Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

eda 20:45, 22 mar 2023

Wiosna wiosna Jolcia
bratanki pięknie się uśmiechają z resztą wiosennych
super kompozycja macham
Joku 21:48, 22 mar 2023

Aniu, wiosna . Doczekaliśmy się . Bratki w donicach muszą być.

Eda, widziałam że też w bratki uderzyłaś. O ciemiernikach nie wspomnę .
mirkaka 07:15, 25 mar 2023

widać jak życie się pcha Kocham ten czas w ogrodzie
Ewa777 08:20, 25 mar 2023

Joku napisał(a)
Ewa, w końcu wiosna nadeszła a jeszcze tak niedawno śnieg leżał. Chłodem wieje, to fakt co nie zachęca do radosnego wyjścia na dwór. Wolnego czasu mam pod dostatkiem, gdyby to było możliwe to bym tobie oddała troszeczkę .

Jolu, Ty zawsze z sercem na dłoni
Nie jest to możliwe, ale gdyby było, to z pewnościa byś się podzieliła czasem Buziaki
Dziś wstałam wcześnie, żeby przed deszczem zdążyć coś porobić w ogrodzie.
Na razie świeci u mnie piękne słońce
Joku 12:12, 25 mar 2023

Mirka, ja tez kocham. Radość i chęć życia w człowieka wstępuje. Uwielbiam chodzić po ogrodzie i wypatrywać nowości. Przebiśniegi zaczynają przekwitać, to znak że wiosna zagościła na dobre. Jakoś trudno mi w to uwierzyć.

Ewa , mam nadzieję że udało się popracować. U nas już po rzęsistym deszczu ale zdążyłam na ganku posadzić bratki do doniczek. Teraz czas na spacer południowy z psem.
Martka 18:54, 25 mar 2023

Jolu, u mnie przebiśniegi też praktycznie przekwitły, reszta towarzystwa jakoś niespiesznie wypełza z ziemi, a ja zastanawiam się, czy okrywać róże, skoro w prognozach mam mieć którejś nocy -4.
Joku 21:56, 25 mar 2023

Ja róż nie okrywam podczas wiosennych przymrozków. Muszą sobie radzić same. Najwyżej przytnę kawałki zmarzniętych pędów. Liście zwarzone przez mróz zostaną zastąpione przez nowe.
Martka 22:05, 25 mar 2023

Jolu, masz rację, tylko właśnie trochę dmucham na zimne, bo Austin właśnie wycofał ze sprzedaży wiele róż, w tym Munstead Wood i Jude de Obscure, akurat obie te bardzo chciałabym mieć i mieć ... gdyby mróz im dokuczył, to pewnie bym sobie nie darowała braku zapobiegliwości. Tak oto jestem nadal w kropce.
Dorota321 11:07, 26 mar 2023

Piękne i radosne te Twoje oznaki wiosny. Też robię co dzień obchód i cieszę się każdym kwiatuszkiem.
Rumianka 18:45, 26 mar 2023

No Joluś, piękną masz wiosnę, no i bratusie machają z donicy. Coraz wiecej roślinek wychodzi z ziemi i to teraz taki radosny czas wiosenny. Jak ogarnę swój ogród, to też będzie weselszy, bo narazie jeszcze pełno suchelców. Ale to się zmieni niebawem, niech no tylko zaświeci cieplejsze słoneczko...Pozdrawiam niedzielnie.