwiatuszka masz zeszłorocznego
magdziam 18:28, 17 mar 2013

Witaj Robercie, cieszę się że udała Ci się wycieczka do Vancouver. Miasto piękne, no i widzę że wiosna już na calego u Ciebie. A w Polsce powrót zimy, u moich teściów w Bieszczadach "kataklizm" śnieżny.
Bogdzia 19:40, 17 mar 2013

To jednak pojechaleś do Vacouver. Piękne miasto.Pozdrówka.
Mariusz 06:43, 18 mar 2013

Klamber napisał(a)
Witajcie. Wkońcu dotarłem do Vancouver. Piszę do Was z nad oceanu, nie będę dużo pisał gdyż muszę iść spać, bo rano lęcę robić zdjęcia. Ale tu pięknie i jak zielono. Kwitną rododendrony forsycje tulipany korony cesarskie itd.
Pokażę kilka zdjęć z telefonu, bo do aparatu zapomniałem kabelka. Może Was rozgrzeje tymi zdjęciami.

No i kwitną tulejniki amerykańskie. One ciągną się od Alaski aż po Kalifornie, tak więc chyba trafiłeś na naturalne środowisko.
Na ogrodowisku mamy już temat tej pięknej rośliny Lysichiton americanus . Jak będziesz miał jeszcze jakieś jej fotki, to prosimy.
Bardzo Cię pozdrawiam
Mala_Mi 09:50, 18 mar 2013

Kwitną rododendrony forsycje tulipany korony cesarskie itd.

To brzmi jak bajka .. a nie prawda Bajka na dobranoc
U mnie tak.. a było zero śniegu... nafutrowało przez dobę....

Martek 10:01, 18 mar 2013

Robercie zaglądam cały czas,chłonę każdy wyraz i obraz.
Pozdrawiam cię serdecznie pracuj i baw się tam dobrze
Martek 10:17, 18 mar 2013

Anek taki fajny śnieg i nadal cię widać nie troskaj się
Klamber 07:36, 19 mar 2013

Witajcie, dzięki za odwiedziny. Ja pojechałem do ciepłej krainy a u Was zima na całego.
Bogdziu, W końcu się udało. Kwiatów się na oglądałem, było pełno nawet już kwitły RH tylko nie łap doła. Ptaków mam dla Ciebie b. dużo i same nie typowe, nie znane u nas.

Mariusz, bielików jest tu bardzo dużo i został usunięty z listy ptaków zagrożonych.
Codziennie je widuję rano i wieczorem. Co do trawy to jest tu niestety dużo pożarów, pada w tym rejonie bardzo mało deszczów i latem trawy są już wysuszone na wiór. Dzięki za nazwę tulejnika, mam na pewno jeszcze jedno może dwa.

Haniu, nie chodziło się tak źle, gorzej było tam gdzie śnieg zalegał.

Anito, Czas mi tak czas pędzi, że zauważam tylko poniedziałek i piątek. Nie oglądam żadnych wiadomości, nawet nie wiem co się w koło dzieje. Pochłaniam tylko te piękne widoki.
Irenko, zapomniałem Ci z tego wszystkiego pokazać widoki z ulicy. Miasto ładne nowoczesne i dużo zieleni.
Zbyszku, nie będę dziś wstawiał tych pięknych kwiatów które widziałem, nie chcę Was stresować, słyszałem że u Ciebie daje jak diabli. Jesteś facetem to pewniw lubisz mosty

Moniko, tak się zastanowić to lepiej niech teraz mrozi niż za miesiąc. Ja tez zawsze wygląda
m tej upragnionej wiosny. W tym roku chociaż raz ominęłam mnie ta nasza zima tu było bardzo leciutko, Taką zimę na pewno bym polubił, ale nie naszą <wariatkę>
Zawitko, witaj. To przygoda mojego życia a jest tu tak pięknie, że naprawdę jakoś nie chce mi się nawet myśleć o powrocie.

Magdziam, słyszałem co się dzieje w kraju, nie dość że śniegu dużo to jeszcze mrozi i wieje, masakra. Tu za to jak w bajce wiosna już na wysokich obrotach. Miasto ładne będę pokazywał po kolei.

Aniu, nie łam się, tylko wyciągaj narty , na pewno zaraz słońce przygrzeje i stopi się ale będzie ładne bagienko jak to puści w szybkim tempie. U Ciebie a u mnie zielono i to jak aż mnie oczy bolały.

Marto, dzięki za pozdrowienia, teraz będzie trochę inaczej ale przepięknie. Najpierw pokażę

trochę zieleni a później miasto. Miałem fart, bo jak jechałem do krainy wiecznych deszczów to taka była ulewa na przedmieściach że załamka mnie brała a jak dojechaliśmy na miejsce było super. Dziś dzwoni do mnie koleżanka i mówi że zamknęli koquihalle, czyli autostradę nr 5, którą jechaliśmy. Leci ona bardzo wysoko i nawet latem zdarza się że sypnie a wczoraj dawało ostro, zwały śniegu miały 2m i jechało się prawie tunelem, TIR-y miały kłopoty ze zjazdem z przeciwnej strony. Mróz trzymał -8, prawie do samej Kelowny dopiero jak zaczęliśmy zjeżdżać w dół, 20 km przed zaczęło, się ocieplać i stanęło na 4. Powiem że najbardziej podobała mi się podróż, góry były przepiękne. Pozdrawiam gorąco
hanka_andrus 08:04, 19 mar 2013

Miałeś zjazd z krainy śniegów, w kraj zieloności! A u nas zieloność zmrożona, i tylko biel widzę, biel!
Ciekawe czy moje krokusy jeszcze dadzą znak życia po tych zawirowaniach pogodowych,

Podobało mi się to wejście z totemami! Tak, jak praca na okrągło, to wypad na powietrze chociaż na kilka godzin jest relaksem fantastycznym.
Jak najwięcej sprzyjających okazji Tobie życzę. Zdrowie widzę dopisuje. I tego trzeba się trzymać. Hejka!