Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 18:01, 25 maj 2023

Kicia to charakterek. Wszystko musi być tak jak ona chce.
zbigniew_gazda 19:45, 25 maj 2023

Powtórzę za Hanią - pięknie masz Jolu. U nas wczoraj solidnie podlało, beczki z deszczówką pełne. A Tosię pewnie Picasso malował.
Joku 20:29, 25 maj 2023

Dziękuje i Hani i Tobie. Pewnie i do nas w końcu deszcz dojdzie. Od dawna maj kojarzy mi się z suszą i napadami zimna.
Tosia przez takie umaszczenie na pyszczku wygląda jakby ciągle była maksymalnie wkurzona . Ale w sumie to dobry kot a raczej kotka.
Basieksp 20:51, 25 maj 2023

Pięknie masz w ogrodzie bardzo ładnie w kolorach fioletu i niebieskie kule do tego, super no ale Tośka dziś skradła całą moją uwagę, śliczny kociak
Magara 23:59, 25 maj 2023

Tosia - królowa z rodu Kotów Kaszubskich Leśnych Piękna Moja Sfochowana w tych samych barwach narodowych, tylko akcenty kolorystyczne inaczej się rozłożyły
Jola, bujnie u Ciebie i uroczo Tosia ma czego pilnować
Kordina 08:33, 26 maj 2023

Joku napisał(a)

Jolu jak bujnie w Twoim ogrodzie a ten bukiet różowych orlików przepiękny jest
Czy na drugim zdj to tojad? Bo mój wygląda w tej chwili identycznie.
A wiesz, że trikolor to tylko samiczki i żaden kot płci męskiej nie ma 3 kolorów? Ciekawe, co? Chociaż z drugiej strony, to kobiety bardziej strojne w kolory

Martka 08:43, 26 maj 2023

Jolu, bardzo soczyście u Ciebie zaglądam do Twego ogrodu od czasu jakiegoś, a jednak wciąż zaskakują mnie jego różnorakie zakątki. Ta limonkowa przylaszczka bardzo ciekawa. Epimedia bujne. Kukliki dają piękny pokaz. Spójnie i soczyście. Dereń kanadyjski ma tak urocze listki, że w tym roku spróbuję go posadzić u siebie, jak Mirka radziła, „na próbę”. Zachwycam się. Napisz, proszę, być może już o to pytałam rok temu, czy bodziszek Renarda lubi bardziej słoneczne stanowisko czy ciut mniej słońca? Właśnie do mnie idzie.

Edit: kotka pięknie pozuje
Roocika 09:59, 26 maj 2023

Joku napisał(a)

Natomiast na górnym, mniejszym pojawia się coraz więcej żółtych placków. Tosia prezentuje

Panienka ma nietęgą minę Chyba niezadowolona, że zdjęcie jej cykasz

Trochę to przerażające, że deszczu w prognozach nie ma.

Jolu ile Ty masz roślin i fajnie dywanowo posadzone Busz jak się patrzy.
Joku 15:23, 26 maj 2023

Basiu, Tosiaczek potrafi zwracać na siebie uwagę .

Magara, Tosiowe akcenty kolorystyczne są nawet na skórze, wiem bo wet ją ogolił do sterylizacji, skóra była w takie same ciapy jak futro. Koty własne i przychodny pilnują terytorium, mam wrażenie (odpukać!!!) że podziemie się skurczyło.

Bozena, niektóre orliki wytworzyły bukiety w rozmiarze XXL. Wiem że szyldkretki to są panienki. Na zdjęciu jest tojad, pamiątka z rodzinnego ogródka. Muszę pamiętać o podlewaniu bo jest wrażliwy na niedobór wilgoci. Twój też tak ma?

Marta, wrażenie zmienności wynika prawdopodobnie z tego że zmieniam sposób robienia fotek, tu inspiruję się głównie Ryską , umie dziewczyna podpowiedzieć dla mnie zrozumiale. Limonkowy kolor przylaszczek to efekt świeżej zieleni młodych listków. Potem ciemnieją. Z dereniem próbuj i uzbrój się w cierpliwość. Moim marzeniem jest ładny dywanik ale na razie wzmiankowany nie chce współpracować. Pełza tam gdzie bardziej mu się podoba.
Bodziszek Renarda rośnie w pełnym słońcu i chyba takie stanowisko mu pasuje. Wcześniej rósł też w słońcu, gdzie było bardzo sucho i to mu nie odpowiadało. Teraz zaczyna kwitnąć, czekam na niebieskawą mgiełkę. Po kwitnieniu przycinam go bardzo nisko, głównie z powodu żeby nie zagłuszał sąsiadów.

Asia, Tosia ma zawsze taką minę, to plamy na pyszczku sprawiają że wygląda na wiecznie wkurzoną . Brak deszczu też mnie martwi a roślin przez lata mi się nazbierało, rozrosło i zagęściło. Plusem zagęszczenia jest niemal zupełny brak chwastów.
vita 22:04, 26 maj 2023

Joku napisał(a)

Rady Reni wzbogaciły Twoje fotki Pięknie komponują się kukliki w tym miejscu, z niebieską chmurką niezapominajek. Jeszcze te detale rdzawe Zerkam po przekątnej w lewo, jeszcze bratki kwitną? Czosnki już w pełni rozkwitu, na wschodzie jeszcze nie