Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

janina_zawada 16:31, 10 sie 2013

Nie na darmo nazywają Kanadę krajem klonowego liścia , dopiero na jesieni pokażą swoje kolory , jak zostaniesz to przy okazji i my prawie ich zobaczymy .. Ten czerwony w środku piękny ..
Kraj niby podobny ale zieleńszy o innej tonacji zieleni ..
Mirka 17:28, 10 sie 2013

Pozdrawiam z deszczowego Mazowszapiękne widoczki nam serwujesz wszędzie tak zielono i czyściutko:miłego pobytu
Klamber 22:02, 12 sie 2013

Witajcie, może dziś skończę fotki z Niagary, widzę że zanudziłem Was na śmierć, bardzo mi się tam podobało, myślałem że wam też. Wczoraj miałem stracha, wlazł mi jakiś ból w bok, ledwo mogłem oddychać, już myślałem że to od serca, doczłapałem się do sklepu, zmierzyłem ciśnienie, całe szczęście było idealne. Koło 11 trochę mi odpuściło, to pewnie znów mnie dopadła klima, jak wchodzę do metra to zawsze się ubieram, są tam straszne przeciągi a w kolejce strasznie zimno, nie założyłem koszuli i od razu mnie pokarało. Tu wszyscy, no prawie wszyscy latają w klapkach i w króciakach a ja się dziwie skąd u nich tyle zdrowia, ja w ogóle nie choruje ale nie mam zdrowia na takie latanie. Krótki spodenki już od miesiąca spakowane a bez koszuli nie wychodzę z domu.

Klamber 22:36, 12 sie 2013

Janinko, jestem bardzo ciekawy tej jesieni a po niej zmykam do domu. Fotek na pewno trzasnę mnóstwo
Mirko, tu tak jest naprawdę, fotek nie koloruję i nie podkręcam, co najwyżej rozjaśniam i dodaje napisy. Gdy jest za jasne wywalam, gdyż z przepalonego ciężko coś wycisnąć. Dzielę się z Wami tymi widokami gdyż bardzo mi się podobają i aż grzech ich nie pokazać.

Klamber 22:40, 12 sie 2013

W sobotę pojechałem sobie zwiedzić następny ogród nad jeziorem a przy okazji zrobić fotki Dawntawn na tle zorzy po zachodzącym słonku, jednak coś innego mnie zainteresowało. Były to klucze gęsi lecące metr, dwa, lub trochę więcej nad wodą, przepiękny widok, oglądałem je ze słońcem czyli na tle sino czerwonego nieba i fioletowej wody, bajka i kolory i sam spektakl. Leciał klucz za kluczem, setki gęsi w małym kluczu który sfociłem było 240 a leciały po trzy, cztery razy większe. Miałem ucztę nie z tej ziemi. Następną wycieczkę robię do tego samego ogrody bo przez zachodzące słonko obleciałem go po łebku a wart jest powtórnego fotkowania. Potem udam się na drugi półwysep który jest wielkości naszego Helu i tam się zaczaję na lecące gąski a i Dawtawn będę miał jak na patelni. Bywajcie, chyba w niedzielę znów ruszę na Niagarę do delfinarium. A resztę dnia spędzę nad wodospadem, pełny relaks. Pogoda super to nie będę siedział w domu.

weronika77 00:12, 13 sie 2013

Grzechem byłoby nie pokazać.
Ja tego wszystkiego nie widziałam, a co widziałam, nie zapomnę, widoki z pięknego snu.
Byliśmy tam przejazdem, zatrzymaliśmy się na posiłek i oglądanie "defilady" starych, wymuskanych samochodów.
Pokazuj z bliska i z daleka, bardzo to ciekawe i piękne miejsce. Pozdrawiam.
Canada12 00:16, 13 sie 2013

popcarol napisał(a)
Piękne te miskanty Szkoda że mam na nie za mały ogródek :/
Podglądam realizację rabaty trawiastej Zdjęcia ptaków niesamowite

pozdrawiam!
KArolina

Piękne zdjęcia widać zamiłowanie do fotografie a ogród cudny
monteverde 00:32, 13 sie 2013

Piękne kwiaty Robercie, a mnie się jeszcze spodobało to okno z wykuszem
janina_zawada 06:54, 13 sie 2013

Kwiaty piękne , widzę że i tam teraz kwitną hortensje. . U nas trochę popadało ale za mało i nadal jest sucho ale przynajmniej chłodniej ,, Ty nie jesteś przyzwyczajony to takich zmian temperatur to się ubieraj cieplej albo przynajmniej noś ze sobą ciepłe okrycie bo odczujesz to na sobie ,, Ja mam tak jak przemoknę , dlatego zaraz uciekam do domu jak trochę popaduje .Uważaj na siebie z tymi temperaturami ...
Klamber 14:39, 13 sie 2013

W niedzielę znów byłem nad Niagarą ale dziś tylko fotki już ostatnie z Niagary nad jeziorem. Ale o tym może jutro. Ciąg dalszy dalej.