Joku
19:50, 03 mar 2023

Basiu czyli mogłam te siewki wypielić. Bo ja pielę i wzruszam ziemię wszędzie gdzie tylko uda mi się dotrzeć. Pielenia to już mam niedużo, większość chwastów zrezygnowało z obecności w ogrodzie. Oby nie przechwalić.
Kordina, cyklameny już u mnie wszystkie mają liście, może twoje się gdzieś zawieruszyły. Albo jeszcze śpią. Ich odmian jest trochę, ja mam doświadczenia tylko z dyskowatym i bluszczolistnym.
Mirka, bo ja zaczynałam przygodę z roślinami bardzo dawno, w latach 80tych. Nie wiem kiedy twoja pasja się zaczęła. Tak samo jak ty kupowałam gazety o ogrodach. Tydzień na działce (teraz to się nazywa Rok w Ogrodzie) oglądam od niepamiętnych czasów, Maję w ogrodzie od pierwszego odcinka. W ubiegłym wieku
i przed erą internetu dominował "nurt"
ogrodników zbieraczy, kolekcjonerów. Ja też taką zbieraczką byłam, ciekawiła mnie każda rzadko spotykana roślina ale pod wpływem Ogrodowiska i Danusi skręciłam nieco w minimalizm
. Staram się tego trzymać, ale pod wpływem Vity nie wiem jak długo wytrwam
.
Kordina, cyklameny już u mnie wszystkie mają liście, może twoje się gdzieś zawieruszyły. Albo jeszcze śpią. Ich odmian jest trochę, ja mam doświadczenia tylko z dyskowatym i bluszczolistnym.
Mirka, bo ja zaczynałam przygodę z roślinami bardzo dawno, w latach 80tych. Nie wiem kiedy twoja pasja się zaczęła. Tak samo jak ty kupowałam gazety o ogrodach. Tydzień na działce (teraz to się nazywa Rok w Ogrodzie) oglądam od niepamiętnych czasów, Maję w ogrodzie od pierwszego odcinka. W ubiegłym wieku